Friday, April 4, 2008

Eroii de la Genova

Carlo Giuliani este un erou al zilelor noastre...un om care a fost impuscat in cap si calcat de doua ori de un jeep al poltiei pentru ca protesta impotriva saraciei, a controlului impus de cei mari asupra celor mici...pentru ca dorea LIBERTATE

Doi oameni au fost omorati de "fortele de ordine" pe data de 20 iulie 2004, o persoana in Genova si alta la un punct de trecere a frontierei, iar la momentul respectiv se credea ca au mai fost ucisi oameni care participasera la cea mai revoltatatoare si ofensatoare expunere a brutalitatii fasciste din partea statului.


Bataie in numele globalizarii
In acea noapte politia a intrat in scoala Diaz, una din locatiile in care erau cazati oamenii veniti cu ocazia protestelor. Au fost batuti toti cei de acolo intr-un mod grosolan. Majoritatea au fost scosi din incinta scolii pe targa, fiind nevoie de 30 de ambulante pentru a transporta ranitii. Pentru cei din interior nu erau decat doua posibilitati ..fie ajungeau la spital ..fie in arestul politiei. Conform marturiilor unei persoane care a reusit sa scape inainte de a fi arestata, cei aflati in cladire erau asezati pe jos si rosteau permament 'no violence' inainte ca politia sa patrunda in forta. Cu toate ca mesajul era clar impotriva violentei, oamenii legii nu au ezitat sa-i bata intr-un mod barbar.


Un alt abuz din partea politiei a fost patrunderea in cladirea celor de la GSF (Genova Social Forum) si Indymedia, unde "fortele de ordine" au distrus si au furat materiale, casete video si audio, aparate foto, camere video, desi nu a fost nici o persoana agresata fizic.

Executie in numele globalizarii
Pe 20 si 21 iulie teroarea raspandita de politie pe strazile Genovei a fost fara precedent in istoria Europei de Vest. In 20 iulie politia a omorat un tanar protestatar din Genova. Carlo Giuliani a fost impuscat cu un glont in frunte si unul in obraz si calcat de masina carabinierilor. O tanara din Franta a murit in Ventemglia (punct de frontiera) in timp ce politia facea presiuni asupra celor care doreau sa treaca granita si sa se alature protestatarilor din Italia.

Politia a atacat si a abuzat de gazul lacrimogen fara sa stea pe ganduri si fara sa faca vreo diferenta intre grupurile implicate. Ba mai mult, au aruncat cu gaze lacrimogene din elicoptere asupra marsului pacifistilor inainte de a incepe manifestul propriu-zis. In mod deliberat au incercat sa amestece diferitele grupari politice pentru a creea conflicte (de exemplu au reusit sa 'impinga' o parte a black block-ului in locul de intalnire al pacifistilor).

Fascism in numele globalizarii
Pe data de 21 "fortele de ordine" au inceput o noua ofensiva si au atacat multi manifestanti fara nici un motiv si au asediat un perimetru mare cu acelasi gaz lacrimogen. 21 si 22 iulie au fost zile in care revoltele nu au incetat, in mare parte acestea fiind provocate de politie. Oamenii trasportati la spital erau arestati imediat dupa ce li se acorda primul ajutor. Unii indivizi care au fost in arest au declarat ca au fost batuti si obligati sa strige "viva il duce" cu referire la un vechi slogan care insemna "traiasca Mussolini".

Politia a creat o stare de tensiune cu mult inainte ca aceste actiuni sa fie demarate. Saptamanile premergatoare summitului G8 din 2001 au fost agasante deoarece politia a inspectat numeroase locatii de pe tot teritoriul Italiei si a perchezitionat multe persoane. Totul a fost ca o reproducere a unei actiuni strategice a regimul din anii `70 care incerca sa opreasca orice miscare sociala.
CONCLUZIE
  • Din toate aceste incursiuni in forta ale politiei nu putem deduce decat ca brutalitatea inspira de fapt frica celor bogati si puternici, o frica justificata deoarece lumea vrea o schimbare.

1 comment:

Anonymous said...

http://iavaleriana.wordpress.com/2008/04/06/acolo-un%e2%80%99se-nvarte-cascavalu/