Tuesday, March 24, 2009

A inceput ciparea subtila a copiilor din Belgia

Subiectul RFID a devenit oarecum tabu fiindca a fost in intregime ocupat de schizofreniile religioase. Cred ca asta era si scopul lor : sa anihileze orice discutie serioasa.

Astazi s-a anuntat in Belgia introducerea cartilor de identitate cu RFID pentru copii intre 0 si 12 ani ! Copilul posesor al acestei carti trebuie sa poarte documentul in permanenta asupra sa , chiar si cand este pe plaja! Este limpede ca in curand vom auzi despre cazuri de copii care si-au pierdut cartea de identitate si de cazuri in care documentul a fost furat, situatii ce vor genera panica printre parintii ce vor solicita implantarea de cipuri fiilor si fiicelor lor.

Iata deci ca decizia de a impune carti de identitate copiilor nu are nici o legatura cu grija guvernantilor de a-i proteja pe acestia.

Cu riscul de a parea paranoic, cred ca o parte din cazurile de disparitie a minorilor a fost orchestrata de indivizii subumani ce urmarind sa creeze o panica absolut justificata printre parinti, puneau la cale impunerea actelor de identitate biometrice si ulterior aplicarea sistematica a implanturilor.

Expertul în RFID, Katherine Albrecht, face apel la poporul român pentru a respinge implementarea identificarilor biometrice.

„Salut poporul român şi guvernanţii pe care aceştia şi i-a ales. Vă salut din partea tuturor celor care iubesc libertatea în întreaga lume. Astăzi Naţiunea voastră se află în faţa unei hotărâri cruciale, referitoare la o tehnologie periculoasă, care se numeşte RFID.

Sunt Doctor Katherine Albrecht şi mi-am dedicat ultimii şase ani din cariera profesională şi academică pentru a studia şi identifica riscurile pe care RFID le ridică pentru intimitate, drepturile civile şi în ultimă instanţă pentru însăşi ideea de Libertate. RFID este o tehnologie de urmărire, care a apărut pentru a localiza şi a găsi mărfurile în fabrici şi depozite. Nu s-a intenţionat ca această tehnologie să fie aplicată pe oameni, tocmai din cauza pericolului ca ea să fie folosită abuziv. Însă guvernanţii, comercianţii, criminalii şi alţii s-ar putea s-o folosească pentru a urmări şi supraveghea oameni.

Împreună cu patruzeci dintre cele mai importante organizaţii mondiale de apărare a drepturilor omului şi intimităţii, printre care se numără Privacy International, ACLU, EPEC şi EFF, am analizat în profunzime tehnologia RFID. Concluzia noastră unanimă a fost că nu este potrivit ca această tehnologie să fie utilizată în documentele de identitate, permisele de conducere, paşapoarte sau alte document eliberate de autorităţi.

Când am scris Spychips, am studiat împreună cu Liz McInty, peste 30.000 de documente. Tabloul despre ce ne aşteaptă în viitor este unul îngrozitor. Oficialii guvernamentali şi comercianţii plănuiesc să construiască o lume în care noi să purtăm documente cu RFID, care pot fi citite prin portofele, genţi, rucsacuri etc. Ei prevăd aparate de citire a acestor semnale, poziţionate în uşi, sub gresie, în tavane şi în pereţi, pentru a monitoriza în secret tot ceea ce facem şi unde mergem. IBM a dezvoltat deja un „dispozitiv personal de urmărire” (aşa l-au numit) şi sunt pe cale să îl patenteze. Ei plănuiesc amplasarea secretă a acestor dispozitive în mall-uri, stadioane, muzee, teatre, biblioteci, şi chiar în lifturi şi toaletele publice.

Este evident că dacă lucrurile vor continua aşa, această tehnologie de urmărire va fi utilizată abuziv de comercianţi, de criminali şi bineînţeles de către autorităţile guvernamentale. Acest ultim aspect este poate cel mai înfricoşător. Voi, românii, care v-aţi luptat atât de curajos pentru libertatea voastră şi aţi detronat de curând un tiran, nu ar trebui să permiteţi instaurarea tiraniei prin RFID.

Fac apel la toţi oficialii români, la politicienii aleşi, să respingă utilizarea tehnologiei RFID în documentele de identitate şi carnetele de conducere. Fac apel la poporul român să nu-i susţină pe politicienii care sprijină RFID. Aş vrea să mulţumesc colegilor noştri din România care au depus un mare efort pentru a aduce acest subiect în atenţia opiniei publice, au organizat mitinguri de protest, au contactat mass-media, au redactat scrisori oficiale către Preşedintele României, către Biserica Ortodoxă şi către alte autorităţi române.

Voi sunteţi o parte dintr-un val mondial al libertăţii, care este în continuă creştere şi se opune aplicării tehnologiei RFID în întreaga lume. Hotărârea pe care Naţiunea voastră o va lua astăzi, va avea efect nu numai asupra generaţiei actuale, dar şi asupra generaţiilor care vor veni. Cred că nepoţii şi copiii voştri vor judeca generaţia aceasta pe baza a ceea ce veţi decide voi acum. Vă rog să faceţi ceea ce este corect şi să respingeţi tehnologia RFID.”

Ceea ce socheaza este faptul ca cererea eliberarii acestor documente vine tocmai de la o organizatie ce s-a lasat manipulata, numita Child Focus, si care ar fi trebuit sa fie foarte prudenta in a accepta un sistem de control de o asemenea natura. Vedem deci ca lumea nu alearga spre deznodamantul catastrofic ci, se rostogoleste. Teama mi-e ca nu mai avem de ce ne prinde in aceasta cadere.

Citeste si :

8 comments:

Anonymous said...

Subiectul RFID a devenit oarecum tabu fiindca a fost in intregime ocupat de schizofreniile religioase.

Cred ca asta era si scopul lor: sa anihileze orice discutie serioasa.

Anonymous said...

Ok sunt de acord cu tine, dar cred ca problema nu este daca sau cand se va trece la acest sistem de control uman, ci cum sa ne impotrivim in mod rational si organizat acestor metode.

Juggernaut said...

Ei da... dar trebuie ca o masa critica de oameni sa fie constienti de adevarul din spatele "securitatii" lor... apoi revolta stradala si nesupunerea civica, aceasta gura de oexigen se va manifesta de la sine.

Pentru a putea gasi solutii la o problema mai intai trebui sa fii constient ca ai o problema.

Elita prolifereaza intrucat oamenii nu stiu ca au o problema si nici in ce consta aceasta. Solutia apare intotdeauna dupa ce problema / cauza este identificata si inteleasa. Majoritatea oamenilor insa nu stiu ca au o problema - acest lucru se va schimba cat de curand.

originar said...

pai s-ar cuveni sa ne organizam si sa luam atitudine; astfel ei vor sti ca existam, nu facem parte din turma; cineva trebuie sa inceapa; nu stiu, sa infiintam o organizatie civica...
nesupunerea civica vine ca o consecinta logica; dar, doar dupa epuizarea tuturor formelor de lupta pasnica si legala, pentru a avea suportul moral al populatiei.

Anonymous said...

Revolta stradala si nesupunerea civica...in fond revolutie.
Revolutia are ca sens tainic intoarcerea la origini(vezi astrologie si astronomie).
Istoria umanitatii ne arata de fiecare data ca proiectarea cu orice pret(violenta fizica "aparent justificata de conditiile de viata" si deci... violenta a psihicului colectiv uman) a tuturor structurilor sociale intr-un viitor imaginar mai bun(oricum prezentul ESTE si nimic in afara lui...acest lucru este evident!) a esuat.
Explicatia ar fi:"progresul" social si regresul constientei/constiintei.
O societate a carei centru(punct de reper) este CONSTIINTA(Dumnezeu...spuneti oricum vreti..oricum...nu are forma...Constiinta fiind omniprezenta) este cheia.
Asa populatia se transforma in natiune si "sprijinul" devine firesc...nu mai trebuie cerut.
Din istoria actuala a Romaniei:s-a iesit in strada in 1989 si 1990.
Eroii "au murit=au decis sa plece dintre noi" si populatia a reprodus(inconstient)in continuare specia bipeda si nu rasa umana!
Si...cum observa "acid" juggernaut:"schizofrenia religioasa"...are un rol nefast.
Iata "schizofrenia" este disfunctie patologica a mentalului!Atentie...patologia mentalului!Formalismul religios(forma) domina inca biserica traditionala.Forma si nu fondul..de aici..si tipul de discurs.
"Pacatul originar" este in fapt identificare cu forma-lumea formei-(Eckhart Tolle)"...cu mentalul.
Zidul Berlinului...a cazut doar aparent.
O sedere de 3 luni printre nemtii de azi edifica deplin.
Zidul traieste in mintea lor.Este viu si la locul lui!SI NU SE VEDE!
Problema umanitatii de astazi,in opinia mea si nu numai,este lipsa CONSTIINTEI ...DE SINE.
Vestea buna:masa critica ESTE...ESTE in crestere.
As spune ca a trezi(daca se poate nu in suturi) cit mai multe constiinte este ceea ce trebuie facut.
Adica:aduci la cunostinta..si lasi un interval...macar cit "3 respiratii " pentru a intelege profund sensul celor aduse la cunostinta!Forta nu aduce nimic..sau aduce doar rezistenta.
"Elitele" asteapta iesiri in strada..si tulburari.
Asta le este urmatoarea miscare..sa incepem sa ne "lovim intre noi" ca urmare a neintelegerilor mentale(disfunctie colectiva...este observabila si masurabila)...care prolifereaza(eu sunt bun si tu esti rau pentru ca nu gandesti ca mine...si subiecte de disputa sunt in toate domeniile,nu?).
Intrebarea este:simti ca mine?
Maica Tereza a avut un raspuns genial la o invitaie "anti-nu stiu ce"(sunt atat de multe miscari anti cip...macar una de s-ar fi numit dintr-un inceput PRO LIBERTATE):"chemati-ma la o miscare "pro" si voi veni!"
Stiu ca pare amuzant..
Dar o miscare "PRO" in care se discuta aspecte nefaste ale cipului,etc...are alt impact psihic...oricit de "fara de sens" pare.
Ar veni mai multi oameni...sa asculte.La "anti" nu s-a raspuns cu numar mare!Vezi mitinguri!

Acordati un minut acestui aspect!

Juggernaut said...

Asta este atitudinea si mentalitatea pe care o cautam.

Anonymous said...

Of toppic:
mediul acid si mediul bazic - pe foarte scurt.
Armonia si functionalitatea organismului uman se face in mediu bazic(ansamblul).
Singurul loc in organism unde intilnim mediul acid("acidul cel mai acid") este stomacul-sucul gastric(ph de 2,5)...cu rol in descompunerea alimentelor ingerate in compusi ce pot fi mai apoi asimilati.
Plexul solar = foc
Orice "boala=disfunctie"( ma voi referi la nivelul ultim 3- semne fizice observabile...e mai usor de perceput asa) are ca inceput "fizic"(detectabil si masurabil) dezechilibrul intre mediul acid si bazic ,in favoarea mediului acid.
Este o informatie pe care multa lume o stie dar nu o constientizeaza.

In rest...o enorma imbratisare in Lumina.

Antiignorantu said...

pai astia se joaca cu masele ca si unii cu maimutele la zoo .....