Friday, April 24, 2009

Operatiuni Psihologice (PsiOp)

Operatiunile Psihologice sunt efectuate peste tot in lume de cadre militare si din serviciile secrete care lucreaza in mass-media. Uneori doar difuzarea unui anumit film declanseaza o stare emotionala si un algoritm mental care peste cateva zile va putea fi corelat de minune cu evenimentele de pe scena politica sau economica. Totodata selectia si modul de prezentare al materialelor care ajung in presa trec prin mainile agentilor PsiOp - lucru obsevabil. Alte dati un bruiaj si o defectiune tehnica aparuta intamplator in cazul unei cuvantari sau a unei transmisiuni in direct poate avea o importanta enorma.

PsiOps (operatiunile psihologice) au fost inventate de catre MI5 si MI6, serviciile secrete Britanice. Mai jos am sa va dau doua linkuri din Libertatea - am ales intentionat acest ziar intrucat are cel mai mare tiraj si deci sa va arat ca si in momentul in care se spune clar si tare, oamenii nu se sesizeaza. Avem un interviu cu capitanul-comandor Mircea Pribek aici si alte informatii si cazuri aici.

  1. Observarea "normalitatii" aparente
  2. Televiziunea si femeile
  3. Gandirea de grup
  4. Structurile impersonale
  5. Jocul de-a ,,alegerea''
  6. Controlul sentimentelor
  7. Pregatirea pshihologica pentru lupta

Postul se updateaza...

9 comments:

Mad io said...

Ca anticipatie a ceea ce vei spune vreau sa va indrum spre un articol foarte interesant:

Pe scurt - Mintea(gindurile), Emotiile(psihicul) si Corpul(fizicul) una sint. Ceea ce se intimpla la oricare din aceste nivele le va afecta pe celelalte.

Se pot deduce si cimpurile de batalie la care multi sint complet indiferenti si ignoranti, nu le cunosc.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=ro&item=5845Ce important este sa constientizezi ce maninci, ce emotii iti trec prin organism si ce ginduri te sufoca, daca crezi ca esti ceea ce gindesti este ingrozitor.

Juggernaut said...

Sunt adevarate intr-o oarecare masura si aceste aspecte la care faci tu referire , eu insa am sa prezint lucruri mult mai pamantene, absolut reale pe care oricine le poate observa si pune in practica.

Mad io said...

Citesc site-uri de IT precum www.tgdaily.com si de ceva vreme in fiecare zi apar articole despre Cyberattacks, cum ca SUA este sub atac cibernetic in fiecare zi. Propaganda de intoxicare, bullshit.

http://www.tgdaily.com/content/view/42142/108/

In curind vor aplica si solutia de care ai spus intr-un articol anterior.

Mad io said...

Uite ca se leaga si de retelele P2P si inca congresul. Cica ca s-au gasit prea multe date personale si trebuie reglementata situatia =)).

Comedie de comedie.

http://www.tgdaily.com/content/view/42138/118/

Mad io said...

Inca una si ma duc. Casa alba sa preia controlul securitatii internetului.

Cititi si comentariile.

http://www.tgdaily.com/content/view/42132/108/

originar said...

Mda, era previzibil de mult ca asta e obiectivul lor de top: restrictionarea accesului la internet al pulimii; asta ii doare cel mai mult cred, ca ne putem informa, nu mai au ei painea si cutitul in maini. E interesant de urmarit evolutia evenimentelor: ne vom intoarce iar intr-un ev-mediu informational? Vom primi internet in pachete de site-uri atent selectionate de "ei", intocmai ca la cablu TV? hmmm.....nu ma pricep la tehnologia retelelor de calculatoare, dar intuitia imi spune ca indiferent ce ar vrea ei sa faca, e prea tarziu, au pierdut startul, asa ca publicul va gasi metode alternative sa comunice in retea si sa-si share-uiasca informatii.

Anonymous said...

stiu ca nu are legatura cu subiectu da uitati ce am gasit :
http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY

Mad Mike said...

Foarte adevarata concluzia la care ai ajuns. E normal sa nu se bage de seama daca tinem cont de nivelul de inteligenta al persoanelor care citesc astfel de tabloide si in general e valabil pentru toata presa romaneasca daca vorbim de calitatea informatiei. Asta e inca o dovada a gradului de inconstienta colectiva al populatiei.
Aceste practici sunt folosite inca din timpul celui de-al doilea razboi mondial si odata cu trecerea timpului au fost aplicate si in vreme de pace cu acelasi randament maxim. Mai multe pe genul asta propagandistic/brainwash am citit in lucrarile lui Edward Bernays.
Am gasit cate ceva si la noi, scrise cred de cineva din cadrul sistemului militar http://www.actrus.ro/revista4/rev4_art4.html

Damian said...

Canta clopotelu...dam din coada...