Monday, April 30, 2007

Iluzia creditelor - exemplu practic

Ma refer la situatia actuala din occident. Sa zicem ca primesti un card VISA, MASTERCARD sau iei pur si simplu un credit de la banca. De obicei dobanzile sunt in jur de 18~21% pe an pentru cartile de credit. Pentru creditarile direct din magazin dobanzile sunt si mai mari ajungand uneori pana la 28% pe an.

Asta inseamna ca pentru $ 5000 cheltuiti
la o dobanda anula de 21%
o plata minima de $ 100 / luna
$ 87 reprezinta dobanda si numai $ 13 reprezinta plata imprumutului
ai nevoie de 33 de ani sa termini de platit creditul

Practic la $ 5000 tu platesti $ 1050 dobanda pe an. Te-ai gandit ?

Oamenii si sistemul

Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul şi nu se raportează la sistem, ei doar încearcă să-şi găsească locul într-un sistem existent, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea acestuia.

Societatea a fost intentionat impartita intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. Oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti care gandesc cum sa-ti faca tie munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani putini.

Idei aparute in presa

Raspunsurile date de cititorii forumului Evenimentului Zilei la topicul initiat de mine ieri Noul Om in Noua Societate au fost citate in articolul de astazi (click)
Ma bucur ca ideile au inceput sa circule... din pacate ce scriam si postam acum mai bine de o luna pe forumuri a devenit realitate.

REVOLUTION

R E V O L U T I O N


Jean Michele Jarre
Lyrics :
Revolution! | Human; Not Human | Freedom; No Freedom | Change; No Change | Employment; No Employment | Choice; No Choice | Memory; No Memory | Sex; No Sex | TV; No TV | Furture; No Future | Computer; No, No Computer | Sex; No, No, No Sex | Memory; | No, No, No Memory | Choice; No Choice | Freedom; No, No Freedom | TV; No, No, No TV | Change; No, No Change

Revolution ! 19 Mai mergi la VOT !

Citeste si :
Asasinarea Democratiei in Romania
Planul ! Unde vor sa ne aduca !
Razboiul Energetic

Incidentul Raluca

O tanara de 29 de ani, manager de audit la filiala romana a multinationalei Ernst & Young, a fost gasita moarta in casa, la sfarsitul saptamanii trecute, colegii sustinand ca aceasta a decedat din cauza epuizarii dupa mai multe saptamani de munca fara pauza (restul articolului click). Ajunsese la 40 de kg si vomita sange, nu avea timp sa mearga la doctor datorita proiectelor la care se inhamase.
Din cauza celor ca Raluca care se lasa manipulati si exploatati de corporatii am ajuns la acest nivel global de carne de tun ! Uitam ca mai avem si o viata de trait , ca avem prieteni sau familie si ne axam ca tampitii ca sa facem ce ? O cariera ? Frumosul mit important din Amerikaka. Carieraaa... ce frumos suna, un statut "aparte" (de robot, sclav de lux) bani, casa, masina si un cont cat mai gras in banca...ca sa ce? Nu intelegeti gresit, nu sunt impotriva muncii, din contra chiar, numai ca ar trebui facuta din placere, program flexibil, oameni in loc de sefi nu animale, fara promovari pe motiv de supt si pile etc. Munca ucide cel mai usor parte psihica a unui om, creeaza deprinderi si o rutina care in timp anihilieaza vointa si puterea de lupta a unui om.

Munca ucide cel mai usor parte psihica a unui om, creeaza deprinderi si o rutina care in timp anihilieaza vointa si puterea de lupta a unui om.

---DarkBringer user de pe Roportal


Concluzionand care va mai angajati la Ernst & Young, sau alte multinationale, big four ?

Cat despre americanizarea pamantului ce poate fi mai la obiect decât videoclipul lui Rammstein - Amerika


Deosebit de important si ACTUAL ! - citeste si :
Sistemul - rapirea libertatii tale
Clasa de mijloc
Era Pinguinului
Noul om in Noua Societate
Aspectele Intunecate ale Globalizarii
Inversarea Polilor Economici
Unde vor sa ne aduca ?

Ce-i cu acest blog ?

Scopul acestui blog este de-ati arata tie cititorule algoritmul si directia sub care merg lucrurile in lume, in societate si in sistem. Acest blog isi propune sa iti arate manipularea colectiva la care suntem supusi zilnic si sa te invete sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva noua care in timp te va elibera de lanturile aparent invizibile ale sistemului. Blogul asta iti arata azi cum va fi PRECIS "maine" !

Am sa iti explic ce este societatea :
Sistemul - rapirea libertatii tale
Clasa de mijloc
Era Pinguinului
Gloata

Unde ne indreaptam indrumati din umbra :
Noul om in Noua Societate
Aspectele Intunecate ale Globalizarii
Inversarea Polilor Economici
Unde vor sa ne aduca ?

Am sa-ti vorbesc despre gestionarea crizelor :
Dresorii de Minti Umane
Suprimarea Opiniilor Personale
Demascarea Manipularii Colective
Fascismul si Statul Militar in America
Asasinarea Democratiei in Romania


Adevaruri ocultate de media :

Despre tine :
Ce sunt blogurile ?
Ego
Unicitatea Mintii Tale, oare ?
Despre Schimbare si Imitatie

Recunoasterea si Aparteneta la Grup prin Consum

Clasa de Mijloc

In comunism, omul exploateaza omul. In capitalism e invers hahaha. Problema fundamentala este prostirea treptata a maselor. Scaderea nivelului intelectual si disponibilitatea tot mai mica pentru introspectie.

  • Viata clasei de mijloc este o imitatie groteasca a reclamelor vazute la TV.
  • Comunismul si fascismul au prins tocmai datorita comoditatii cetateanului de clasa medie, prostit de munca si consum, respectiv goana dupa confort si lux.
  • Clasa medie este una din cele mai ignorate si ipocrite clase sociale.
  • Prea saraci sa nu fie coruptibili
  • Prea bogati ca sa iasa in strada sa schimbe ceva
  • Mereu indatorati, mereu creditati
  • Papusi, marionetele ideale, vasale in fata sistemului
Se duc la munca 48 ore pe saptamana sau chiar mai mult, ajung acasa rupti de oboseala si se uita la cine stie ce show si-i cred pe manipulatorii din mass media tot ce vor sa le induca. Este promovat consumul si imprumuturile, casele ipotecate masini cumparate in rate etc.
Vina nu este a acestei clase mijlocii, ci a conducatorilor care NU vor o crestere materiala si intelectuala -asta se doreste findca in felul acesta doar puterea si elita are de castigat !

NU vreau sa fie acuzat de comunism si alte etichetari superficiale de semidocti asa zisi pro occidentali din poze si vacantze !

Unde vor sa ne aduca


Liberalii & Company ar cam vrea sa ne inregimenteze pe toti intr-o Romanie care ar arata gen Truman Show sau The Sims - viata si tara de plastic :

O Romanie bazata pe celebra clasa de mijloc in acceptiune liberala (de tip aparent socialist) si care conduce numai Dacia Logan, Peugeot sau Citroen cumparate in leasing sau pe credite de 10 ani, care vor face imprumuturi de la banca pt cele mai diverse chestii, care vor face rate pana si la telefoanele mobile, care vor munci la servici de la 48 ore/saptamana in sus pt un salariu mediocru, iar cand vor ajunge acasa vor fi atat de drogati de oboseala incat cand vor deschide TV vor crede absolut orice li se arata !

O clasa de mijloc care va munci din greu in primul rand ca sa-si plateasca taxele, impozitele si zecile de rate... si abea daca mai ramane ceva pt. nevoile curente; o categorie de cetateni dependenti de servici, cumparaturi, credite, rate, taxe si impozite, DAR care vor crede ca traiesc bine, mai ales in comparatie cu o alta categorie (pt ca vor exista in continuare minim 40% din romani care nu vor avea bani nici macar sa-si plateasca intretinerea si medicamentele).

C
lasa de mijloc care nu poate exista fara "suportul" unui mic procent de eterni imbuibati fara scrupule, un fel de pasarele care ciugulesc ignorante sau complice din cariile crocodililor.

P.S. pe occidentali i-au inrobit demult in aceasta "bunastare" de fatada, vasaliate prin credite si rate in fata sistemului

Cisteste si :

Era Pinguinului
Oamenii si sistemul
Demascarea Manipularii Colective
Iluzia Banilor
Apartenenta la Grup prin Consum

Monday, April 23, 2007

Asasinarea Democratiei in Romania


Asasinarea Democratiei in Romania

Demiterea lui Basescu reprezinta o incalcare a democratiei deoarece el a fost ales prin vot popular, de majoritatea celor prezenti la vot. Astfel, el reprezinta vointa majoritatii, si nu ar trebui sa poata fi schimbat de 322 anonimi.

Demiterea sa poate fi un precedent periculos, prin care legitimam o mana de 322 de hemoroizi anonimi sa treaca peste vointa populara, lucru care anuleaza jumate din definitia democratiei.

Basescu ramane un presedinte valabil pentru Romania!
Rusine parlamentului infestat de corporatii !
Rusine !

Legat de meetinguri si demonstratii -
Democratie inseamna in primul rand dreptul de a iesi in strada. Un drept de care, spre exemplu, rusii nu se mai bucura. Daca vrei sa iesi in strada pentru legalizarea prostitutiei sau demiterea lui Base, tot una este. Este un exercitiu democratic. La fel de bine se poate iesi in strada impotriva sau pro-Basescu, dar se pare ca pana nu au adus minunatii parlamentari in discutie demiterea sa, nimeni nu se gandea ca e destul de rau ca sa merite demonstratii.

Friday, April 20, 2007

Demascarea Manipularii Colective

Demascarea Manipularii Colective

Trebuie sa invatam sa ne solidarizam impotriva sistemului !
“Ei” ne vor dezbinati (individualizati si ignoranti) divide et impera… prin toate mijloacele ei vor sa fie calaretii si noi caii, scoala e primul loc de dresaj, apoi vin televiziunile aservite, cum am spus prioritatea numarul unu este obedienta si imitarea, adica omul clona, executant,
angajatul care nu cometeaza impotriva multinationalei - pinguinul.

"Ei" ne invata sa NU ripostam si sa NU ne revoltam cand vedem nedreptati. "Ei" vor sa ne intoarcem la stadiul de oi hipnotizate. Vreti raspunsuri ? Le gasiti in interiorul vostru, asta daca nu respingeti ce va comunica simturile.

"Ei" = parlamentarii, ministrii, profesorii, scoala, coporatiile - sistemul

Citeste si :
Oamenii si sistemul

"Elita" si Sistemul

















Vremea elitei piramidale, a regilor, a politicienilor a trecut... Daca in Evul mediu biserica >> ne indobitocea prin dogma >>, acum elita ne indobitoceste prin sistem, rutina, credite, consumerism, mass-media, marketing, consilieri (dresori de minti umane)
si prin sistemul bancar (*fractional reserve banking).

Nu este normal ca din punct de vedere tehnologic sa fim unde suntem, iar din punct de vedere al timpului liber, al libertatii materiale si al spiritualitatii sa decadem intr-un ev-mediu high-tech pe zi ce trece (fortati de sistem, de taxe, de asigurari obligatorii, de rate la casa etc). Indivizii devin din ce in ce mai ignoranti spre bucuria exploatatorilor. Sistemul te face si te vrea ignorant, ca sa fii mereu dependent, sa gresesti ca sa platesti.

Societatea ne reduce la un singur scop in viata si anume de a fi platiti.
Uita-te in jur la generatiile de tineri - sunt la fel de low precum o gloata medievala dar ca bonus sunt sparti prin individualism, iar simturile si etica le sunt adormite in ignoranta si toleranta.

Oamenii sunt inca sclavii faraonilor (corporatiilor mai nou) muncesc de dimineata pana sera, guvernele ii impoziteaza, bancile ii taxeaza - unde e lumea promisa de voi ? aha nu e ! -Voi doar ati luat locul regilor si al bisericii...voi sunteti calaretii si noi caii... frumos n-am ce zice. Metaforic ne-au fost inlocuite lanturile de mental, cu lanturi din titan tehnologie (mai usoare) sa lucram mai mult, sa producem mai mult pentru elite.

Ce ne poti spune de Bohemian Grove si multe alte ritualuri idioate ??? de ce participa la ele oameni atat de puternici, atat de "respectabili", oameni seriosi ?

Vremea asa zisei elite a trecut - s-au transformat in leviatanii pe care i-au urat si rapus intr-un final ; da, multi dintre ei le-au luat locul si obiceiurile.
Puterea corupe si puterea absoluta corupe absolut.

Citeste si :
Oamenii si sistemul

Thursday, April 19, 2007

Divide et Impera in Sistemul Piramidal

Piramida este principala forma de organizare sociala. Din pacate are o salbiciune : comunicarea defectuoasa in care informatia circula de cele mai multe ori numai de la varf catre baza - astfel, indivizii devin doar niste tranzistori care executa/transmit ordinele superiorilor, nimeni neavand putere de decizie asupra sa ci asupra altora (se creeaza aceea iresponsabilitate cliseica).

Prin competitie, individualism si comunicare defectuasa modelul piramidal este ideal pentru a fi infestat de coruptie.


Practic daca individul Y1 devine corupt, toti subalternii lui vor executa ordine si decizii gresite. Cei care vor sesiza coruptia nu vor stii niciodata cat de sus merge, pana la ce nivel se intinde si oricum e foarte greu si rar ca cineva din nivelul K sa ajunga sa vorbeasca cu cineva din nivelul X sau Z (niveluri superioare, nivelului care a initiat coruptia).

Deci, piramida este sitemul ideal pentru coruptie si infestare prin divide et impera.

Rutina


Rutina
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Rutina este malefica, este arma de manipulare numarul 1 in lume - habar nu ai cum te schimba, cum iti schimba personalitate si idealurile - o face incet, pe nesimtite, subtil... blestemati cei care propovaduiesc rutina, afla adevarul despre Societatea Fabiana. Rutina face din frumos obisnuit, din neobisnuit banal, iar din oribil cotidian.

Ce este nevroza ?
O repetarea a aceleasi actiuni cu speranta ca finalitatea va fi alta - practic
o rutina...

Imaginea, ilustratie luata de un blog tare : Marea Evadare

Citeste si:
Despre Schimbare si Imitatie
Schimbarea

Wednesday, April 18, 2007

Steve Jobs vorbeste, putini inteleg


  • “Timpul tău e limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu te lăsa prins de dogmă, care e modul de a trăi dupa modul de gândire al altor oameni. Nu lăsa ca zgomotul făcut de opinia celorlalţi să acopere vocea ta interioară. Şi cel mai important, să ai curajul să îţi urmezi inima şi intuiţia. Oarecum, ele deja ştiu ceea ce tu cu adevărat vrei să devi. Toate celelalte sunt secundare.”

As adauga, mergand pe firul ideilor sale putem trage inca o concluzie care zace latenta printre randuri, stim exact cum ne asemanam, cu ce echipa tinem, in ce domeniu lucram, ce ideologii impartasim, ce muzica ascultam - dar foarte putini stim ce ne face unici cu adevarat fata de ceilalati. Aici intervine puterea care decurge din spusele lui Steve ; cine urmeaza algoritmul indicat de el are mari sanse sa-si descopere unicitatea si practic scopul vietii sale.

Monday, April 16, 2007

Burtalitatea Politiei in SUA (video)

De la an la an in US sunt din ce in ce mai multe masuri de securitate ; la scoli te cauta de arme ca in aeroport, la fel in cluburi, la fel in librarii, la fel in cladirile guvernamentale etc...

O sotie este arestata abuziv si violata de 3 politisti sub pretextul cautarii anale. In primul rand ca acest lucru trebuia facut de catre o femeie si nu de 2 barbati. Inregistrare de la stiri :



O fata de 14 ani este batuta cu picioarele in burta si data cu fata de podea de catre un politist :



O femeie incatusata intr-o sectie de politie este electrocutata cu un taser in mod gratuit de 3 politisti :


Un student care ii intrerupe discursul lui John Kerry intrebandu-l de ce nu a contestat alegerile din Florida dupa ce a pierdut in fata lui Bush (cei doi fac parte din aceeasi loja Skull and Bones) - politistii au sarit pe tanar sa-l aresteze si evident ca l-au electrocutat cu taser-ul.



Un reporter ABC News este batut si arestat abuziv de un politist maniac :



Iata cum depilda politistii americani electrocuteaza oameni nevinovati pe autostrada la controale de rutina :



Un om este omorat de politia canadiana prin electrosocuri. Istoria pe scurt - Robert Dziekanski un cetatean plonez arunca cu un laptop pe jos in aeroportul din Vancouver intrucat si-a pierdut rabdarea dupa ce a fost tinut 10 ore in asteptare degeaba datorita incompetentei stafului aeroportului.

Politistii il electrocuteaza cu 50.000 de volti asa just in case fara nici o intrebare si avertizare. Omul moare. Ne transformam global intr-un stat politienesc fascist !


  • De cand au introdus TASERUL in america respectiv din 2002 au murit electrocutati de politie peste 290 de oameni. Incet, incet, ca sa justifice grija pentru proprii cetateni in State apar din ce in ce mai multi soldati, politisti, puncte de control, masuri de securitate draconice, pana cand intr-o buna zi nimeni nu va mai face diferenta intre o America libera si un stat sub ocupatie, sau un stat facisto-militar - totul la umbra politically corectness-ului si grijei fata de siguranta cetateanului...

Ca tot va vorbeam de HPV si Gardasil in america copiii sunt luati de armata si vaccinati fortat, iar daca parintii se impotrivesc, acestia sfarsesc prin a fi incarcerati ! Caini de lupta, si vaccinari fortate la varful baionetei in SUA 2007, in tara libertatii, tara democratiei si a masoneriei. Totul pentru bani, pentru bani din domeniul public in buzunarul corporatiilor. Articol complet aici. America = Fascism !

Iti spun, regimurile draconice au aparut in momente de dezechilibru si dezorientare sociala. Oamenii vor sa fie condusi, oamenii vor sa primeasca o directie - am intalnit americani care se vaietau de numarul mare de decizii pe care trebuie sa le ia in viata de zi cu zi - imi spuneau ca si-ar dorii un regim social si politic mai strict, mai autoritar... din pacate America nu e NY si LA, astia sunt minoritari ca ideologie si mod de gandire libera si liberala...

Fiecare criza nou aparuta, este astfel gestionata incat poti sa observi un pattern care
pe termen lung duce incet, dar sigur catre justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.

Citeste si :
01 Interzicerea Ipod-ului pe Strazile din New York
Dresorii de Minti Umane
Elita si Sistemul
Despre Sistem si Societate

Saturday, April 14, 2007

Schimbarea, asimilarea

Schimbarea ? Asimilarea ?

Se intampla chiar sub ochii nostrii.
Consumerismul in ultimii 50 de ani a reusit sa distruga Europa si a facut-o in modul cel mai "frumos" cu putinta. A distrus baza, adica familia. Ne-a impus noua religie, banul. Depravarea si calcarea in picioare a oricui care iti sta in cale pentru a ajunge mai sus este luat ca un lucru onorabil mai nou. Am fost prinsi de mitul carierei si a reusitei in viata. Dependenta fata de sistem prin intermediul ratelor la banci este firul care ne tine in lesa. Idealul suna cam asa: o munca bine platita si iluzia ca o vom duce mai bine, salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.

Am devenit sclavii unor iluzii si mai grav, este ca si atunci cand le vedem ne facem ca nu observarm. Frumoasa viata pe care o ducem: tragem ca hamalii sa platin niste impozite si taxe puse de niste degenerati, facem si 2-3 copii pentru diversificare si la batranete asteptam sa murim cu gandul ca ce rahat mare am realizat.

Am uitat sa ne mai jucam copiii nostrii, am uitat ce inseamna romantismul, am uitat de sentimentele care ne animau in tinerete, am uitat sa mai ripostam si sa ne revoltam cand vedem nedreptati. Incet dar sigur ne indreaptam la stadiul de roboti executanti, nici macar la anmalitate. Vreti raspunsuri? Le gasiti in interiorul vostru, asta daca nu respingeti ce va comunica simturile.

P.S. E prea dureros 0 (zero) raspunsuri la acest post...

Thursday, April 12, 2007

Despre Schimbare si Imitatie

  • Oamenii cred ca pot avea rezultate diferite cu acelasi comportament si cu aceeasi personalitate
  • Oamenii se asteapta ca schimbarea si rezultatele sa apara peste noapte
  • Oamenii nu au viziune, oamenii vor sa imite, sa urmeze
  • Oamenii cauta lideri care sa gandeasca in locul lor si sa le rezolve problemele
Cum vrei sa te schimbi ? Imitand, preluand influente, mimand (Mircea fa-te ca muncesti, Mircea fa-te ca traiesti bine, fa-te ca esti fericit) sau prin propria minte si filtru rational ?

Unde este granita dintre alegerea ta si alegerile provenite din infulente si imitatie ; imitatie de formule de succes, imitatie de imagine, imitati a idolilor, imitatie a ideilor… Care este aportul tau pentru formarea ta ?

Oamenii sunt invatati sa se lase mintiti si sa minta, sunt invatati sa traiasca intr-o iluzie din comoditatea de a infrunta realitatea cu propria minte, prefera sa imite si sa se supuna regurilor decat sa gandeasca. Libertatea atrage responsabilitati, prima ar fi gandirea cu propria minte.

Traiesti, gandesti sau doar te faci ?!? si asta pana cand ajungi sa crezi ca mima ta e reala si iti apartine in totalitate...

Citeste si :

Wednesday, April 11, 2007

Sistemul - rapirea libertatii tale

Sistemul, societatea a devenit ceva malefic si diabolic care reuseste un singur lucru: sa iti cumpere libertatea. Cum reuseste acest lucru ? Simplu - pe bani, pe credite. Iti fura timpul, libertatea si vointa contra compensatiei financiare. Odata prins in sistem, mai mult ca sigur vei acumula credite si datorii, iti va fi din ce in ce mai greu daca nu imposibil dupa un anumit punct sa parasesti sistemul, sa devii din nou TU liber si autonom. Si evident ca aceasta compensare monetara pe care o primesti are pretul ei - integritatea, sanatatea, timpul si sufletul tau. Unii dintre voi veti spune ca fiecare are dreptul de a alege cum sa traiasca si cum sa-si organizeze viata ceea ce e adevarat pana la un anumit punct.

Este intradevar o alegere ? Primesti tu datele si informatiile la timp despre sistem pentru a lua o decizie corecta si bine informata ? Tu de fapt incerci sa-ti atingi telurile folosindu-te de informatii date tot de sistem, sistem care nu vrea sa te lase sa scapi. El are nevoie de tine viu, activ, sa consumi servicii si produse, iar cand nu mai ai bani sa te impumuti, sistemul te indatoreaza si te crediteaza voit » sa devii din ce in ce mai dependent...
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Nu spun ca economia si comertul sunt rele, dar oamenii la ora actuala le-au pervertit intr-un asa hal incat ele au devenit un scop in sine in loc de un mijloc. Nu este normal ca trebuie sa alegi intre o viata normala si o cariera ». Actualmente nu ai timpul si energia necesara pentru o familie normala si un serviciu, activitate profesionala de succes. Rata actuala a performantei si productivitatii care se cere unui om este absolut aberanta.

Acest lucru poate fi foarte usor demonstrat prin numarul mare de depresii, insomenii si oboseala cronicizata in randul oamenilor din tarile puternic industrializate.

Sistemul si tehnologia ar trebui sa-i fie ergonomice omului, sa-i usureze viata - momentan noi intram intr-o sclavie voluntara cu lanturi invizibile. Libertatea este data de timp (pe care nu il ai) si de bani (care iti sunt impozitati) - deci cat de liber crezi ca esti ?



Da pe mail link-ul la prieteni si mai citeste :

Tuesday, April 10, 2007

Apartenenta la Grup prin Consum

Exploatarea prostiei si a ignorantei celor multi a ajuns sa fie considerata o normalitate, ba chiar o virtute. Evul Mediu cu televizoare cu plasma e aproape...

Celulare, masini, jante de aluminiu, subwoofer, posete, pantofi, Ipod, WOW, cluburi, imagine, fitze... Luxul si confortul incep sa devina un scop in sine si o necesitate de recunoastere (brand, toale de firma, masini, celulare, fotomodele etc). Imaginea si consumul este pasaportul apartenetei la grup. Daca la adulti nu este atat de evident la adolescenti este litera de lege. Aparteneta la grup se face superficial (imagine, stil, putere, bani) baza se pune pe ego / imagine si mult mai putin pe ideologie. Curentele sociale actuale ale adolescentilor sunt bazate pe imagine, stil si nu neaparat pe idei cum se intampla in anii 70~80. Practic acum, adolescentii se ghideaza numai dupa forma (atitudine) si nu dupa un fond (idee). Asistam la o ierarhizare gresita a valorilor, ierarhizare bazata exclusiv pe exces de munca si consum.

To care about what others think of you is slavery.
EGO Patterning your life around others opinions is nothing more than slavery. (Lawana Blackwell)


P.S. Un articol similar scris de Mihai Morar - (Click)

Monday, April 9, 2007

Noul om in Noua Societate
















Actualmente societatea noastra se bazeaza pe exploatare prin manipulare (exploatarea dorintei de recunoastere, a orgoliului, egoului si vanitatii) ! Poate ca este ceva in fiinta umana care o cere, dar nimeni nu face nimic pentru a stopa acest viol colectiv !

Practic se incearca pe toate planurile creearea noului om - realist, cinic, workoholic si consumerist prin excelenta, nespiritualizat, de preferat homosexual, fara indentitate (omul pe care si comunistii au incercat sa-l produca dar au esuat lamentabil).
Un astfel de om nu sesizeaza rutina si manipularea atat vreme cat este platit bine. Un astfel de om calca pe cadavre in furia competitie, in escaladarea continua a piramidei. Noul om nu are scrupule are doar ambitie. Tu esti produsul.

Cine castiga ? - evident cei care sunt deja in elita - pentru ceilalati va fi un carnagiu al constiintei, o viata plina de chin intre hiene dresate sa sfasie in numele firmei. Totul este permis atata vreme cat este repectata Mascarada Corectitudinii Politice.

Din pacate cursa capitalista este o "cursa". Asa cum am mai spus-o si intr-un alt post regurile si pedepsele au fost inlocuite de bani si timp... Practic esti liber functie de cati bani si timp ai - acestea sunt lanturile invizibile. Datorita actualei societati oamenii au renuntat de mult la viata, la decenta, la moralitate ; se complac unii in compania celorlati - iar acest cerc vicios este menit sa iti hraneasca doar egoul. Aceasta aberatie se numeste lifestyle, o alta fata a excaladarii excesului prin munca, cu gandul la alte excese legate de recunoastere, consum, sex, putere si control asupra celorlalti !

Sa crezi ca numai asa se poate traii, ca numai astfel de societati pot exista pe pamant trebuie sa fii absolut limitat si conditionat.

SCHIMBAREA

Consumerismul in ultimii 50 de ani a reusit sa distruga Europa si a facut-o in modul cel mai "frumos" cu putinta. A distrus baza, adica familia. Ne-a impus noua religie, banul. Mascarada Corectitudinii Politice este noua morala. Depravarea si calcarea in picioare a oricui care iti sta in cale pentru a ajunge mai sus este luat ca un lucru onorabil mai nou. Am fost prinsi de mitul carierei si a reusitei in viata. Dependenta fata de sistem prin intermediul ratelor la banci este firul care ne tine in lesa. Idealul suna cam asa: o munca bine platita si iluzia ca o vom duce mai bine, salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.

Am devenit sclavii unor iluzii si mai grav, este ca si atunci cand le vedem ne facem ca nu observarm. Frumoasa viata pe care o ducem: tragem ca hamalii sa platin niste impozite si taxe puse de niste degenerati, facem si 2-3 copii pentru diversificare si la batranete asteptam sa murim cu gandul ca ce rahat mare am realizat.


Oamenii, burghezia (clasa medie cum se cheama mai nou) acum 30 de ani traiau mult mai elegant, de ce? Pentru ca nu erau atat de presati sa consume, sa fie creditati, sa fie impozitati, momiti, manipulati sa muceasca peste program.
Ma refer atat in Romania cat si la Occident - nu va mai auto-exceptionalizati (romanii caz particular) - se intampla peste tot in lume. Ne indreptam dirijati din umbra catre o societate globalista, corporatista cu tente fasciste. Fascismul nu trebuie sa poarte zvastica (cauta definitia fascismului) si vei gasii o gramada de similitudini cu prezentul.

Dar de la generatie, la generatie, Dresorii dreseaza noi tinere talente, vlastare care se vor zbate ca niste fluturi prinsi intre geamnuri transparente (sky is the limit), zbatere a careie energie va fi supta de sistem pana ce fluturul va murii si un altul ii va lua locul, mai determinat, mai ambitios si mai corect din punct de vedere politic.

Spun fluture intrucat fluturii sunt gingasi si frumosi cand ii vezi de la distanta, dar cand pui lupa pe ei - vezi ca sunt tot niste insecte hidoase, intocmai ca noul om, echipat cu EGO de insecta soldat - piramida, compania, stupul - matca. FASCISMUL deghizat de care va tot vorbesc.

Citeste si :
Condamnati la Gradinita !

Suprimarea Opiniilor - partea 2

La ora actuala in sondaje observam o crestere a numarului celor care nu stiu sau se abtin… o crestere comparabila in procente (in jur de 20~24%) comparabila cu a unui candidat…
Daca acum cativa ani oamenii aveau o parere personala asupra societatii, politicii in general, acum nu o mai au (lucru voit de altfel). Noul om este redus de catre societatea la un singur scop in viata si anume de a fi platit cat mai bine. Platesti credite si rate, muncesti si asta iti ocupa tot timpul.

Practic prin acest absenteism in crestere in a avea opinii personale, se vrea un lucru - Suprimarea Opiniilor Personale - lucru care in Occident este litera de lege pentru clasa medie. Oamenii din clasa medie nu au opinii personale, au numai small-talk si politically correctness. Acest fenomen apare si in Romania, cu precadere in mediul corporate (ciocul mic, sabia nu-l taie).

vezi si : Suprimarea Opiniilor Personale si Era Pinguinului

---
PS 10 Aprilie - primesc din presa o confirmare - fapte reale - procentul indecisilor din Franta in crestere cu 10% fata de 2002 (click)


Gloata

Da, gloata - exista inca din Evul Mediu si antichitate. Acum mai mult ca oricand asistam la un regres al generatiilor tinere refugiate in consum si superficialitate.

Gloata se scalda in ignoranta, distractie, superficialitate, consum, consum, consum si munca.... sa munciti si sa va multumiti cu putin in ignoranta voastra - cu junk-ul de informatie triviala, nspee miiprofiluri HI5 - se multumeste cu nivelul de umor al glotei medievale dar, o gloata medievala hightech care isi da SMS-uri, trimite poze si asculta mp3-uri... gloata care crede ca traieste in era informatiei, cand idiotul anonim este pus in pe prima pagina din Times.

Fricile gloatei medievale (dogma, religia si inchizitia) au fost inlocuite cu noile armele de distragere a atentiei - terorismul, ratele, consumul si recunoasterea. Munciti si asta va ocupa tot timpul...

Elita va joaca pe degete ca pe niste viermi de matase... zic viermi de matase intrucat voi visati sa deveniti candva fluturi (visul american) - dar fals ! imediat ce sunteti in cocon va fierb prin taxe si dobanzi va fura toata matasea coconului, profitul... iluzie HA !

PS am intalnit manageri atat de idioti incat nu stiau ca matasea se face din coconul viermilor de matase... asta ca si confirmare la gloata de care va vorbeam

Sunday, April 8, 2007

Viitorul copiiilor tai


Mediteaza asupra viitorului copiiilor tai in hatisul corporatiilor multinationale vs. pretul caselor :

1. Apartenenta la grup prin consum (link)

2. Noul om in noua societate (link)

3. Era Pinguinului (link)

Friday, April 6, 2007

Unicitatea Mintii Tale, oare ?


Sa crezi ca mintea ta este totalmente unica e o dovada de multa incredere de sine, chiar egoism hahahaha - nici nu stii cat esti de previzibil, cat de mult te asemeni cu ceilalti...

Unde se termina influentele si unde incepi tu ?

Unde incep si se termina influentele sub care esti in acest moment - poti considera drept influente - anturajul, familia, tara, filmele, idolii - totodata influentele sunt cele care pun bazele directiei de gandire, dar si barierele deopotriva ! Deci unde incepi TU de fapt ?

Unde se termina conditionarea si unde incepe gandirea libera ?

Oamenii sunt maestrii ai imitatiei, imitatie de formule de succes, imitatie de stil, de imagine, de gust si directie. Euristica - inventia noua - unde te aflii tu pe aceasta scala, cat esti TU original si cat esti "duplicate content" preluat din jurul tau ?

Sunt toate dorintele si alegerile 100% ale tale ?

Cum poti fi sigur de autenticitatea dorintelor si alegerilor tale, daca acestea sunt facute pentru a capata recunoastere sau recunoastere prin imitatia unor forme de imagine si stil care sunt acceptate ca fiind trendy, cool...

Concluzionand, avem foarte putine elemente ce tin exclusiv de noi ca sisteme, preluam foarte mult din exterior, in lipsa rationamentului, ghidati de EGO devenim doar o reflexie a societatii in care traim. Dresorii de Minti Umane cunosc acest aspect si sporesc aceasta slabiciune prin incultura, superficialitate, ignoranta perpetuata de sistem pentru ca noi sa devenim din ce in ce mai omogenizati... scopul final din umbra fiind previzibilitatea si controlul populatiei.

Cei ce manipuleaza acest mecanism ascuns al societatii reprezinta un guvern invizibil care detine puterea in tara noastra... mintile noastre sunt modelate, gusturile noastre sunt formate, ideile ne sunt sugerate, in general de catre oameni de care nu am auzit niciodata” (Bernays 1991).

Nimeni nu este mai captiv decat cei care cred fals ca ar fi liberi. (Goethe)

Thursday, April 5, 2007

Viata dupa munca



O initiativa binevenita in peisajul mirajului carierei si al creditelor cu buletinul... care mai aveti ceva viata in voi dupa munca - treceti testul propus de ei ?

New opinions often appear first as jokes and fancies, then as blasphemies and treason, then as questions open to discussion, and finally as established truths. (George Bernard Shaw)




Era Pinguinului








Oamenii sunt manipulati sa aiba teluri si dorinte false in viata - himere pentru a muncii ca niste fanatici - himere, haine de firma, celulare pentru apartenta si recunoastere... visuri si fitze - oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti care gandesc cum sa-ti faca munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani putini care mai tarziu iti sunt IMPOZITATI...

Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?
Una dintre arme este chiar ego-ul "pinguinului" (cum este denumit noul om fabricat de corporatii in argoul dresorilor de minti). Pinguinul munceste pe bani foarte putini, in raport cu efortul depus si valoarea produsa de el, dar primeste in compensatie tot felul de titulaturi pompoase, am vazut in Romania oameni cu "marketing manager" sau mai stiu eu ce expresie pretioasa pe cartea de vizita, si cu un salariu sub 400 euro. Am vazut pinguini refuzand joburi mai bine platite pe motiv ca daca s-ar fi dus la noul loc de munca ar fi retrogradat ca functie!

Alta arma ar fi manipularea mentalului colectiv prin crearea de curente privind stilul de viata (vezi viralul de aici legat de workoholism). Exista pinguini care cumpara un tricou "de firma" la pret de 3-4 ori mai scump decat unul obisnuit, desi materialul, design-ul si calitatea sunt identice.

Cum arata noul om fabricat de corporatii ?
Preocupat, important, cand il intrebi de sanatate zice ca se grabeste, nu poate intarzia la discutii, este permanent prins in tot felul de "proiecte" de nu are timp nici sa doarma, ca te intrebi la ce mai munceste si la ce-i mai folosesc banii daca oricum nu gaseste nici 5 minute pe saptamana sa se bucure de ei, iar cand totusi apuci sa vorbesti cu el, o tzine numai in clisee, majoritatea auzite la radioTV ori citite prin cartuliile gen "cum sa reusesti in afaceri".

Ce aspiratii are el ?
Sa fie bagat in seama, si pentru asta ii trebuie o functie, telefon ultimul tip desi functioneaza bine si unul fabricat acum 5 ani, idem pentru masina, televizor, etc, si pentru asta e in stare sa se indatoreze pana peste cap, sporind, in acelasi timp, avutiile bancilor de la care se imprumuta si ale companiilor multinationale de la care cumpara.

Ce-si doreste de la viata ?

Recunoastere, sa fie "cineva", sa il respecte lumea, sa i se ceara parerea, iar dresorii care il fac sa se simta atat de important obtin orice de la el.

Ce intelege din politica ?
Absolut nimic, priveste certurile intre partide si politicieni ca pe un fel de meciuri, de parca ar fi suporterul uneia dintre echipe, nu-si pune niciodata intrebarea cati dolari a castigat el de pe urma a ceea ce a facut cutare ministru sau ce profit poate scoate din discursul unui deputat in Parlament ori la pupitrul unui talk-show. de altfel, politicienii vorbesc extrem de rar despre ce ar avea pinguinii de castigat in plan financiar de pe urma unor evenimente, evolutii sau situatii, si totusi pinguinul asculta aceste noianuri de palavre care nu-i folosesc la nimic.


CONCLUZIE !!!
Realitatea este ca pinguinii nu fac bani, ei doar muncesc si numai ego-ul si iluzia ii face sa continue... viata lor e jalnica, inglodati in credite si datorii, fara timp sa respire, traiesc in viitor sacrificand prezentul.

Nu vreau sa fiu acuzat de comunism...si-a demonstrat puterile, a esuat lamentabil... cat despre asemanarea dintre comunism si globalizare vezi Aspectele Intunecate ale Globalizarii

Citeste si

ILUZIA BANILOR

ADEVARUL DESPRE SISTEMUL BANCAR

Bancile au dreptul sa arunce pe piata bani din nimic. Da, ai citit corect, bancile au dreptul sa arunce pe piata bani pe care nu-i au, bani la care tu platesti dobanda.

Procedeul se numeste *fractional reserve banking adica o banca are voie legal sa imprumute oamenilor de 10 ori cat are fizic in seif uneori se ajunge pana la 30 de ori (SUA). Au dreptul sa creeze din nimic 90% din banii pe care ti-i dau tie pe credit si la care tu platesti dobanda - hotie pe fata.

Tu ajungi sa platesti dobanda la niste bani pe care banca nu-i avea inainte ca tu sa-i ceri prin credit. Nu numai ca ei justifica "tiparirea lor digitala", dar daca tu nu-i achiti in timp pierzi bunurile in cauza - in acest fel bancile detin aproape totul.

Care e diferenta intre cei care tiparesc fizic bani falsi si banci... nu stiu, macar aia ii tiparesc.


Numai 1 Dollar din 50 are acoperire in lume in produse sau in bunuri... practic daca toti banii s-ar investi in lucruri, terenuri, numai 1 dollar din 50 ar avea corespondent in materie.

*!!! Urmareste acest film online : Bani din Datorie / Money as Debt - (click aici) !!!

Cand te imprumuti si nu iei cash, atunci banii apar din nimic.
http://wakeupfromyourslumber.blogspot.com/...ve-banking.html
http://www.financialsense.com/fsu/editoria.../2005/1129.html
http://www.anti-state.com/article.php?article_id=416
http://www.lewrockwell.com/rothbard/frb.html
http://www.basicincome.com/basic_banks.htm

Citeste si :

Inversarea Polilor

Nu, nu e vorba de anul 2012 si Era Varsatorului, inversarea polilor magnetici, sfarsitul precesiei s.a.m.d. - e vorba de inversarea polilor economici. George Soros vorbeste de acest fenomen accentuat de directia de globalizare in care ne indreptam manati fortat din umbra de catre corporatii.

Foarte pe scurt vremea ariano-indo-europenilor a trecut ; intrucat acestia isi aduc totul din Asia, sunt dependenti de hidrocarburile din Rusia, software-ul il scriu in India, doar cartierele generale ale companiilor se mai gasesc in la ei...dar si astea cine stie pentru cit timp... Ramane o chestiune de timp pana cand "slugile" (Asia, India, Rusia) isi vor da seama ca stapanii sunt fara putere (nu-si mai pot produce singuri bunurile), stapanii sunt dependeti, stapanii pot fi inlocuiti, nu au nevoie de stapani.

Nu-mi spune ca e o simbioza intre vest si est... unii produc si ceilalati au bani sa cumpere - asta temporal, intre timp vesticii au ajuns sa cumpere din credit, cand joburuile se vor imputina, cand salariile in Asia vor creste - atunci va apare inversarea de care va vorbeam.

De fapt corporatiile migreaza, elita migreaza - o casa de 10 milioane arata la fel si in Miami cat si in Malayesia - pe ei aceasta migratie nu-i afecteaza, ei oricum zboara 360 de grade in jurul pamantui saptamanal. Cei care vor fi afectati - clasa medie din occident - intrucat isi vor pierde slujbele sau cei vor supravietuii vor avea si mai multe atributii pe bani din ce in ce mai putini. Nu ai cum sa sustii doua continente numai din servicii (banci, marketing, advertising, restaurante, fitness, televiziune, etc).

mai multe informatii pe net


Citeste si :

Wednesday, April 4, 2007

Aspectele Intunecate ale Globalizarii


Fuzionarea mega-corporatiilor va face ca firmele mici si mijlocii sa dispara, "patronul" o sa fie pe cale de disparitie, oamenii de rand vor sfarsii in a lucra pentru un singur mega-super-concern The Company.

Partea nasoala va fi ca toti vom face parte dintr-un sir infinit de subangajat/sef - deci nimeni nu va fi pe sef plin si oarecum independent. Ganditi-va numai la faptul ca in comunism eram toti proprietari egali pe fabrici si uzine, fabrici fara stapan practic, detineam totul si nimic. Pai prin globalizare si fuzionarea concernelor nu nastem acelasi monstru fara stapan ?

Asta va aduce la nasterea unui sistem global cu tente de comunism, fascism in care nu vor mai exista diferente, va fi o lume omogena. Fascismul ca si principiu nu trebuie sa poarte zvastica neaparat... Dupa 3 generatii intr-o Lume Globalizata, omogena, fara diferente economice, politice si culturale intre regiuni, deci in lipsa comparatiilor, credeti ca lumea isi va da seama de nivelul de sclavagism la care va ajunge ? (daca mai adaugam si presiunea conditionarilor, a dresurii din mass-media, programelor scolare, ideologiile noi si directiile trasate in academiile si institutiile pline de formatori de viitoare minti).

Oamenii sunt deja redusi la un singur scop in viatza - anume de a fi platiti. Avem senzatia ca asta este ceva existential, ceva de care depinde supravietuirea noastra ca specie. Suntem adormiti in ignoranta si toleranta.

Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate !


When we blindly adopt a religion, a political system, a literary dogma, we become automatons. We cease to grow. (Anais Nin)

Citeste si :

Ce sunt blogurile ?

Blogurile au fost introduse gratuit acum cativa ani, s-a intrebat cineva de ce ?

Daca am face o statistica, vom descoperii ca 60~70% din posturi sunt cu si despre produse si branduri. Deci practic blogurile sunt un canal de word of mouth advertising prin care ne dresam si ne hipnotizam singuri sa ne dorim tot felul de produse de care nu avem neaparata nevoie (high-tech glossy gadgets).

Putem spune ca blogurile sunt un catalizator al consumului. Un exemplu de astfel de blog aici http://urbandelice.blogspot.com/ care face apologia produsului (ma intreb daca ea stie ca face reclama gratuita) ? Multi cred ca daca isi alatura imaginea lor langa imaginea unui brand consacrat vor capata un plus de notorietate - nimic mai fals - imitatie, reclama gratuita.

Evindent ca cea mai mare popularitate o au blogurile care nu imita (duplicate content) si au ceva de spus... vedeti si voi prin blogosfera cum stau lucrurile...

Suprimarea Opiniilor Personale

Primul secret privind felul in care se poate manipula societatea este suprematia asupra opiniei publice. Prin aceasta, se poate semana intre oameni atâta sciziune, indoiala si pareri contradictorii pe problemele de baza incât oamenii nu se mai pot descurca in zapaceala colectiva si sunt convinsi ca nu pot avea o pareri personale in ceea ce privesc lucrurile esentiale.

Actualmente oamenilor din occident le este foarte teama in a avea o parere sincera si personala asupra unui eveniment, persoane sau situatii. Imbratiseaza parerea declarata de media ca unanim valabila sau se refugiaza in small-talk.
Practic comunicarea reala dintre oameni pe probleme socialo-politice este blocata. Acest fenomen apare si in Romania, cu precadere in mediul corporate (ciocul mic, sabia nu-l taie).

Dresorii de Minti Umane








Totdeauna cursul societatii a fost dat de cei care au avut puterea indiferent de forma de guvernare - capitalism, comunism, socialism, fascism, monarhie sau democratie. Pentru a-si mentine puterea, elita (politica si economica) are nevoie de indivizi formati pe un anumit tipar care sa le serveasca interesele, cu viziuni si aspiratii evident - impuse si limitate.

Indivizii se nasc, sunt formati iar apoi intra in societate. In evul mediu descoperisem armele dresorilor de minti umane - religia si regalitatea, unsii domnului. In comunism descoperisem armele dresorilor de minti umane. Cum arata noul om fabricat de corporatii ? Ce aspiratii are el ? Ce-si doreste de la viata ? Ce intelege din politica ?
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?

Justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.
Teama, teroarea, frica de boli si razboaie e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, incalzirea globala, infectii cu HPV, este tot ceea ce mint politicienii pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor "solutia", iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.

Orice razboi aduce saracie, oamenii vor trebui sa fie creditati, de catre banci - normal :
Te platim, te creditam, te indatoram ca sa fii guvernabil, sa fii ocupat, sa fii obedient.

Apoi un om care NU este deja in sistem trebuie stimulat sa munceasca, aici apare EGO-ul :
Reducerea constiintei si a perceptiei individului in jurul EGO-ului. Inocularea dorintei de recunoastere prin exces de munca si consum.

Un om care traieste la nivelul EGO-ului este extrem de superficial, adica ignorant.
Ignoranta ca stil de viata.

Un om ignorant este automat un om iresponsabil.
Cultul iresponsabilitatii

Un om iresposabil, ignorant are nevoie sa fie condus, greseste (e creditat) deci cercul vicios se inchide...

Radem de oi ca urmeaze turma, hahaha ce oi proaste spunem, dar noi oamenii am depasit oile de zece ori ca prostie si docilitate : macar oile sunt tinute in linie de un caine, noi oamenii ne tinem in linie unii pe altii si o facem ridiculizand sau condamnand pe toti cei care sunt diferiti - Am ajuns sa ne dresam unii pe altii sa respectam niste legi impuse de niste degenrati fara stirea noastra. Dresandu-ne unii pe altii si tinandu-ne in linie nu facem decat sa perpetuam sistemul in care noi suntem cei exploatati.

Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate

Citeste si :