Wednesday, January 9, 2008

Transa Colectiva

Comoditatea preluarii mesajului audiovizual a facut ca telespecatatorii sa accepte bucurosi informatii prefabricate subtil malefic, aranjate si decupate, care le capteaza atentia, transformandu-i astfel, din fiinte care ar trebui sa gandeasca in fiinte gandite.

In fata micului ecran, vrand-nevrand, fiinta umana isi formeaza psihologia de consumator, devine foarte receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generand boli psihice), asa cum este alcoolul pentru un betiv sau cum sunt tigarile pentru un fumator.

Libertatea telespectatorului de a alege este limitata, lui i se propun emisiuni special create, avand scopuri prestabilite, fiecare din ele avand un mesaj subtil ales. Un om care vine obosit de la serviciu este foarte receptiv (pasiv) in fata televizorului, iar psihologia lui este de a prelua fara nici un discernamant mesajul primit.

Un element esenţial pentru înţelegerea mijloacelor de comunicare video-audio este efectul hipnotic al acestora. Neuropsihologii demonstrează că televiziunea, indiferent de emisiunea vizionată, are ca prim efect introducerea cortexului telespectatorului într-o stare semihipnotică (unde cerebrale alpha). Aceasta explică atracţia pe care mass-media audio-video o exercită asupra tuturor, însă mai cu seamă asupra copiilor. Este imposibil de găsit o activitate prin care copiii să fie liniştiţi atât de repede şi aproape imobilizaţi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum se întâmplă atunci când sunt aşezaţi în faţa televizorului. De altfel, acesta este şi motivul pentru care părinţii şi, în unele cazuri şi educatorii, folosesc televizorul ca sedativ.

Depersonalizarea individului si transformarea creierului acestuia intr-o gelatina inerta sunt din ce in ce mai evidente. La urma urmei nu se doreste decat obtinerea unor zombie care sa munceasca mult si sa consume pe masura.

8 comments:

Anonymous said...

:)..ti-am citit aproape tot blog-ul,m-am bucurat ca nu sunt singurul care vede situatia in asa fel,sunt in totalitate de acord cu tine....eu privesc lucrurile si dintr-o perspectiva religioasa,oricum felicitari pt ceea ce faci...dar nu vad cum putem contracara planurile acestor oameni...despre masonerie..ce crezi ?La un moment dat banuiam ca esti Bogdan Figeac :)...

Juggernaut said...

informare, informare - oamenii nu pot lupta impotriva unei forte de care nu stiu ca exista. Inainte de a veni cu o solutie trebuie sa fii pe deplin constinet de problema. Informare, informare...

Anonymous said...

Asta o sa fie valabil inca cca 2 ani de acum incolo cit internetul o sa mai fie liber. Dupa aceea IPv6 si salut libertate. O sa ramina numai ce o sa fie aprobat adica cenzurat.

Anonymous said...

Iti multumesc ca ai realizat acest blog cu o informatie valoroasa. Desigur voi analiza in continuare informatia ta cu altele.

Eu gandesc critic, analitic si logic. In fiecare noapte analizez situatia mea si situatia omenirii din mai multe "dimensiuni" pentru cinci ore. Citesc si Scriu. Compar. Sunt alert in fiecare clipa. Pot cunoaste intentiile unei persoane imediat.
(o modalitate pentru a evita manipularea este autosugestia pozitiva)
+
A functionat, aceasta este formula mea pentru autosugetie.

Anonymous said...

Eu gandesc critic, analitic si logic. In fiecare noapte analizez situatia mea si situatia omenirii din mai multe "dimensiuni" pentru cinci ore. Citesc si Scriu. Compar. Sunt alert in fiecare clipa. Pot cunoaste intentiile unei persoane imediat.
(o metoda contra manipularii este autosugestia pozitiva. functioneaza. aceasta este formula mea pe care o aplic in fiecare zi si o practic (mai mult de cinci ore). ps: am 18 ani)

Anonymous said...

permanent ma aflu la confluenta a doua realitati cea descrisa de dumneavostra atat de bine si cea in care am crescut si care ma influenteaza in mod constant.inteleg gravitatea situatiei in care ne aflam dar parca societatea respinge cu violenta acceptarea realitatii asa ca se complace in cea creata de un grup de oameni care controleaza anumite segmente ff importante din viata sociala.cred ca e foarte important sa luam pozitie acum cand mai putem!dar cum?cand nu se sezizeaza nimeni?cand aparent totul e normal.
deseori ma gandesc am eu vreo putere de-a a scimba situatia?(am doar 17 ani)cand cei de varsta mea resping aceste idei!:(daca da, cum?
cum ne dam seama ca o informatie e reala sau fabricata?n

Anonymous said...

am observat si eu acest fenomen in special in randul femeilor cu varsta de 50 60 ani care o data asezate in fata televizorului raman inlemnite ore intregi la telenovele si seriale "milenare" printre principalii manipulatori se numara posturile Pro tv cu serialul Tanar si nelinistit si Acasa tv cu telenovele printre care si antiromaneasca Inima de Tigan (ak47recommended)

Anonymous said...

In "12 Monkies" (Armata celor 12 maimute)un pacient dintr-un ospiciu spune: Daca nu consumi, esti nebun.
Fiti nebuni, va zic eu. Nu mai consumati ce vi se baga pe gat cu forta.

http://www.youtube.com/watch?v=nJ9i2oMcPMs - Dr. Manfred Doepp - Part 1 of 6 - Switching of Consciousness, Mind Control, Big HAARP, etc. Documentarul este in engleza, dar pentru cei care inteleg aceasta limba, merita vizionat. Se vorbeste pe sleau despre manipularea prin intermediul telefonului mobil, a wi-fi-ului s.a.m.d. Practic, este in curs un program de tembelizare in masa a omenirii.

Prin diverse metode - muzica agresiva ca "melodicitate" si continut, jocuri video care exacerbeaza violenta, emisiuni tv si radio, telefoane mobile si wi-fi samd, samd... - se provoaca o ruptura intre cele doua emisfere cerebrale, ceea ce duce la un sentiment de instrainare de divinitate... Una din metodele de contracarare a efectului este foarte simpla: un masaj al ochilor si urechilor, intrun anume fel timp de 40 de secunde, timp de cel putin 2 ori pe zi.