Wednesday, April 22, 2009

Piramida Apatiei Sociale

Observam ca exista o apatie sociala, o boala a spiritului luptatorului. Traim intr-o era cand "motivational speakers" fac averi vanzad speranta. De ce o parte din oameni uneori sunt reticenti cu privire la informatiile care le pot schimba perceptia despre realitate si scara de valori ? Sunt mai multi factori care actioneaza negativ asupra acestora. Sa-i dezbatem pe rand, unul cate unu.

Escapismul
Escapismul este varful piramidei motivelor apatiei sociale. Lumea este atat de groteasca incat tinerii prefera sa se refugieze in Second Life si World of Warcraft (si tot felul de alte mizerii virtuale de chipurile socializare). Escapismul social este datorat complexului mesianic impus de religie si filme, respectiv vine Iisus sau Bruce Willis si ne salveaza pe toti. Virusul mental spune "nu fa tu nimic, munceste si distreaza-te ca sunt unii care or sa te salveze la o adica". Tot asteptam salvatori de neam, de rasa si de glob. In SUA, din acesta cauza Obama a ajuns presedinte, a pozat in salvatorul mesianic. Obama a vandut speranta, oamenii mergeau sa-l vada pe Obama ca sa fie fericiti, sa fie motivati ca sa poata muncii din nou. Obama este doar un motivational speaker. Discursurile lui Obama nu ofereau solutii, ofereau doar sperante. Nu se focusa pe cum sa facem se focusa doar pe ce sa facem - e o mare diferenta, una e sa stii ce vrei, alta cum sa obtii si daca este macar posibil !

Totodata multi oameni datorita stresului pe care il poate creea adevarul gol evita voit sa-l afle ; uneori mintea si psihicul acestora inventeaza mecanisme si motive prin care se vor sustrage din calea informatiilor. Evreii datorita preotimii viclene au pierdut o gramada de ocazii de a se rascula impotriva Imperiului Roman intrucat ei isi tot asteptau un Mesia (si cand aparea unul nu-l recunosteau). Va indeamn sa cititi literatura masonica. Optimismul mesianic este o dulce amagire, un drog. Noi suntem cei pe care ii asteptam defapt !

Demoralizarea

Lipsa de perspectiva, confuzia, plictiseala, rutina, frustrarile de tot felul afisate la televizor (masini, bani, sex) si rutina stresului de zi cu zi (de la aglomeratia din trafic pana serviciul plictisitor) creeaza demoralizare. Yuri Bezmenov un spion rus care a fugit in occident in anii 80 explica clar planul de infiltrare al agentilor stangisti in toate structurile statului (invatamant, entertainment, media etc) care sub masca liberalismului impun de fapt un socialism pur - menit sa bage lumea intr-o stare puternica de demoralizare pentru a putea accepta orice. Vorbesc despre zdrobirea subtila pishicului la nivel social, razboiul invizibil. Generarea traficului infernal si a gropilor perpetue nu este intamplatoare, lucreaza bine de tot la creier si psihic iti suge timp si energie, te distrage.

Mandria Personala
Pe multi mandria personala nu ii lase sa recunoasca ca si-au trait majoritatea vietii intr-o mare iluzie si minciuna. Pe altii mandria personala nu ii lasa sa admita ceea ce vad intrucat nu vor sa fie luati in deradere de catre ceilalti pinguini care sunt mai mult sau mai putin in aceasta transa colectiva. In comunism nu erau elogii si stiri in ziare despre cat de bine traieste toata lumea ? In actualul sistem oamenii nu mai o viata, ci un stil de viata - artificialitatea este clara.

Comoditatea si superficialitatea induse de sistem
Un prim aspect este dat de catre o alta piramida si anume de piramida lui Maslow ce reprezinta o ierarhizare a nevoilor indivizilor. Noua Ordine Mondiala doreste sa creeze (prin media, prin noile scari de valori, prin scoala) indivizi care vor avea fals rezolvate necesitatile din aceasta ierarhie ; oameni blocati in material la cel mai jos nivel. Asadar atata vreme cat inca vor avea ceva de mancat, de lucrat si ceva titulatura pompoasa in job description nu se vor revolta prea mult. Al doilea aspect extrem de important il reprezinta timpul, munca si rutina despre care scriu pe larg aici.

Iar toate aceste aspecte nu duc decat la dezbinare.

Trebuie sa realizezi ca se vrea ca oamenii sa fie dezbinati, intr-o apatie sociala, dar trebuie sa fim alaturi unul de altul. Multi din comoditatea indua de sistem si din frica fraternizeaza cu agresorul si spun "au ce merită", "ce căuta acolo?" sau "a facut el ceva de a ajuns în situaţia asta!"... intrucat este o explicatie facila care ii ofera un fals confort mental. Astfel abuzul nu mai este abuz, ci eroarea sau sentinta este bine meritata... cititi carti de programare neuro lingvistica.

Sper sa va placa acest post si sa va ajute in dezbaterile verbale viitoare cu cei care inca nu vor sa se trezeasca (din cauzele mai sus mentionate).

Albert Einstein
The ruling class has the schools and press under its thumb. This enables it to sway the emotions of the masses.


17 comments:

Anonymous said...

Majoritatea oamenilor, nici daca le pui dovezile in fata, nu accepta ca exista dubla masura : informatia oficiala si informatia top secret .
Nici daca le pun in fata studii serioase si documentatie despre cat de nociva este mancarea de plastic pe care companiile ne-o servesc, nu le pasa si nu cred.
Am ajuns la concluzia ca pur si simplu prefera sa traiasca in lumea lor iluzorie.

Cred ca intrebarea care se pune, este : cei care suntem "treziti" la realitate, ce putem face, in consitiile in care suntem minoritari , in care nu ne cunoastem,si in care suntem sclavi fara nici o putere ?
Da, putem vorbi despre asta, putem arata si altor pinguni ... Doar ca pana se va trezi majoritatea pinguninilor, va fi prea tarziu ... Da, mai apare un protest, o petitie pe ici pe colo, dar e nesemnificativ ...elita oricum isi continua cu succes plenurile ...
Pare a fi cauza pierduta...

Juggernaut said...

Cauza nu este deloc pierduta cauza, dimpotriva... Sunt mai optimist ca niciodata.

De ce se apropie mai multe de finalizare d'aia au din ce in ce mai multi opozanti...

Matematica naturala (fractala) arata ca la astfel de evenimente numerele cresc exponential.

Nu te lasa - informeaza, contez pe tine !

Daca la inceput aveam 30~40 de vizitatori unici pe zi, acum depasesc 10.000 de pe tot globul, ca deh romanii s-au dus peste tot...

Anonymous said...

Stau mai prost cu matematica, si cresterea exponentiala nu-mi spune nimic... fapt pentru care trebuie sa te intreb, pe ce se bazeaza optimismul tau ?
Inteleg ca exista opozanti, ca lumea citeste si stie, dar nu se intampla nimic semnificativ in lumea reala...
Stii cum e...sunt opozanti, dar ei tot mancare de plastic ne dau sa mancam, iar alternative reale nu sunt ...
De informat, ma informez oricum, ca nu pot sta fara sa stiu ...As vrea sa am optimismul tau, dar cand ma uit in jur, imi trece rapid.

Juggernaut said...

pai daca astazi sunt 2000 in fata la parlament impotriva RFID-ului iti garantez ca intr-un an vor fi 20.000

Juggernaut said...

ca alternativa reala - orice tara din Europa de dinainte de UE... sau SUA inainte de primul razboi din Irak...

practic orice regim democratic national de dinainte de globalizare

MADCAT said...

In zilele noastre, cum vorbeam cu un amic, realitatea este manipulata si intretinuta in asa fel incat nu am recunoaste adevarul nici daca ne-ar lovi in coaie!!!

Mad io said...

Un articol interesant de Marius Stan: Iesirea Din Sistem

Probleme sociale

Desenul-solutie reprezinta de fapt un raspuns. Am primit recent, la articolul Cum sa lupti, un comentariu in care se spunea:

Imi este foarte greu sa urmez aceste sfaturi, desi mi-as dori foarte mult. Am rate la casa si la masina, deci sunt supusa stresului continuu daca voi avea sau nu bani sa le platesc. Am o fetita pe care nu stiu cum s-o educ si ce sa o invat in conditiile in care si eu sunt foarte confuza cu privire la “irealitatea realitatii”. Sunt foarte dezgustata de aceasta lume, dar, din pacate, trebuie sa traim dupa regulile ei. Trebuie sa am un serviciu ca sa imi platesc ratele, mai tarziu va trebui sa-mi dau fetita la gradinita, la scoala, unde nu va invata nimic relevant etc. Cum pot eu sa lupt contra acestui sistem? E o intrebare extrem de indreptatita, in urma preocuparilor normale pentru viata de zi cu zi. Cum sa lupti contra sistemului? Un sistem in care serviciul, casa, masina, chiar si grija pentru copii pot reprezenta “probleme sociale” ce ne epuizeaza?
Curgerea lina

E inutil sa incerci sa opresti o apa curgatoare. Cea mai buna solutie este sa inveti sa inoti in directia care curge. — anonim

Citatul de mai sus ne ofera raspunsul pentru o parte a problemei. Nu te lupti cu sistemul, curgi o data cu el.

Nimeni nu poate lupta impotriva sistemului si iesi invingator pe deplin. Poti castiga pe moment, dar in cele din urma sistemul te va coplesi. Societatea e construita, de milenii, de asa natura incat nu ai cum sa o reformezi complet tu, individ sau grup bine intentionat.

Poti incerca - si orice incercari sunt laudabile intrucat, pas cu pas, erodeaza structura rigida si o fac mai permeabila. Toate petitiile, grevele, revoltele de care am mai pomenit sunt binevenite - sunt metode prin care protestam impotriva unei vieti din ce in ce mai plina de privatiuni.
Insa poti face ceva mult mai inteligent

Ceva ce tine de partea spirituala a vietii.

Poti invata sa inoti in directia potrivita. Adica poti observa modul in care functioneaza sistemul, poti invata, intelege mai multe despre el - si poti “curge” alaturi de el. “Esti in aceasta lume, dar nu apartii ei“, cum ne invata Iisus in Noul Testament.

Vedeti cum anume sistemul ne tine dependenti de el - saraci, bolnavi, ignoranti (toate la un loc sau doar o parte). Prin ingradirea (nu pe fata) a posibilitatilor de atingere a libertatii financiare depline pentru toti. Prin negarea si ridiculizarea, de multe ori, a tratamentelor alternative medicinii alopate. Printr-un sistem de educatie si o media care mai mult te transforma intr-un robot decat intr-o persoana constienta. Invatati despre acestea, intelegeti mecanismul lor de functionare, mai degraba decat a va opune. “Curgeti” o data cu ele.

Si acceptati modul in care vi se desfasoara viata acum, chiar daca nu este ceea ce ati visat. Starea continua de nemultumire nu duce la ceva bun. Fiti multumiti de ceea ce aveti, orice ar fi aceasta - gasiti latura pozitiva a situatiei de viata. Si apoi spuneti-va “doresc mai mult de atat”.

Ceea ce ne duce la…
Nivelul urmator

Nu poti rezolva o problema pe nivelul la care a aparut. Trebuie sa urci mai sus. — Albert Einstein

Revin la “esti in aceasta lume, dar nu apartii ei”. Adica, desi cu trupul fizic, mintea si emotiile ramanem (pe moment) in cadrul sistemului, cea mai inalta parte din noi, spiritul, trebuie sa fie in afara. Bine ancorata in lumea spirituala, singura care ne poate “trage” afara din sistem, la un moment dat.

Sistemul, societatea in sine nu reprezinta ceva “rau”. Ele sunt ceva normal in evolutia unei lumi - insa fiecare trebuie sa invete sa se individualizeze, sa iasa in afara acestui imens conglomerat. (Bineinteles ca nu va fi “de capul lui” ci va intra in alt sistem, insa va fi unul in care va alege de buna voie sa faca parte.)

Asta inseamna sa urcam mai sus: solutiile la crizele personale sa vina din cel mai profund nivel al fiintei noastre. Spiritul, Sinele, Constiinta, Divinitatea interioara, Esenta - nu conteaza cum ii spunem, acesta este locul unde vom gasi “iesirea din sistem”.

Pe care, de multe ori, nu o vedem intrucat “mintea ne este cantonata in teritoriul desenului”. Si, este adevarat, sunt mari interese sa ramanem acolo.

Nori negri se aduna aparent devine mai dificil sa iesim… Insa, in acelasi timp, sunt vremuri in care nu am fost niciodata mai aproape de libertate. Rugaciunile, practicile spirituale, orice alte metode de evolutie isi gasesc raspunsul mai repede. E nevoie doar de incredere.

foarte elegant a exprimat tot ceea ce doream eu sa spun.

Juggernaut said...

ce spui tu este un fel de taci si inghite ezoteric... pai cam asta este spiritualitatea, un drog sub care elitele inabuse spiritul...

cum cacatu' meu sa evoluezi spiritual cand ai rate si taxe de plata, impozite forfetare biruri si spagi ?

CUM ? trebiue sa ne revoltam activ, ca la G20 si Chisinau.. trebuie sa facem bancile si bancherii una cu pamantul ; cum ama facut cu regii la 1848

Anonymous said...

Din sclavie nu se iese cu rugaciuni si milogeli.
Nici incercarea de a te acomoda cu sclavia si a te iluziona ca e suportabila, nu asigura iesirea din sclavie.
Singura solutie este mobilizarea maselor, dar masele nu au vointa proprie ...trebuiesc manipulate, conduse ...

Mad io said...

Nu ai cum sa evoluezi in nici un fel cind ai rate, dobinzi, taxe si multe altele ceea ce te face ocupat, guvernabil si sclav de fapt cum bine spui.

Dar se poate si fara datorii, se poate fara banci dar aici intervine educatia si autoeducatia la care au lucrat baietii altfel nu se ajungea aici. Si-au programat scalvii sa isi doreasca multe si de toate de care nu au nevoie, bine spune spionul rus de care vorbeai.

Juggernaut masele se vor trezi cind vor avea cutitul la os chiar daca va fi prea tirziu, se vor trezi. Tendinta actuala este evidenta si singurii care o pot schimba sintem noi, cei multi si saraci care nu au sau nu vor avea nimic de pierdut ci doar de cistigat iar cei putin si "bogati" in putere vor avea numai de pierdut.

Eu simt ca traim linistea dinaintea furtunii, sa vedem.

Anonymous said...

Ai putintica rabdare juggernaut.
Declanseaza astia al "treilea mondial" si atunci "da-i si lupta".
O sa tot luptam...pina la moarte.O sa ne iasa pe nas.
Si dupa aia...cine mai supravietuieste nu o sa mai aiba "probleme".CA S-AU REZOLVAT.
Doar un pic de rabdare.
Mai e unn pas.

Anonymous said...

ce tot vorbiti de al 3 lea razboi mondial,cei care vor supravietui vor fo tot Ei si chiar daca noi vom supravietui vom trebui sa ne luptam noi insine cu ceva care poate e mai important:latura negativa a omenirii

Anonymous said...

inca de coopii invatam un lucru esential supravietuirii : cu sistemul nu te pui, ca te distruge si te elimina. SI cred ca orice alte comentarii ar fi redundante.

Anonymous said...

Nu cred ca solutia e sa te complaci intr-o situatie daca nu o poti schimba. Dupa mine, e important sa recunosti si sa iti dai seama in ce situatie esti ( asta in primul rand ) si abia dupa ce ai facut asta, sa vezi ce alternative ti-au ramas ( daca ti-au mai ramas). Dupa care nu mai ramane de zis decat ca...
"Alegerii ii e sclav cel care alege" (Faust) Sclavi suntem oricum, fie ca suntem ai altora, fie ca suntem ai nostri proprii.

Anonymous said...

De la alt anonim,ultimului anonim:
Mai...baiatul acesta,juggernaut scrie de mult...si tu tot o tii inainte ca oricum suntem sclavi?
Imi vine sa zic ca si el,pentru prima si intaias data,..."ce rahatul meu" intelegi din ce scrie?
Le zice in romana(ti le-a tradus din alte limbi de circulatie internationala...ce mai vrei?)!
Nu pricepi ca de la tine pleaca totul?DE LA TINE IN AFARA!Nu pricepi ca nu au importanta reala ratele la case si alte rahaturi?
Ti-au ramas toate celelalte alternative in afara "bocitului"!!
MAI...TU DE DACII LIBERI AI AUZIT CEVA?Ca s-au saturat sa ne tot astepte!!!!!!!Or sa inceapa sa tune si fulgere!

AngelA said...

Apropo de sclavii zilelor noastre, adica eu si tu si mai bine de 90% din co-planetarii nostri, va propun sa vedeti un film documentar din 2009 despre conditia omului modern ca sclav.

Filmul se numeste:
"De la servitude moderne"

si a fost realizat de Jean-François Brient si Victor L Fuentes.

Puteti descarca filmul de la adresa (copy-left!, adica FREE, fara copyright):
http://www.megaupload.com/?d=8T3PIPQN

Alte info: http://www.delaservitudemoderne.org/

Traducerea im lb. romana o gasiti pe www.titrari.ro, mai precis la:

http://www.titrari.ro/index.php?page=cautareavansata&z8=-1&z5=0352934

Vedeti-l si dati-l mai departe!

Saliceanu said...

MI'ai captat interesul cu pagina asta.
Pacat ca nu continui sa scrii...