Tuesday, April 21, 2009

Fabrica Engleza de Scalvi

Statistici oficiale citate de Telegraph.co.uk confirma faptul ca familia traditionala a devenit in Marea Britanie piesa de muzeu.In cursul unei singure generatii se observa schimbari dramatice. Femeile sunt mai dispuse sa nasca inaintea varstei de 25 de ani, dar necasatorite. Mai multe persoane traiesc singure, mai multi copii sunt crescuti de catre un singur parinte si mai multi tineri maturi traiesc impreuna cu parintii lor decat oricand inainte.


Britanicii au devenit o natiune de oameni ce calatoresc distante foarte lungi catre locurile lor de munca, ce isi petrec mai multe vacante in afara si care isi umplu casele cu nimicuri electrice si electronice. Insa cele mai radicale schimbari se observa la cresterea copilului si la casatorie. Cifrele arata ca 30% dintre femeile sub 30 de ani sunt necasatorite dar au copii. Din ce in ce mai multe considera ca expresia unei vieti adulte este intai nasterea unui copil si abia apoi casatoria.

Statisticile mai scot in evidenta ca intr-o singura generatie:

  • Numarul adultilor ce traiesc singuri s-a dublat.
  • Numarul familiilor “monoparentale” s-a triplat.
  • Procentul cuplurilor cu copii a scazut de la 52% la 36%.

Cifrele au fost publicate la doua luni dupa ce statisticile oficiale aratau o crestere spectaculosa a tinerelor sub 20 ani insarcinate (inclusiv in randul adolescentelor).Dr Richard Woolfson observa ca: “Natura vietii de familie s-a schimbat major in ultimii 30 de ani. Familia traditionala cu doi parinti si cu o medie de 2,4 copii a devenit piesa de muzeu”. Si se intreaba ce fel de familii vor crea cei ce azi sunt copii?


Ce se intampla in Anglia ?

1 comment:

Anonymous said...

cine vrea sa traiasca ca in anglia sa-l voteze pe basescu.