Wednesday, December 12, 2007

Panica Mondiala in Sistemul Bancar


Update :
acest post a fost scris in 2007, cu mult inainte de marea criza

Panica, panica, panica ! Marile banci centrale (Federal Reserve Bank*, Banca Angliei, Banca Canadei, Banca Central Europeana si Banca Nationala a Elvetiei) “pompeaza” miliarde in sistemul financiar international incercand sa evite un colaps mondial inevitabil generat de incapacitatea cetatenilor in a-si mai platii ratele la banci. Totodata nici companiile nu se mai imprumuta la banci datorita volatilitatii pietelor de desfacere, precum si a taxelor aplicate de guverne. O astfel de masura, de o asemenea amploare nu a mai fost luata de la atentatele din 11 septembrie.

Economia occidentala nu poate ramane constanta, iar acum s-a cam atins maximul de desfacere mondial... cam astia sunt europenii, cam astia sunt americanii si cam atat pot ei cumpara. Mai mult nu mai au bani - mai ales sunt impozitati draconic de guverne, plus ca s-au pierdut si multe joburi care s-au mutat in Asia. Acest lucru nu se intampla numai in America, ci peste tot in lume chiar si in Bulgaria. Si-a inghitit sarpele coada.

Ce va spuneam eu ca banii nu au acoperire citeste aici, iar bancile ii emit din nimic**. Cat credeau ca o sa le mai mearga escrocheria mondiala a creditelor ?!? Acum nu fac decat sa creeze inflatie pompand si mai multi bani pe piata, evident bani din nimic.

Umbla vorba ca aceasta manevra de electrosucuri financiare a fost discutata la intalnirea Bilderberg din Istambul ca bancile sa simuleze o crestere economica prin pomparea de bani pe piata avand ca scop ca oamenii sa prinda curaj si sa investeasca, apoi iluminatii vor declansa colapsul... vor cumpara globul la pret de centi... tineti minte ! Actualmente Federal Reserve Bank ofera credite altor banci pentru instrumente financiare cerand in schimb garantii colaterale. Deci cand aceste banci vor da faliment Federal Reserve Bank va detine totul.

Oamenii fac credite pentru ca sunt prea saraci, pentru ca statul le ia prea multi bani prin taxe, fac credit intrucat corporatiile prin papusile lor (politicienii) au decis sa ne tina intr-o sclavie voluntara si perpetua ! Dar iata ca lumea nu mai are incredere in banci si credite ! Restul articolului aici

* Fedreal Reserve Bank, banca privata care a confiscat aurul cetatenilor americani printr-un decret al guvernului inainte de cel de-al doilea razboi mondial - de mai bine de 50 de ani F.R.B. tipareste bani fara nici o acoperire, bani din nimic.

**
fractional reserve banking reprezinta procedeul prin care o banca are voie legal sa imprumute oamenilor bani pe care nu-i are fizic in seif. Bancile au voie legal sa imprumute pana la de 10 ori mai mult decat au fizic in seif uneori se ajunge pana la 30 de ori (SUA). Astfel banii apar din nimic.


Articole din presa :

No comments: