Tuesday, April 21, 2009

Viitorul sclavilor - Asia modelul viitorului

Probabil ca trebuie sa ajungem ca in Japonia unde oamenii isi fac credite pe 100-150 de ani ca sa isi poata lua o locuinta! Poate ca trebuie sa ajungem ca in Japonia unde majoritatea oamenilor lasa mostenire doar datorii, transformandu-ne copiii in sclavi! Poate trebuie sa ajungem ca in unele filme SF unde oamenii nu umbla cu bani ci doar cu credite, muncind ca slavii pentru ciorba de ieri sau pentru casa bunicului, pupand mana nobililor bancheri care ne pasuiesc…
Pana unde trebuie sa ajungem pana sa ne revoltam global ?

Citeste si :

6 comments:

Anonymous said...

as vrea sa imi spui o sursa din care ai aflat ca in Japonia oamenii isi fac credite pe 100-150 de ani. intamplarea face ca momentan sa fiu pe acolo si chiar nu am auzit de astfel de chestii...

Juggernaut said...

japonezule... :)

Juggernaut said...

uite aici un mic exemplu, asa primul rezultat din google :

http://www.fujitsu.com/my/casestudies/www_INTSTG_cardnet.html

MADCAT said...

Da, sau in Japonia unde oamenii muncesc pana la ora 9 seara pentru binele companiei si unde, desi au dreptul la 40 de zile de concediu pe an, in spiritul traditiei in companiile de traditie angajatii nu isi iau nicio zi de concediu (e adevarat ca au destule sarbatori care se lasa cu zile libere, dar parca nu e totuna cand ai 15 zile libere una dupa alta).
Ah, si copiii merg si in week-end la scoala (scoala, scoala si educatie, educatie, dar nici exagerat!!!). Si joaca te face creativ... dar, CINE ARE INTERES SA FIM CREATIVI?!?!?!

vlad said...

"Probabil ca trebuie sa ajungem ca in Japonia unde oameni isi fac credite pe 100-150 de ani ca sa isi poata lua o locuinta!"

Chiar, nu ne dai o sursa pentru enormitatea asta? Cel de pe fujitsu e despre banii virtuali/de plastic, nu despre perioada de creditare.

Juggernaut said...

link :

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6W58-45FY1V4-4&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=7994dc4ed706753b015a51cd4303383b

A recent innovation in the Japanese real estate industry to promote home ownership is the creation of a 100-year mortgage term. The home, encumbered by the mortgage, becomes an ancestral property and is passed on from grandparent to grandchild in a multigenerational fashion. We analyze the implications of this innovative practice, contrast it with the conventional 30-year mortgage popular in Western nations and explore its unique benefits and limitations within the Japanese economic and cultural framework. Through the use of simulation, the conclusion is reached that the 100-year mortgage has failed to increase the affordability of homes. Instead, affluent homeowners are more likely to employ long-term mortgages as an estate-planning tool to reduce inheritance taxes.