Thursday, April 30, 2009

Zeitgeist - o mare operatiune psihologica ?

1. Primul film Zeitgeist critica sistemul social pe buna dreptate
2. Critica guvernul, sistemul bancar, politicienii si manipularea politico-economica

3. Nu in ultimul rand, critica toate religiile (care fie vorba intre noi sunt tot o operatiune psihologica, cam invechita) dar cu precadere crestinismul. Nu cred ca vor neaparat desteptarea maselor ci invalidarea singurei religii care vorbeste si se opune globalizarii, a guvernului mondial. Ca la consiliul de la Nicea crestinismul a fost altoit cu elemente solare tot de "ei" asta este lucru stiut, acum se folosesc de acest lucru ca sa deconstruiasca.

La cativa ani apare continuarea Zeitgeist Addendum, continuarea la primul film pentru a critica aparent globalizarea...
dar,
din pacate propune solutia lor : tot globalizarea...

Si aici, fiecare trebuie sa ia o decizie : daca doreste sa ramana in traditie (in vechea societate, religie) sau daca doreste noua lor societate (new world order si tehnologie).

Oricum filmul il gasiti aici si 99% din ce prezinta este real. Problema de 1% apare cand propun societatea globala guvernata de un super computer care vede si stie tot :
http://www.thevenusproject.com/

Vensu Project este o idee logica si misto, numai ca paote fi usor pervertita catre un control fascist gen Gataca sau UltraViolet. Se incearca sa se construiasca o societate fara religie, fara traditie, fara spiritualitate. "Solutia" lor nu se bazeaza pe spirit, ci pe tehnologie - o societate tehnocrata, un fel de borg din StarTrek, o societatea fara Dumnezeu spiritual, cu dumnezeu digital.

14 comments:

Mad io said...

Partea din Zetgeist in care se vorbeste despre Venus project este o alta utopie, suna frumos, arata frumos dar a o trai in practica este alta mincare de peste.

Eu unul ma feresc de traditii, obiceiuri, religii dogme in general de acele curente care iti spun in ce sa crezi, ce sa faci, cum sa gindesti, cum e mai bine. Eu prefer sa imi folosesc bunul simt, intuitia pentru a trai aceasta forma numita viata asa incit sa ma simt bine.

Ei vor sa puna la pamint acest sistem pentru a face loc la altul "nou". De ce? Poate pentru ca ei stiu ca nu mai putem fi guvernabili in acest sistem pentru mult timp (chiar si sau fara crize si razboaie) cunosc ei bine comportamentul maselor si il pot simula si sti ce va urma.

Si tu doresti ca acest sistem sa cada, vorbesti despre cum sintem sclavi ai bancilor, sintem otraviti, batuti, torturati, prostiti, imbecilizati... dar cind acest sistem va capitula la ce te astepti? Eu nu doresc ca acest sistem sa pice repede pentru ca stiu ca ne asteapta zile "negre" inainte sa fie bine. Sper sa avem parte de o trecere lina, macar atit.

TLP said...

Juggernaut, parca tu criticai religia drept o metoda de manipulare.

Religia = o parodie a spiritualitatii.

De cand ai devenit aparatorul ei?

Anonymous said...

propunerea lor(din Zeitgeist) ...tot globalizarea e una cat se poate de binevenita din punctul meu de vedere, daca nu va suparati. Dar globalizarea propusa de Zeitgeist e una in folosul omului de rand...globalizarea pe care o vor cei din noua ordine mondiala e impotriva noastra, acestia vor sa ne implanteze un chip pe care se vor afla digitii aceea in care se va stoca contul nostru bancar...Zeitgeist isi propune cu totul si cu totul o alta societate...una bazata pe egalitate, libertate...
Omului si s-au deschis atat de multa orizonturi prin tehnologia actuala si prin posibilitatea de a calatori oricunde si oricand incat e greu sa mai ramana fidel vechilor concepte si ma refer la isterie religiasa sau nationalista...gandeste-te intr-o societate Venus globala vei putea calatori oriune oricand fara a avea nevoie de bani, vei intra in contac cu tot felul de culturi cu natii, problemele de diferenta de limba nu vor mai fi prea mari pentru ca o sa ne putem traduce mesajele dintr-o limba in alta cu ajutorul programelor de traducere din ce in ce mai bune, te vei putea casatori in alta tara daca e si atunci populatia globului se va amesteca si mai mult si ... deci tot ce voiam sa spun e ca omului i se vor deschide atat de multe orizonturi iar vechile concepte nu vor mai fi folosite in stitul in care sunt folosite azi...normal ca nu am nimic cu religia, si eu cred oarecum in Dumnezeu, merg cand am chef la o biserica ortodoxa, sunt patriot, imi iubesc tara...dar aceste lucruri nu vor mai fi cele care guverneaza lumea,...cum a fost in evul mediu, nu vor mai ajunge legionarii la putere....oricum acum partea cea mai rea in societatea actuala este sistemul monetar si coruptia care il inconjoara

Anonymous said...

Juggernaut,

Ceea ce zici tu despre Zitgeist este EXACT ceea ce cred si eu! La miime de cuvant!
Le-am si scris celor de la TVP (The Venus Project) un e-mail in care exprimam aceste lucruri.

Prima chestiune absolut suspecta este ca pe site-ul lor nu au un forum in care discutiile libere sa poata modela mai bine societatea propusa si sa o faca mai bine inteleasa publicului larg. Numai PROSTII accepta un lucru fara sa-l gandeasca inainte.

Cum poti propune un proiect de o importanta covarsitoare, fara a incerca macar sa castigi INCREDEREA celor pe care doresti sa-i castigi de partea ta?

Daca eu as fi in elita si as avea un astfel de proiect si as fi sincer in intentiile mele cand as zice ca este un proiect orientat inspre binele maselor, atunci fiti siguri ca l-as supune discutiei acestora, pentru ca acestia ar trebui sa-mi fie PARTENERI, nu SLUGI care sa ma urmeze orbeste.

As avea cel putin 3 motive MAJORE sa fac asta:
1. Castig increderea maselor, asa cum am mai zis-o.
2. Ii implic si le utilizez energiile (in sensul pozitiv).
3. Poate cel mai important punct: din discutiile deschise cu publicul larg as putea sa-mi imbunatatesc modelul pe care-l propun pentru ca ar trebui sa sufar de ceva grav sa cred ca proiectul meu nu este perfectibil.

In primul rand, un astfel de proiect ar trebui sa raspunda in primul rand acestei intrebari: care sunt elementele de arhitectura, de proiectare a modelului de societate pe care il propun care ne asigura PE TOTI ca nu va mai lasa loc pentru dictaturi, societati fasciste, exploatare, razboaie, etc.

Juggernaut, iti multumesc pentru aceasta postare in care ai stiut sa sesizezi acel 1% care schimba total perceptia fata de restul de 99%. Pana la urma Diavolul se ascunde tot in detalii, nu?

Voi scrie si eu un articol pe aceasta tema pe blogul meu: trezitiva.blogger.com.

Mad io said...

Cred ca ideea pe care a vrut sa o transmita Juggernaut este urmatoarea - ceea ce se spune in Zetgeist si alte documentare anti-sistem este o manipulare de opinie, ne arata ca sistemul este naspa si hai sa ajutam si noi la caderea lui dar Venus e doar o momeala prin care se ne atraga de partea lor.

Elita vrea acest sistem jos si se folosesc de toate tertipurile, vor control deplin prin instaurarea altuia - Venus Slavery.

Venus Project ar suna frumos daca s-ar si dori asa ceva dar nu e cazul.

Anonymous said...

Juggernaut, te anunt ca am postat un articol nou legat de acest subiect.
Articolul tau m-a determinat sa scriu si eu, deci iti multumesc pe aceasta cale.

http://trezitiva.blogspot.com/2009/05/venus-project-este-un-proiect-care.html

Unknown said...

Juggernaut, ai dreptate in legatura cu al doilea Zeitgeist, e cam mirositor la partea cu proiectul ala mondialist, dar primul Zeitgeist e de departe unul din cele mai bune documentare ever. Cat despre partea cu religia, cu crestinismul ceea ce e spus acolo vine ca o completare a ceea ce au spus multi altii, ca aceasta religie e si ea un instrument de control si manipulare, care are incorporate o gramada de elemente importante ca simbol pentru aceasta ,,elita'' , numai criticile aduse dupa ce primul documentar aparuse arata ca a fost atinsa o problema delicata. Dar tu chiar crezi ca acest crestinism e singura miscare care se opune globalizarii, eu cred ca e tocmai invers, e o piesa de baza a acestei globalizari, tot ce a facut si face aceasta religie demonstreaza lucrul asta.In fine, majoritatea oamenilor nu gandesc nici cat piciorul broastei de aia accepta orice caca cu mare bucurie.

Mad Mike said...

Pana la Zietgeist nu stiu cati dintre noi isi ridicau anumite intrebari. Mai bine sa ma indoiesc de orice decat sa traiesc ca o vita din ce imi serveste zilnic societatea.

"Îndoiala este începutul înţelepciunii." - Aristotel

Anonymous said...

"Venus project este o idee misto care poate fi pervertita,etc"..
Mintea creaza polarizat(idee misto care poate fi pervertita).Adevarat.
De aceea ideea ce nu poate fi pervertita VINE din inima(metafora si realitate anatomica,energetica).
De aceea nu de la oamenii "politici"(aia vechi si astia noi gata sa "moara pentru ideal")vor veni solutii.Pentru ca ei,chiar cei "bine intentionati",au scopuri si nu intentii!Creeaza de pe acelasi nivel.
De aceea e "bine sa avem ganduri bune" MACAR pentru inceput.
De aceea vocabularul uzual folosit CONTEAZA.
Ca si posibila alternativa de studiat:organizarea societatii dacilor liberi.
Si..nu sariti sa "dati"!

Anonymous said...

@Anonymous (May 4, 2009 1:40 PM).

De acord cu tine ca trebuie retinuta ideea, care este intr-adevar atractiva si incantatoare, dar este foarte important sa gandim inainte sa sustinem ceva.

Zeitgeist Addendum stie foarte bine sa-ti induca ideea de nevoie a unui alt sistem. Ceea ce este perfect corect si adevarat, insa daca stai putin sa reflecti, iti si pregateste calea spre Venus Project.

Pentru mine e clar. Atata timp cat un model social - MAI ALES UNUL GLOBAL! - nu este supus dezbaterii publice in mod deschis si transparent, degeaba mai discutam de schimbare in bine.

Mereu anumite grupuri de interes vor incerca sa-si promoveze si sa-si impuna propriul model dupa mintea si asemanarea lor.
De exemplu, cei de la TVP nu stiu sa dialogheze. In spatele proiectului sunt niste persoane care doar emit, nu si receptioneaza.

Am un articol pe aceasta tema poate prea amplu si incalcit aici: trezitiva.blogger.com, insa sunt la prima mea experienta de "blogger". Sper sa aveti rabdare sa-l cititi.

Anonymous said...

Pentru nano2k(simpatica iesire din anonimat):
Venus project in opinia mea:de la ei e de retinut doar construirea oraselor si generozitatea(cel putin declarativa) a accesului la informatie.

Civilizatiile antice cu constiinta inalta(dacii liberi un exemplu) pot fi percepute ca "forma" si asa:din exterior:o piramida intr-o sfera si din interior invers.Centrul de greutate coincide si este conexiunea cu sursa primordiala.
Ideaa celor vechi era,in opinia mea,ca universul este inteligent si totul este interconexiune vie(emisie si receptie).
PS:juggernaut...mi-am pregatit "spinzuratoarea"...caci stiu ca ne-ai facut desen cu piramide...si uite ca unii din noi..."tot nu pricep".

Giovanni il romeno said...

Luati-o incet cu critica si lipsa de comunicatie a celor de la V.P., deoarece ESTE DOAR UN INCEPUT, la care sunteti asteptati sa contribuiti. Daca va uitati in "fazele" operatiunii, o sa vedeti ca suntem la primii pasi !
Abbiate Fiducia !

Anonymous said...

proiectul venus seamana cu descrierea bucurestiului in profetia lui sundar sing.

Anonymous said...

asta cu zeitgeist inainte si venus dupa ii tot manipulare. nimeni nu spune cum se fac tate astea din proiectu venus.