Thursday, May 17, 2007

Generatia Urmatoare

  • Scoala si societatea pregateste oameni individualisti dar toleranti fara limita (paradox creat intentionat pentru dezorientare si confuzie) insetati fiind de recunoastere si obsedati de apartenenta la elita cu orice pret (diplome, burse, pozitie sociala etc) - ca efect este dezastros pentru spiritul uman si civic deoarece vom devenii usor, usor o masa inerta de sefi si "manageri", dezbinata in care cum va incerca unul sa aiba o initiativa, vor sarii 100 sa-l sfatuiasca sau sa-l faca intolerant, incorect politic, egoist etc ! Nimeni nu mai vrea sa asculte de nimeni ! Nu este paradoxal ca sunt mai multe bloguri decat cititori ai acestora in lume ?!? Si atunci va functiona sitagma cinica - Cine NU se implica NU greseste - iar exploatarea populatiei prin manipulare (individualismul, ego, dorinta de recunoastere, toleranta, corectitudine politica) va prolifera.
  • Vom asista la formarea unei populatii pasive si dezorientate care pentru obsesia de recunoastere nu isi va mai permite luxul de a avea opinii personale sincere in public care ar putea deranja... fascism si auto-cenzura !
Citeste si :
Noul om in Noua Societate

5 comments:

Anonymous said...

da aveti perfecta dreptate,si cred ca ar trebui sa fim independenti si sa ne ferim de banci cit se poate mai mult,,,eu unul am vazut argentina si mi se pare foarte diferita de sistemul european si american.noi nu mai suntem liberi de foarte mult timp,avem o sclavie invizibila ptr ca nu suntem biciuiti.....

Anonymous said...

desigur, initial mi s-a parut ca blogul dvs era eprimarea opiniei unui extremist, unilaterala, desi foarte coerenta si bine exemplificata. Acum, insa, nu pot sa nu ma intreb daca propriile mele opinii nu sunt excesiv de moderate, prin autocenzura de care vorbiti in acest articol.
Sunt de aceeasi parere cu anonimul de mai sus: nici eu nu am incredere in banci, mi se pare ca sunt lanturi de care ar fi preferabil sa ne lipsim, care nu ne permit, de exemplu, sa parasim tara pt mai mult de o luna, sa ne restabilim altundeva, in final, sa luam decizii fara piedici care nu tin de propriile noastre intentii.

Anonymous said...

extremist??coerenta??bine exemplificata??
rofl!
asta da alegere de cuvinte!

Anonymous said...

imi venise mai devreme sa citesc despre "experimentul philadelphi" si abia acum inteleg de ce..."aia" n-au reusit cica sa treaca de 2011-2012... oare de ce? :D

Anonymous said...

ai perfecta dreptate si acest lucru se manifesta deja si in romania si chiar in institutiile de stat. se manifesta inclusiv pe bloguri sau forumuri. ce mai. peste tot.