Monday, June 1, 2009

Crestinism - Dezbinarea Ortodoxa

Marsurile impotriva cipurilor sunt organizate in principal de fanatici religiosi care in mare parte sunt foarte madri si exclusivisti - unii dintre ei incita la dezbinare pe criterii religioase. Din pacate aceasta atitudine de ev mediu nu va face decat sa compromita idea de lupta civica pentru drepturi si libertati intocmai cum Vadim a distrus si compromis patriotismul. Asa incat sunt multi oameni care sunt impotriva ciparii dar nu vor sa isi asocieze imaginea cu habotnicia si arhetipul omului simplu... oricum societatea civila pierde, controlul castiga.

Desi pericolul cipului ne priveste pe toti iata cum ne dezbina popii :
"Sa ne delimitam clar de orice alta grupare neortodoxa, fie ea catolica, protestanta, yoghina etc., caci acestea au rolul de a slabi rezistenta ortodoxa.Unii ca acestia pot fi alaturi de noi, doar in cazul lepadarii de erezia si dezmatul in care traiesc si revenirea la Biserica lui Hristos, cea ortodoxa."

Ortodocsii sunt orbiti de mandria asta prosteasca, iar pentru o sansa viabila impotriva New World Order si ciparii trebuie sa fie o actiune de mare amploare indiferent de religie, clase sociale si rasa - lupta nu este locala, lupta este globala… Intr-un fel crestinii (un cult solar masochist) s-ar bucura de o infrangere, intrucat ar lua-o ca pe o confirmare a Apocalipsei, iar in spiritul glorificarii victimei toti s-ar vedea niste mici martiri "in marele plan" (un soi de vanitate bolnava care cerseste atentie). Cateva milioane de ortodocsi care tin coada pe sus nu vor putea schimba NIMIC intr-o lume de cateva miliarde de ne-ortodocsi. Lupta dintre libertate si control se duce cu mult dinaintea aparitiei acestor religii Abrahamice.

Urmatoarele cuvinte au adus haosul si raul in lume, au adus diviziune si intoleranta, razboi si oprimare in numele "binelui" :

Eu sunt calea adevarul si viata nimeni nu vine la Tatal decat prin mine Domnul Isus a zis!!!
Pur si simplu oribil... o interpunere intre omenire si Dumnezeu ce denota un ego fantastic, o abominatie.

Va dau alt citat care denota dezbinarea de care va vorbesc, citat care ar face invidios orice guru de secta sau cult care cauta controlul absolut asupra supusilor sai:
"Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.
Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa.
Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui.
Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.
Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.
Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga.
"
Este horror ceea ce se intampla - daca acestia sunt opozantii New World Order, lupta e deja pierduta. Din pacate crestinii sunt oameni simpli care nu stiu psihologie, sociologie si nici nu prea isi bat capul cu istoria religiilor ca sa poata intelege cele de mai sus. - asa incat drum liber la fudulie si intoleranta. Ce sa zic, crestinismul este o religie care a adus si va aduce numai infrageri si suferinte adeptilor ei. Datorita mandriei si ingorantei acestor "turturele" care uita sa fie inteligente precum "serpii" crestinismul aplicat la nivel social este "intuneric pur" deghizat in lumina. Mai are rost sa aduc in discutie si misoginismul religios ? Zilele acestei religii a dezbinarii sunt numarate !

p.s. nu sunt ateu si nu sustin ateismul.



Mai jos e un filmulet simpatic cu niste ninja ortodocsi :


38 comments:

silviu said...

Sunt de acord cu tine si cu titlul articolului tau. Aici este vorba in fapt de o si mai mare dezbinare: dezbinarea oamenilor, si apoi dezbinarea lor, in functie de religie, de limba... orice fel de dezbinare incat nimeni sa nu mai inteleaga nimic, pana cand cei care ies in strada vor incepe sa lupte pentru altceva, mai putin pentru ceea ce trebuie.
In fapt despre ce e vorba aici ?! Luptam pentru sufletele noastre, nu pentru libertate fizica, pe acest pamant. Ceea ce urmeaza sa se intample, se va intampla, indiferent cat de multi vor iesi in strada sau indiferent de scopul pentru care fiecare om care iese in strada va alege sa lupte impotriva Noii Ordini Mondiale.
NU este nevoie sa stii psihologie sau sociologie sau sa ai o cultura generala... cel putin nu in lupta asta.
IMPORTANT e sa stii impotriva cui te lupti si mai important de atat cum te "lupti".
Va fi o lupta diabolica, intre spirit si trup, intre credinta si frica, intre viitor si prezent, o lupta pe care numai un crestin o poate duce, indiferent de afilierea lui la ortodoxism, catolicism ... Dumnezeu ii iubeste pe toti cei care vin catre el si-l cauta...
... restul tine de credinta.

P.S. Am uitat sa te felicit pentru munca pe care o faci. Mult succes mai departe.

Juggernaut said...

Majoritatea oamenilor nu au bun simt, sunt automanti, executa, urmeaza turma si pentru ei libertatea de alegere, liberul arbitru nu vine din interior ci numai din exterior... cultura generala, cunoasterea psihologiei sunt un bun inceput pentru calea marii eliberari.

Anonymous said...

De "ziua copilului":
Primitivism=refuz,inconstient,de evolutie.
De "aia a venit printre triburi primitive"!
E jale!

Trimite-i la scoala Juggernaut,te rog.
Si spune-le sa scoata din vocabularul curent cuvinte inventate:diavol,diabolic,lupta intre spirit si trup,"destin",posedare,egalitate,frica,moarte.
Spune-le ca TOTUL ESTE MISCARE.Ca numai primitivii stau pe loc(intepeniti in veci in concepte=minte)!
Ca "religia" a aparut dupa Nicea.Termen inventat si fara legatura cu intelepciunea universului!
CA INTELIGENTA CARACTERIZEAZA RASA UMANA!
Mai spune-le ca "feminismul" va persista atat timp cit persista prostia "in si intre sexe".
Si mai spune-le ca AI NEVOIE DE PSIHOLOGIE(nu psihiatrie) si si de SOCIOLOGIE,pe scurt:de macar minima si clara cultura generala.

Nu poate exista reala conversatie intre doi:unul cu si unul fara minima baza de cultura generala.
Zimbind cu gandul la Brancusi:intre lnii paralele...exista totusi intilnire... la "infinit".
La revedere.

Anonymous said...

De acord. La urma urmei, si habotnicia ortodoxa, pentru ca e in chestiune, - cu care ma lupt chiar la mine in biroul redactiei - ar fi suportabila in ciocnirea asta cu minunata lume noua, daca:

1. Nu ar fi suportul perfect asteptat si folosit de (oricine sta in spatele) mass-media pentru ridiculizarea si minimalizarea pana la zero a importantei situatiei [vezi titluri gen "satana din pasapoarte" si reactiile in ton ale "analistilor"];

2. S-ar manifesta cu mai putina vehementa si fervoare impotriva "outsiderilor" areligiosi, ingrijorati pana la implicare de cipuri si tot ce inseamna asta, dar tinuti la distanta, direct sau indirect, pe considerente fals-confesionale.

P.S. Ma intreb ce budist, shintoist, catolic, yoghin ori ateu contemporan in toate mintile poate accepta de bunavoie sa traiasca in lumea ce ni se pregateste si impotriva careia ultraortodocsii despre care facem vorbire aici cred ca eficacitatea armei tine de culoarea confesionala?

Cristi said...

si credeti ca atacand credinta ortodoxa o sa ajutati la unirea oamenilor ?Daca da eu mas gandi din nou.Ati gasit niste preoti idioti si gata toti crestinii sunt lafe.Sau zice un preot ca crestinii tre sa lupte separat si toti suntem lafel.Bravo ai felicitarile mele.Sa nu ai pretentia sa fim uniti cat timp ne vorbesti de rau religia.Cand veti invata sa ne respectati religia si pe cei ce o practica si nu ne veti mai numi in gand prosti atunci sa aveti pretentia la unitate.Cand cineva face asta eu nu pot sta impreuna cu el nu pot accepta insultele astea.Bravo iluminatilor o sa aveti toata unitatea din lume tinetio tot asa ;)si aveti grija sa jigniti cat mai multa lume pentru a ne uni ;).

Gica Contra TLP(tampiti, latrai, pocnitori) said...

Aceste fragmente sunt publicate pe acest site, recunosti asta? Asa ca nu te mai lamenta... ti-ai(v-ati) taiat singur(i) craca.

"Crestinismul - tzeapa milenara
* Peste 55 de milioane de americani sunt evanghelisti, exact ca cei din filmul de mai sus !
* Nu uita holocaustul inchizitiei produs de biserica Catolica in numele crestinatatii. Crestinismul doar o copie palida a religiilor solare (pagane) in care un personaj Iisus inlocuieste Soarele, iar apostolii constelatiile..."

"Religia contra Spiritualitatii - fii constient ca religia este doar o metoda de indoctrinare fortata a lumii, este primul pas catre globalizare - impunerea unei religii (dogme) cu de-a sila. Odata dogma insuflata oamenii gandesc la fel, deci vor actiona la fel, se vor supune aceluiasi stapan si set de reguli pe care culmea stapanii niciodata nu le vor respecta. In plina epoca crestina regii aveau in mod oficial curtezane si concubine. Crestinismul a nascut robul din evul mediu, taranul incult asuprit de feudali. Actualmente taranul s-a transformat in pinguin care sacrifica prezentul pentru eternul maine."

"Ce face acest popor imbecilizat la cele de mai sus ? Se duce la biserica sa se roage si ocazional mai linge niste moaste plecate in turneu prin tara... "

Cristi said...

@ Giga atunci fi sigur ca o sa vezi unitate cand mioi vedea ceafa fara oglinda .Daca vreti unitate atunci ar fi bine sa ne acceptati si sa nu ne mai criticati atat.Atacurile asupra religiei chiar ne fac sa ne dorim aceasta unitate fiti siguri ;).Tot vorbiti despre unitate da nu ne puteti lasa in pace cu ce credem.Mie nu imi place tipu asta de unitate si sunt sigur ca nici majoritatii.Crestinismul e atacat din toate partile in ziua de astazi din motive evidente.Uitati ce nea adus lipsa religiei cata imoralitate mass-media sa ocupat de religie de tot.Atacati religia care are rolul de a tine cat de cat oamenii sub control cand majorittatea numai au pic de moralitate :| .In loc sa va uitati cat de lipsiti de moralitate au devenit oamenii voi atacati unul din putinele lucruri care incercau sa opreasca cresterea nesimtirii din ziua de astazi.Felicitari imi place ce faceti ;) .Deja vati declarat impotriva religiei si implicit impotriva noastra asa ca numai vorbiti despre unitate..........(multi crestini vor unitate dar daca atacati religia atunci ne lipsim)

Juggernaut said...

Nu va mai autovictimizati atata, mai bine autoevaluati-va incompententa si putregaiul din institutiile religioase.

Atata ipocrizie cat am vazut la persoanele crestine nu am vazut la nimeni... 2~3% sunt crestini cu adevarat, restul de 97% niste farisei...

Cristi said...

nu prea avem ce face in legatura cu institutiile religioase ai scuzele mele da ele sunt in mare parte conduse de interese.Sunt destul de sigur ca nu sunt multi preoti care chiar respecta ce zice biblia si sunt de acord cu 2~3% crestini cu adevarat, restul de 97% niste farisei...
Nu e nimic daca ataci institutiile religioase(sunt corupte pana in maduva oaselor) nici eu personal nu prea le inghit dar nu ataca crestinii (si credinta noastra) atat.Daca eviti chestiile astea atunci poti avea unitate.Aduti totusi aminte ca biserica nu prea mai are cine stie ce influenta asupra oamenilor mass-media e noua religie :| (si asta e cu mult mai rau credema religia macar nui facea sa se comporte ca porcii cum se comporta unii azi ).

Juggernaut said...

pai si eu ce am zis si am aratat pana acum pe blogul asta ?!?

nu cum sunt denaturate de catre institutii (pentru interese) idei, miscari, curente etc ?

legat de crestinsim - biserica enfazeaza partea care transforma omul intr-o drona obedienta care glorifica sacrificiul - "robul lui Dumnezeu"... programare neurolingvistica...

Anonymous said...

Cristi, faci o confuzie ... religia nu detine monopol pe moralitate.
Un om moral nu are nevoie de paznic ( religie), care sa il sperie,ca sa-l determine sa respecte normele morale. Poti fi foarte bine un om moral si daca nu esti religios, si daca nu crezi in zei.
Si apoi, daca citesti cartea neagra a crestinilor, mai ales Vechiul Testament, intelegi ca n-are nici clin nici manace, cu moralitatea ... dimpotriva: e cel mai bun motiv ca sa nu te mai incini zeului...

Gica Contra TLP(tampiti, latrai, pocnitori) said...

@Cristi

comentariul meu era pt. autorul postului. Scuze daca nu m-am facut inteles.

Am vrut sa arat ca au atacat Biserica in asamblul ei, si n-au motiv sa se planga acum ca miscarile ortodoxe militante se dezic de ei ( adica de Juggernaut & Co.).

Cristi said...

cred ca poti gasii unii preoti chiar folositori exemplu :http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY&feature=channel_page
Eu nu mias face griji din cauza religie(da,sunt ortodox cel putin cu numele) cat mias face griji din cauza televizorului asta influenteaza cu mult mai mult si intrun mod mult mai nociv oamenii decat o face religia :|.

Anonymous said...

Cristi:"atacati religia care are rolul de a tine cat de cat oamenii sub control..."

Gura pacatosului(celui care rateaza tinta) adevar graieste!!!!

Crestinismul(NU cretinismul)este Adevar.

Perceptia eronata a acestuia(A ADEVARULUI)=dogma="religie"=set de reguli "care tin cat de cat sub control oamenii".
Explica-le oamenilor ca DUMNEZEU inseamna IUBIRE SI LUMINA,CUNOASTERE,BUCURIE.
Nu are nici o legatura cu frica,durerea=actE facute de semeni catre semenii lor...in "numele a orice":sclavagism,ev mediu,cruciade crestine,comunism,NWO,a-ti omori semenul in numele "dreptatii tale":fanatici din orice domeniu:cultural,stiintific,religios!
Vezi arderile pe rug a miide femei in evul mediu,vezi schingiuirile lui Galileo,vezi fuga lui Michelangelo din Italia,vezi ororile comuniste,vezi brutalitatea masculinain tarile arbe si nu numai.Toate au acelasi numitor comun desi se petrec in "epoci diferite".

A nu-ti crea chip cioplit=a nu gasi in afara pe Dumnezeu...si a te comporta in fiecare moment al vietii tale in acord cu EL.
Explica-le ca Dumnezeu NU FACE RAU(nuare cum sa faca asta...fiind in TOT SI IN TOATE).Nu se razbuna:oamenii..nefiind in aceiasi VIBRATIE CU EL ISI FAC SI FAC RAU: dogme,FAC RAZBOAIE SI REVOLUTII IN AFARA SI NU IN CONSTIINTA LOR!
Aici este tradarea:in interior.
Si...cei care au studiat psihologia umana s-auprins ca "cel mai tare e joaca pe ceea ce nu se vede"..ca...de unde dovezi?
Daca le dai...esti posedat,pacatos...trebuie sa mori ca sa fii crezut.Daca nu le dai esti minicinos,blasfemiator.Exact ca acum 2000de ani.Nimic nou sub soare!

Isus nu are nimic de a fac cu primitivismul omenirii de azi.
E trist a suntem "la fel" ca atunci!

Juggernaut said...

bine spus... vezi cum omul simplu isi cauta "stapan" si control ?!? libertatea atrage responsabilitati pe care oamenii nu le vor...

deci ce facem ii cipam ori ba ? ca sa gandeasca nu cam vor, au cap ca sa nu-i ploua direct in gat

Anonymous said...

Ii iubim...juggernaut.Ii iubim..."asa cum sunt" si...incercam sa le explicam FARA DURITATE de ce se vor ras-talmacite TOATE!
Ii iubim dar nu suntem naivi!Veghem...in sensul bun si corect al cuvintului.

Si respectam duhovnicii neamului!
Le spunem ca "MANTUIREA" INSEAMNA A TE PUNE IN ARMONIE CU DUMNEZEU,SUB OBLADUIREA LUI=vibratie inalta,INSEAMNA A FI RESPONSABIL CA ESTI SI DUPA ASEMANAREA nu numai dupa chipul Lui.
Le mai spunem ca Dumnezeu este cel mai bun prieten al nostru.
Le mai spunem ca FAPTELE NOASTRE/cuvintele noastre arata masura credintei noastre.
Le mai spunem ca Adevarata Biserica ESTE.
Si,inteligenti fiind:nu punem egal intre crestinism si dogma.
Incercam sa nu folosim "dublu-ganditul".
Incercam sa depasim "neintelegrile prin cuvint".O putem face simtind!

Le mai spunem si ca a "critica" are partea buna daca nu depaseste masura.Daca nu depaseste masura!
Si invatam...din mers..fiecare din noi...fara a pune etichete.
Cam atat...

Anonymous said...

Anonimule, o tot dai inainte ca zeul e iubire, bucurie, bla-bla : pe ce te bazezicand afirmi asta ? Asa vrei tu sa fie ? Asa iti imaginezi tu, sau cum ?
Din cate stiu eu, nu l-a prins nimeni pe d-zeu de sosete, ca sa avem dovada ca D-zeu exista. Pana atunci, D-zeu e doar o presupunere, carei oamenii ii atribuie tot felul de calitati ...

Fun Tastik said...

@Anonymous

"Pana atunci, D-zeu e doar o presupunere..."

Esti inconstient de multe...ca de ex: bataile inimii, digestia, functionarea sistemului circulator, imunitar, etc...... toate aceste activitati sunt programate inteligent(cu mult mai inteligent decat o poate face si cel mai mare geniu in crearea de softuri) de catre Cineva ca tu sa traiesti.

Anonymous said...

Juggernaut,

Din titlu observ ca faci o greseala, dupa parerea mea.
Pari a fi suparat pe ortodoxism, cand de fapt trebuie sa fii la fel de suparat pe toate religiile si pe toata religia, in general.

Ma repet, si as vrea sa va stiu parerea. Eu zic ca nu religia in sine este problema, ci modul in care ea este folosita. Nici politica nu este vinovata, ci noi, oamenii care folosim aceste "unelte" pentru manipularea semenilor nostri.

E ca si cum ai zice: "ciocanul este rau". Propozitia trebuie transformata in fraza: "ciocanul poate fi o unealta rea, daca incape pe mana unui OM care vrea sa de in cap cuiva". La fel de bine cum poti spune: "ciocanul este o unealta foarte buna pentru ca te ajuta sa construiesti o casa".

Mai clar si mai concis. Oamenii vor avea nevoie sa creada mereu in ceva. Chiar acum unii cred in extraterestrii, fara a-i vedea. Altii cred in bani, fara a-i avea. Altii in iubire, fara a o cunoaste. Altii in Alba-Ca-Zapada, altii in personajele din Matrix, etc etc. Noi, de exemplu, credem, printre altele, in conspiratii, le vedem, le analizam, fara a vedea pe cineva conspirand efectiv.

Nu vom putea opri oamenii sa creada in ceva. Povestea cea mai adaptata la simturile omului ar deveni repede din ce in ce mai populara si ar sfarsi prin a fi ridicata la rang de religie. Dar cine o duce acolo daca nu noi, oamenii.

Vom darama o religie, dar golul ala cu ce il umplem? Cu o alta, daca nu avem pregatit altceva viabil in loc.

Este o vorba romaneasca care ne pune intotdeauna cu picioarele pe pamant: Omul sfinteste locul. Si lucrurile, as adauga.

Anonymous said...

Indraznesc inca un moment:
Biserica Adevarata este Marturia cea Buna.Adevarat!
1.Biserica Adevarata=toti membrii comunitatii(de la vladica la opinca)constienti si treziti(invatati cu generozitate de catre toti cei care deja au inteles).
2.Marturia cea Buna=a trai in Legea lui Dumnezeu Tatal prin Fiu(exemplul de traire) si Duhul Sfant=a trai conform Legii nu din frica ci pentru ca ai inteles constient ca Ea inseamna Viata(armonie,iubire),a functiona sacru in tot:ceea ce gandesti,spui si mai apoi faci oriunde te afli(geografic,social,familial).
Vezi DACII LIBERI.

Damian said...

Eu nu inteleg de ce ne dam cu parerea despre spiritualitatea altora sau o descriem pe a noastra,fiecare alege pentru el.Mie mi se pare ca aici e locul pentru altceva si ideea era ca religia e un instrument a sistemului pentru multi.

originar said...

corect, damian; aici e locul pt altceva, si eu sunt aproape intru totul de acord cu ce transmite juggernaut prin blogul sau in general; e vorba de libertatea individuala care ni se ia pe nesimtite incetul cu incetul, e vorba de sclavia inspre care suntem impinsi; din pacate, ne pierdem in amanunte despre religii si doctrine, in loc sa ne focusam pe problematica principala pe care s-a creat acest blog: aceea ca traim intr-o perioada de mari schimbari sociale, ca cei care ne controleaza vor sa treaca la o noua etapa a controlului, mult mai eficienta si sofisticata, ajutati de tehnologie, de puterea politica,economica pe care o detin, si ca e cazul sa constientizam dracului odata ce ni se pregateste, pt a contrabalansa planurile lor diabolice; prea putin conteaza religia, rasa fiecaruia; aici e vorba de un singur tel: adevarul; chiar daca acesta deranjeaza; sa nu ne prefacem ca nu vedem fundamanetalismul religios, inclusiv (sau mai ales) ortodox, acei popi care manifesta impotriva cipurilor cu icoane in mana si cu crucifixe imense la gat, imbracati in sutane; eu, cel putin, nu ma simt reprezentat de ei; dar sunt cel mai infocat aparator al libertatii de expimare, al libertatii de gandire; insa cum putem invinge avandu-i pe ei la inaintare? cine ne va mai baga in seama? va zic, feedback-ul publicului este negativ, acolo unde lucrez, de ex, s-a vorbit in bascalie si la misto dupa ce au manifestat acei "pupatori de moaste";rezultatul? am fost luat prea putin in seama cand le-am spus ce pericole ne pasc prin adoptarea documentelor biometrice; in fine....reprezentantii nostri ar trebui sa fie oameni din societatea civila, educati, care sa fi citit si altceva decat Biblia ori dogmele ortodoxe; oricum, eu sunt sceptic ca in Romania vom putea obtine vreo victorie in acest sens, aceasta va veni din vest, caci societatea romaneasca este foarte inchistata,needucata, mai ales la sate, inca puternic controlata si manipulata de clerul religios, cler religios care de fapt face jocurile elitei politico-masonice; vezi comunicatul de presa al BOR in care zice ca este de acord cu documetnele biometrice, vezi apartenenta dovedita la masonerie a patriarhului, vezi mituirea clerului de catre politic prin bani alocati de la buget "fara numar", etc, etc. Asa ca religia ortodoxa face un joc dublu, avand ca rezultat subminarea din interior a incercarilor firave de a lua atitudine a societatii civile; in concluzie, consider ca la ora actuala, biserica ortodoxa este cel mai mare dusman al luptei pt libertate, si aliatul din umbra al NWO.

Anonymous said...

Vad ca s-au insins spiritele pe aici, subiectul este destul de profund si cred ca discutia asta nu poate fi sustinuta intr-un mod corect si coerent pe un blog. Religia si religiozitatea in diverse forme se practica de la aparitia omenirii si nu va disparea niciodata, are legatura cu natura, cu firea umana si e legata de aspecte sociale( nu intru in amanunte, ideea e ca unii oamenii cred in Dumnezeu indiferent cum l-ai numi, unii doar cred ca exista ceva pe acolo, si unii nu cred. Voi aici pe blog sustineti niste chestii la care subscriu: NU globalizare, NU manipulare etc etc.
Am descoperit, probabil fiecare pe cont propriu, din cei care intram pe blogul asta, ca societatea moderna a ajuns sa se autodistruga in diverse forme, si am inceput sa vedem si prin ce mijloace si care sunt efectele. Evident nu vom putea sa oprim aceasta "involutie" a socitatii per ansamblu decat daca se va strange un numar suficient de mare de oameni care sa se uneasca impotriva acestor amenintari care tind sa ne sugrume. Dar nu vom putea face asta daca vom continua sa ne punem piedici din ratiuni total subiective. Si ce daca unii cred in Budhha, Alah, Iisus mesajul e comun: trebuie sa ne ajutam si sa ne respecam reciproc. Nu poti cere unui pictor sa inteleaga muzica unui violonist si vice-versa daca ei nu au vreo inclinatie spre munca celuilat, dar artisti sunt amandoi, si amandoi o fac din pasiune si sensibilitate pentru domeniul respectiv. Trebuie sa punem la bataie ce avem in comun, si sa accpetam diferentele de opinie, pentru ca lucrurile comune puse in fata ne vor unii, dar daca punem diferentele ele nu vor aduce decat conflite.

Ce vom face in fata acestor provocari ale societatii moderne putrede si deja ostila inpotriva individului:
1) vom privii nepasatori in continuare (viata e scurta, mai bine sa o traiesc) si vedem noi unde se va ajunge?
2) vom sta pe margine si ne vom da doar cu parea intr-un razboi al cuvintelor, in care, mai importante sunt culoare pielii, apartenenta etnica, religia etc ?;
3) sau ne vom implica incercand sa gasim solutii pentru problemele comune care tind sa ne reduca cu o viteza incredibila la dimensiuni de sclavi, apatriti, areligiosi, superficiali si dezumaniati??? Atunci nu va mai conta ce esti, vom fi cu totii o ciorba pe care o vor vantura unii dupa bunul plac... Trist hah?

Anonymous said...

Gasirea de solutii... Din cate stiu eu, dintotdeauna,marile schimbari au avut loc planificate de "ei".
Este foarte dificil sa unesti o multime de sclavi ( ea trebuieste manipulata si controlata, pentru aceasta). apoi, din cate stiu eu, rascoalele spontane ale sclavilor, au fost inecate in sange si cam atat : ce s-au obtinut au fost minore concesii. Sistemul a fost schimbat de "ei", in directia condusa de "ei' ...doar ne-au lasat impresia ca revolutiile au fost "spontane".
Deci : discutam pe mii de forumuri si bloguri despre sistem, mai iesim in strada cateodata o mana de oameni, ne uitam la filme anti-sistem si cam atat. Cainii latra, caii trec.. Vedeti voi vreo solutie concreta ?

Unknown said...

ok. Ai dreptate. Insa ca sa poti indrepta ceva trebuie sa iti pese intr-adevar de oameni, de tara asta, de lumea asta. Chiar sa iti pese! Dar cati dintre noi suntem asa? Eu imi doresc foarte mult a pot schimba ceva; si ma gandesc ce ar fi daca (sa presupunem prin absurd ca) Ionel (nume ales aleator) ar incerca sa porneasca o revolutie si ar forma o grupare (cu oameni care ii impartasesc ideile). Ei bine "Revolutia" lor ar fi impotriva clor de sus (a conducerii) si asta (nu stiu exact in care lege este data definitia) se numeste terorism, si instigare saactiuni impotriva ... Si cum se pedepseste? Cine crezi ca ar vrea sa riste asta? Eu nu as vrea (indiferent cat de mult imi doresc schimbarea si cat as vrea ca lumea in care vor creste copiii mei sa nu fie asta de acum). Crezi ca "revolutionarii" din '89 au fost impotriva? think agaig...

Anonymous said...

O atitudine dura la adresa lui Iisus care s-a jertfit pentru noi toti este o crima in esenta ei. O a doua rastignire. Nu poti rastigni (condamna la moarte pe cineva) doar pentru ceea ce spune (daca esti OM) iar Iisus spune adevarul si este cu adevarat Fiul lui Dumnezeu tocmai prin jertfa sa pentru intoarcerea nostra la adevarata credinta. Cred ca traim niste vremuri foarte tulburi si sfarsitul va fi chinuitor daca 1) nu ne vom intoarce la adevarata credinta=ortodoxia 2) daca nu vom invata sa traim in mici comunitati crestine, in locuri izolate in mod independent. Hristos S-a Inaltat!

Juggernaut said...

Esti la fel de intolerant si spalat la creier ca un taliban in modul in care vrei sa iti impui ortodoxia cu forta ca unica solutie...

Iisus nu a fost nici primul si nici ultimul care a luptat pentru libertate si iluminare.

Cristi said...

daca un crestin nu ar vrea sa te converteasca ar inseamna ca cel mai probabil te uraste din toata inima :P.Si bineinteles ca diferitele religii nu se inteleg intre ele dar asta nu inseamna ca nu pot lucra intre ele.Conflicte religioase au loc tot timpul dar asta e oarecum normal.Cooperare poate exista si intre religii(de exemplu am vorbit cu un islamist care era sigur ca crestinismul si islamismul sunt religii foarte apropiate deci chestia asta poate si uni......totusi am gasit o chestie ciudata la islamism dar nu o sa mai comentez despre asta )

MADCAT said...

Io nu vad electronii... totusi exista!

Nu vad gandurile, totusi exista!

Nu vad sentimentele, totusi exista!

Nu vad durerea, dar AM SIMTIT-O!

Daca in lumea asta ne bazam PE CE VEDEM, suntem mai jalnici decat caii!

MADCAT said...

La cum va certati aici ca chiorii, sunteti dovada clara a intolerantei! si unii si altii!

"Cei ce stiu adevarul" (zic ei) si nu au rabdare sa mai explice "prostimii", dau cu pumnul!

"Prostimea", se apara si da cu piciorul!

Ambii se cred mari binefacatori si buni samariteni, cand de fapt si unii si aialalti se comporta ca niste dictatori!

No, si dupa ce va omorati (la propriu) in argumente sa imi ziceti si mie care o fost mai bun...

boecklin said...

Nietzsche: "Dumnezeu e mort"
Dumnezeu: "Nietzsche e mort"
Acum puteti dezbate ...:)))))

cosmin said...

idioti

se bat pe bani si popularitate.
dupa 2000 de ani de rescriere a Bibliei chiar credeti ca mai are legatura cu ce zicea Isus?

aveti vreunii idee care e diferenta in greci si armeni ? ambii ortodoxi ?

cati stiti pe ce se bateau protestantii si catalocii irlndezi IRA?

cati stiti diferenta dintre catolic si ortodox ( sunt 3 : limba slujbei, icoana/statuia si impartasania )?

scopul este sa nu treaca legea ciparii.

dar va trece, pentru ca cei care o pot combate si mai ales coagula cei 90% de neutrii, nu suporta sa stea unii cu altii in aceeasi strada cu pancarte.

ana said...

Dragii mei,

pe Apologeticum, acolo unde Ortodocsii au cerut delimitarea de alte confesiuni si religii,la comentarii,nr 7, s-a motivat de ce:"Am precizat ca trebuie ca ortodocsii sa nu faca nici o alianta cu neortodocsii. Ceilalti sunt liberi sa se manifeste cum doresc, dar daca vor cu adevarat sa lupte deplin, si anume si cu duhurile rele, trebuie sa se lepede de invatatura gresita in care se gasesc si sa imbratiseze credinta ortodoxa. Cred ca nu necesita mai multe explicatii… cine trebuia sa inteleaga, s-a convins de la inceput."

Lupta tuturor oamenilor, indiferent de confesiune, este indreptata impotriva "New World Order", si a lipsirii de libertatea civila.

Lupta ortodocsilor e dubla, nu doar pe libertatea civila, ci si pentru cea religioasa, care e mult mai importanta.

Toti, indiferent de religie, sunt bineveniti sa lupte impotriva lipsirii de libertate civila, in privinta asta ortodocsii ii sustin pe toti, dar nu suntem meschini sa obligam pe cei de alta confesiune sa respecte legea crestina din Apocalipsa!!!!!!!!!!!!!!

Deci ortodocsii in mod separat de alte confesiuni cer respectarea dreptului de exprimare religioasa.
Nu obligam nici macar pe Catolici sau Protestanti sa respecte porunca scripturistica. Sunt chemati doar cei care au dragoste s-o respecte. Atitudinea ortodocsilor este plina de respect fata de voi toti!!!!!!!!!

Cat despre modul in care vorbesti despre Domnul nostru Iisus Hristos, ce pot sa-ti spun?

Nu te-ar durea deloc daca cineva ar vorbi jignitor de mama sau tatal tau??????????????

De ce jignesti?

De ce Il urasti pe Hristos si pe toti crestinii, si pe ortodocsi in special?

Daca nu intelegi Scriptura, de ce nu taci?

Crezi ca jignind capeti mai multa dragoste din partea ortodocsilor?

Dar Hristos pe care-L hulesti te iubeste si pe tine! Iar ortodocsii te iubesc si ei, si spun "iarta-l Doamne, ca nu stie ce face nici ce zice!!!!!!"

ana said...

Dragii mei,

ma bucur mult mult ca luptati si voi pentru libertatea civila,care asa cum stim este extrem de importanta pentru fiecare cetatean al oricarei tari. Nu va opriti!
Informati oamenii, strangeti semnaturi, organizati-va! Nu e timp de pierdut!

Daca ortodocsii lupta in alt batalion,ca ei sunt datori sa-si apere si patria si credinta, ce va impiedica sa aparati patria cu toata forta de care dispuneti?
Mult curaj, luptati cu bucurie si incredere! Pentru copiii nostri!

(unii zic: "indiferent de afilierea lor la ortodoxie sau catolicism)
Catolicii au putine probleme dogmatice, numai vreo 10, dar intre aceste probleme se afla si "infailibilitatea papala"

Am discutat cu catolici problema cipuri, unii la inceput o scalda,apoi zic: cum sa ma impotrivesc daca papa nu zice nimic? Catolicii trebuie sa asculte de Papa mai mult decat de Hristos sau de Sfanta Scriptura, ca, dupa legea lor Papa este "vicarul lui Hristos" si infailibil. Dar bietul Papa e iezuit si mai mult ca sigur mason, deci cum sa se pronunte impotriva cipurilor?

In Ortodoxie nu patriarhii ci Insusi Hristos e cap Bisericii. Auavut loc Sinoade in Serbia,Grecia, Rusia si unul mai mic in Romania impotriva cipurilor. deci ortodoxul are alta motivatie.


Sunt multe detalii pe care nu le cunoasteti, sa lasam cearta, organizati-va voi cum puteti, ortodocsii se organizeaza si ei cum pot, mai multa maturitate, dragii mei.

Toate cele bune! Si nu va lasati!

Donkeypapuas said...

Ceea ce am găsit în postare se aseamănă foarte mult cu ideile... francmasonilor! Aşa că nu înţeleg cum lupţi dumnata de fapt împotriva Statului Global Totalitar (că asta Noua Ordine Mondială)? Sau cumva ai ordine precise?

Cine îl înjură pe Hristos? Cine calcă Crucea? Cine promovează minciunile pe scară largă despre Biserica lui Hristos? Nu cumva Masoneria? Ori dacă dumneata ai aceleaşi idei precum Masoneria, ce rezultă de aici?

Cei de la Apologeticum? urmăreşte te rog ce simbolistică e prezentă (ocult!) pe siteul lor şi apoi reflectează cât de ortodocşi mai sunt. Ca să nu mai spun pe cine atacă ei în principal.

Victor Roncea? Cel care încontinuu se împotriveşte unei reale alternative de dreapa în România? Cum apare cineva care ar putea fi pol de coagulare, cum îi dă în cap!

Dumneta văd că ai un anumit fel de a concepe "libertatea". Că drept este NUMAI ce consideri dumneata. Nici o urmă de posibilă eroare. Exact cum consideră luciferienii... Aşa că mă îndoiesc de scopul luptei dumitale.

ana said...

dragii mei,

ortodocsii au socotit ca deja e timpul sa se ceara referendum. Semnaturile se strang pana pe 10 iulie. Sunt sub 1 milion de semnaturi, nu suntem multi. In Grecia au fost peste 4 milioane. Si n-au facut mare lucru.
Papa deja a trimis o enciclica prin care proclama ca singura solutie instaurarea noii ordini mondiale. Asa cum stiti aprox o sesime din populatia globului e catolica! Si nu ne putem baza pe ei! http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-07-08&id=255483
A ramas putin timp pana la referendum. Orice vot impotriva cipurilor conteaza! Luptati, dragii mei! Multa sanatate, toate cele bune!

remoremo25 said...

Stati linistiti ca nu va exista nici o " cipare " la nivel mondial . Acest plan are prea multe inconveniente ca sa fie pus in aplicare la nivel mondial .Este adevarat ca in viitor va fi instaurat un nou sistem economic la nivel global , insa pina atunci mai dureaza .Cit ? Nu stiu . Stiu doar ca el este pe drum . Lucrurile se vor modifica substantial in viitor , asa ca multe din lucrurile actuale atunci vor putea fi declarate " Oldtimer " sau piese de muzeu . Doua domenii se vor dezvolta foarte mult : medicina si electronica si cu acestea oamenii vor realiza lucruri bune si lucruri foarte rele .

Anonymous said...

Singura sansa a omenirii pentru iesirea din impasul in care se gaseste ancorata intre niste religii pagane, oricare ar fi ele, o inrobire financiara si o agenda secreta a grupului Bilderberg ar fi aparitia in timp cat mai scurt al Extraterestrilor. Asta ar asigura Noutatea si ar da Efervescenta Mintala celor loviti de prostie.