Monday, May 5, 2008

Dictatura Militara in SUA

Noua lege a Apărării Naţionale îi permite preşedintelui SUA să utilizeze armata fără consimţământul autorităţilor locale pentru a suprima orice situaţie calificată de el drept „dezordine publică”.

Acesta reprezintă un pas important în instaurarea unei dictaturi militare şi intră în conflict cu alte legi care interzic amestecul armatei în chestiunile civile. Urmând modelul american, şi alte ţări (printre care şi România) şi-au creat mega-structuri militaro-poliţieneşti gata să intervină în forţă asupra maselor.

Legea marţială poate fi instaurată sub orice pretext
Legea marţială poate fi instaurată în caz de „atacuri sau incidente teroriste” dar şi într-o serie de situaţii care de fapt nu au nicio legătură cu aceasta: „dezastre naturale, epidemii, alte urgenţe de sănătate publică sau orice altă condiţie”. Lista rămâne deschisă prin adăugarea precizării „sau în orice altă condiţie”, astfel încât preşedintele SUA are libertatea să declare legea marţială practic în orice situaţie. Tot el este singura persoană care poate stabili „dacă violenţele civile au atins nivelul necesar pentru a instaura legea marţială” şi „dacă autorităţile de drept ale statului sunt incapabile, refuză sau eşuează să obţină ordinea publică”. În acest caz, el va cere intervenţia armatei pentru a suprima „orice insurecţie, act de violenţă civilă, adunare ilegală sau conspiraţie”.

Fonduri uriaşe pentru înarmarea împotriva populaţiei paşnice
Noua lege alocă Pentagonului fonduri uriaşe, de 532,8 miliarde de dolari pentru a realiza raiduri armate împotriva oricărei persoane pe care o consideră indezirabilă: protestatari, imigranţi sau oricine este bănuit a fi un potenţial terorist. Aceşti bani vor fi utilizaţi şi pentru construirea de centre de detenţie şi pentru a dota forţele de ordine cu tehnologie şi arme de ultimă oră.

CONCLUZIE
  • Din toate aceste demersuri ale statului nu putem deduce decat ca brutalul control asupra populatiei inspira de fapt frica celor bogati si puternici, o frica justificata deoarece lumea vrea o schimbare.
Citeste si :


No comments: