Monday, March 3, 2008

Fatada Intunecata a Occidentului si a Globalizarii



Democratie sau Totalitarism Mascat ?
O societate condusa de marile corporatii nu e nicidecum o democratie (asa cum NU este democratic nici sistemul decizional intr-o corporatie). Liberalismul fara reglementari sociale, protectioniste cu cei mai putini norocosi sau mai putin "descurcareti", este un alt nume dat feudalismului (sau de ce nu ? sclavagismului). Sa luam cazul Germaniei - exponentul perfect, locomotiva Europei.


Saracirea Programata a Populatiei
Incepand cu anul 2000, o prapastie tot mai adanca s-a deschis intre veniturile pe cap de locuitor, din tara considerata altadata model de „capitalism social”. In ultimii 7 ani saracii au saracit cu 13%, iar bogatii s-au imbogatit cu 31%... ciudata inversare de semne si cifre ?!? In timp ce patura celor superbogati, reprezentand 10% din populatia Germaniei, detine 60% din averea federala concretizata in capital bancar, imobiliar si de actionariat la bursa, populatia cu venituri modeste nu are decat... datorii. Studiul a fost publicat de DIW si preluat de publicatia Spiegel, in decembrie 2007.

In timp ce managerii de varf si comilitonii lor incaseaza milioane, pe succes sau chiar pe esec, cei mai multi oameni de rand din Germania se bucura sa poata trai macar, din salarii. Copiii nascuti in ghetto-uri sau medii sarace, din familii de nemti, dar mai ales de imigranti, sunt neoficial condamnati la ratare si trai mizer.

Cine conduce lumea ?
Unii manageri si CEO primesc salarii anuale de milioane de euro, indiferent daca prestatia lor e buna sau rea. In eventualitatea unei prestatii defectuoase la nivel de management, exista riscul pierderii postului, urmat insa de o grasa compensatie, stipulata in contract. Tot aceste contracte, abil formulate si secretizate, tin spatele varfurilor manageriale, in cazul unor decizii gresite, care pagubesc firma. Pe sume serioase, firmele de asigurari platesc „riscul decizional”, insa asigurarea este platita tot de firma, si nu din buzunarul „prostului” manager. Crema acestor CEO se intalneste in fiecare an in Mai in secret cu alti oligarhi din armata si guverne, printi si regi la intalnirile Bilderberg (video).

Inegalitatea de sanse
Egalitatea de sanse este, in zilele noastre, un principiu la fel de important ca multe altele care fundamenteaza reperul organizatoric social si statal, numit democratie. Se bate toba puternic pe el, insa se aplica foarte putin, cand cineva vrea sa sara peste gardul despartitor de caste.

Mai pe larg aici

Citeste si :

4 comments:

Anonymous said...

Si in Romania cum este ?
Promovarile , chiar si in firmele private, se fac tot pe criterii clientelare.
Iar la noi "clasa" imbogatitilor, provine sau are legaturi cu societatea si protipendada comunista.
Cu un Moni' si Becali....nu vei face niciodata o societate echitabila. iar acestia sunt varful aisbergului, periculosi sunt cei din spatele lor, "maestrii papusari".

Anonymous said...

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/06/070606_cenzura_internet.shtml
info,info

Anonymous said...

Bitza cu Deliric,,N-o sa vezi''..Deliric rupe:)))...merita ascultata!!info,info

Anonymous said...

nu vreau sa fiu pisalog..dar nu inteleg de ce nu-mi apare blogul pe Google,imi facusem unu' mai demult si aparea..asta nu vrea..ma poti ajuta ?info,info