Monday, March 17, 2008

Masa de carne inerta

Ce este cel mai ciudat este faptul ca exact cei care sunt cei mai afectati de societate si sistem sunt ultimii care vor sa afle adevarul sau sa faca ceva. Practic acestia se complac in statutul de vite in staul, insecte in musuroi, pentru ca acest statut care nu atrage responsabilitati si decizii. In aceste conditii trebuie sa existe o forta, o miscare discreta sau secreta care sa controleze si sa dirijeze gloata deoarece singura putere a gloatei este ignoranta, mimetismul si status-quo-ul - asa a fost dintodeauna, sub toate regimurile sociale. Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul şi nu se raportează la sistem, ei doar încearcă să-şi găsească locul într-un sistem existent, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea acestuia in mod pozitiv sau negativ.

Oamenii care fac parte din masa de carne inerta traiesc in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti care gandesc cum sa le faca munca mai rentabila, in timp ce ei pinguinesc fericiti pe bani putini.


Concluzionand eu, ca si altii - defapt nu scriem pentru desteptarea maselor care prin excelenta nu citesc mai nimic, ci pentru cei care vor sa devina puternici sau sunt deja.


Alte bloguri :

6 comments:

Anonymous said...

imi place tare chestia asta cu pinguinesc.

Anonymous said...

http://www.protv.ro/filme/romania-tinta-anarhistilor-in-timpul-summit-ului-nato.html?id_file=47943#47943

Anonymous said...

http://www.summitnato.ro/

originar said...

iti urmnaresc de ceva vreme blogul si ma bucur ca suntem tot mai multi cei care gandim asa ; succes in continuare :)

andreiraduM said...

Salut!
Un sistem (indiferent cum e)daca nu e bun, va trebui inlocuit cu alt sistem.
Nu poti avea decat anarhie in lipsa unui sistem.
Interesant ar fi fost sa ne prezinti sistemul care s-ar potrivi lumii, masei, oamenilor.
Scrii despre un sistem, adevaruri, evidente, poate uneori exagerari, dar... NU pui nimic in loc!
E ca si cum ai fi o pancarda care se vrea indicator, dar este gol, nu se afla nimic!
Munca ta este de apreciat, felicitari, dar pentru a fi profi trebuie sa pui ceva in locul celei pe care o tot arati cu degetul ca este defectuasa.
Cred ca 90% din populatia globului stie treaba asta, in mai mica sau mai mare masura... problema tuturor este ca nu vad, nu stiu, nu pot sa puna altceva in loc.
Speram ca nu vei pune punct blogului.
Toate cele bune

Anonymous said...

anonimului pamintean:
Creatorul blogului...aduce "in Lumina" asa cum considera el de cuviinta..."realitatea" in care traim.El a observat dar... nu poate da solutii fiecaruia dintre noi.
EL PRIVESTE PRIN OCHII LUI...NU NEAPARAT SI PRIN AI TAI.
O posibila solutie:sa incepem,modest,cu noi insine.Adica:sa FIM ceea ce vrem(pretindem)sa fim.
Zimbind...sa "fim noi exemplul" pentru cei pe care ii iubim,vecinii de bloc,de munca,pentru femeia de servici care ne curata toaletele,etc.
Pot spune ca pe fiecare nivel social exista "treziti".
Nu stiu unde te aflii tu ca si nivel social...dar indiferent...de loc..poti INCEPE SA FII(transformi),proprotional cu gradul de intelegere!
Toti cei care sunt treziti sunt egal de valorosi!
INCEPE,de moment,SA FII!
cu drag,alt "pamintean"