Thursday, May 10, 2007

Interzicerea Ipod-ului pe Strazile din New York

Senatorul democrat Carl Krueger este atat de convins de efectul daunator al micutului MP3 player incat a propus ca acesta sa fie interzis pe strazile new-yorkeze. Ar trebui interzisa prin lege utilizarea unui iPod, BlackBerry sau a altui dispozitiv handheld, in timp ce o persoana traverseaza strada in New York, spune senatorul.
Argumentele lui sunt accidentele fatale cauzate de asa-zisa “uitare iPod”, in numar tot mai mare in statul american. Luna trecuta, un tanar in varsta de 23 de ani a murit deoarece era atent la iPod in timp ce traversa strada. A fost lovit de un autobuz. Krueger este cat se poate de serios si probabil ca isi va sustine initiativa cu mare insistenta. Chiar daca nu are dovezi ‘stiintifice’, povestile despre pietonii neatenti calcati de cate o masina par suficiente.
“Guvernul are obligatia de a-si proteja cetatenii”, spune Krueger. “Gadget-urile electronice au ajuns in punctul de a fi o epidemie si creeaza o situatie de criza a sigurantei publicului.”
Conform legii senatorului american, orice persoana care traverseaza o strada in New York, Albany sau Buffalo tinand un iPod activat in mana ar fi un criminal. Legea se aplica si dispozitivelor PSP, DS, smartphones (cum ar fi BlackBerry) sau video playerelor portabile.

Concluzie :
Incet, incet, ca sa justifice grija pentru proprii cetateni in State apar din ce in ce mai multe ingradiri ale libertatilor, masuri de control, politisti, puncte de control, masuri de securitate draconice, pana cand intr-o buna zi nimeni nu va mai face diferenta intre o America libera si un stat sub ocupatie, sau un stat facisto-militar - totul la umbra politically corectness-ului si grijei fata de siguranta cetateanului...

Citeste si :


6 comments:

Anonymous said...

Acolo unde lucrurile devin din ce in ce mai complexe (si nu ma refer la ipod sau smartphones) este din ce in ce mai greu sa decizi ce este corect...

Dan said...

Acu nu poti sustine ca nu e normal sa nu te lase cu i-podul in mana pe strada... Cand treci strada... nu si pe trotuare, ceea ce mi se pare normal, turma americana e proasta, trebuie manata, ca altfel moar toti ca vitele... Oricum la ei as ingradi cat mai multe drepturi, in special cele privind procreeare :)) Mergi direct la sursa cu starpire prostiei, nu ii mai lasi sa-si faca plozi pe care nu stiu sa ii educe.
Numai bine
Dan

Alexandru (cel Nou) said...

Din pacate aici sunt de acord cu Guvernul. Mi se pare o chestie de prost gust sa mergi cu castile in urechi pe strada, sau butonand tel mobil, sau citind reviste in timp ce mergi, etc. Totala imbecilitate.

Anonymous said...

pentru pancone: "asta e cam un nonsens, legea asta nu trebuie sa existe, unele lucruri chiar trebuie lasate la voia Universului. Nu esti atent , platesti, your m-stake, nu tr sa itzi zica guvernul ce sa faci LOLOLOLOL. poate ca prostia la americani nu e din cauza lor saracii pana la urma, poate totul a fost facut in asa fel ca sa fie prosti. De altfel si tu cred ca tr sa-ti largesti un pic orizontul. Asta vrea si masoneria 500 milioane de oameni sa ramana pe planeta pana in 2012. Tu o sa fi printre cei 90% eradicatzi se pare :D >:). Grupul bildeberg te asteapta de altfel, poate scapi, ca esti pe profil :))

Anonymous said...

Am un ipod pe care-l foloseam suficient de des. Problema mp3playere-lor in general si nu a ipod-urilor neaparat, este ca te incurajeaza spre izolare in propriul univers, prin muzica. Era de mai mult ori sa patesc acelasi lucru, sa fiu accidentat, pentru ca ma lasam absorbit complet de muzica pe care o ascultam cand mergeam pe strada sau cu bicicleta, uneori chiar si in masina. Mai degraba ipodurile sunt un mijloc de a incuraja individul sa-si piarda simtul realitatii si al constiintei lucide intrand in fantezia muzicii, pierzand contactul cu cei din jur. Realitatea e ca foarte multi oameni care nu au solutii viabile sa-si combata starile depresive sau angoasele personale, se folosesc de muzica ca de un mijloc de evadare din acest 'real', ca de un drog, iar un drog functioneaza si mai bine cand iesi pe strada si-l imparti cu ceilalti, sau altfel, te plimbi printre miile de oameni ca sa-ti creezi iluzia de nepasare si rezolvare de moment a problemei. Inchizi ochii, bagi capul in pamant si te cufunzi in ganduri si stari care te fura pe nesimtite. Poti vedea peste tot tineri care folosesc mijlocul asta pentru refugiere si combatere a stresului, anxietatii, problemelor. In America, Japonia, Europa, in toate societatile puternic industrializate in care omul a pierdut contactul cu spiritul sau si viata a devenit cam stearpa si monotona, toti sunt 'conectati' prin casti la o lume imaginara de tip surogat. Nu cred ca orice lege decretata e neaparat o 'ingradire a libertatilor' sau tine de implementarea noii ordini mondiale, de societati secrete, masonice, draconice, ci tine mai mult de bun simt si luciditate responsabila, spirituala si sociala. Lucru pe care o sa-l testati singuri cand veti avea proprii vostrii copii care nu vor mai vorbi cu voi pentru ca vor alege castile si muzica in locul vostru.

Juggernaut said...

Escapismul in Ipod, Blackberry si alte gadgeturi este o realitate, dar legea fascista propusa nu o sa schimbe cu nimic... oamenii sunt depresati datorita globalizarii si a stilului de munca mdern si draconic.