Thursday, April 2, 2009

G20 un fiasco, o tzeapa gloabla

Gordon Brown a anuntat joi, intr-o conferinta de presa organizata la Londra, ca liderii G20 au cazut de acord asupra unui important plan de stimulare a economiei mondiale in valoare de o mie de miliarde de dollari.

A incerca repornirea creditarilor fara cap prin injectie de capital pe piata financiara, nu ajuta cu nimic, ba dimpotriva pregatesti aparitia unei crize si mai mari in viitorul apropiat.

Credeti ca acele persoane care au datorii de 1000 euro la banci, daca le vom mai da inca 1000 in contextul economic actual, vor reusi sa aduca inapoi 2000 + dobanda?! Eu nu cred. Lumea se indatoreaza din lipsa de bani si nu pentru ca au prea multi. Si atunci cand banii iti lipsesc de unde mai pui si dobanda sa restitui ?

Nu trebuiesc bani, pentru a iesi din criza, trebuie un pachet de legi aplicabile global, care sa reporneasca interesul oamenilor in a produce si in a consuma fara teama ca nu va avea cu ce plati. O impartire inteligenta a banilor, si mai ales a profitului, astfel incat sa nu se mai ajunga la situatia ca 1000 de oameni detin 60-70% din resursele care se cuvin celor 6,5 miliarde de persoane. Numai ca asta nu reprezinta interesele celor de la G20, e clar !

Consumatorul nu e de vina ca a luat credit pe care nu il poate da inapoi, banca e vinovata ca i l-a dat fara sa se intereseze daca il mai primeste inapoi. Pana la urma dobanzile pe care le platesti la banci sunt pentru ca ele isi asuma niste riscuri, nu?

Unde sunt riscurile, daca gaurile sunt platite tot din buzunarul nostru? Toata criza asta pare o mare schema piramidala din care au iesit castigatori bancherii americani cu vestitele lor prime din bani publici.

Despre anarhisti
Anarhistii considera nenecesara guvernarea de catre politicieni alesi din banii corporatiilor pe baza campaniilor si propagandei media. Anarhistii considera politicienii inutili de vreme ce singurele lor griji sunt protejarea si sporirea avantajelor "elitelor" din banii carora au fost alesi si mentinerea celorlalti ca sclavi cu "job".

Exista o oarecare ignoranta in ce priveste anarhia. Cateva informatii aici:
PRINTEAZA, DISTRIBUIE, LIPESTE
(click pe postere si salveaza-le la rezolutie mare)












3 comments:

originar said...

citind acest articol al tau despre intrunirea G20 de la Londra si despre anarhisti, mi-am dat seama imediat ca tu esti cel care mi-a sustinut punctul de vedere ref la demonstratiile anti-globalizare dela Londra, comentariu pe care l-am postat pe hotnews, la articolul privind Summitul G20 dela Londra :)

Mad Mike said...

Au lasat sa se inteleaga doar ce vor masele sa auda cand de fapt totul este pe dos. Problema nu se va rezolva indiferent de cat de frumoase si bune vor fi previziunile din discursurile lor. Minciuna va persista, ramane de vazut pana cand.

Anonymous said...

http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/04/internetul-va-fi-interzis-si-cenzurat-pentru-ce-i-care-deranjeaza-elitele-mondiale