Thursday, April 5, 2007

Inversarea Polilor

Nu, nu e vorba de anul 2012 si Era Varsatorului, inversarea polilor magnetici, sfarsitul precesiei s.a.m.d. - e vorba de inversarea polilor economici. George Soros vorbeste de acest fenomen accentuat de directia de globalizare in care ne indreptam manati fortat din umbra de catre corporatii.

Foarte pe scurt vremea ariano-indo-europenilor a trecut ; intrucat acestia isi aduc totul din Asia, sunt dependenti de hidrocarburile din Rusia, software-ul il scriu in India, doar cartierele generale ale companiilor se mai gasesc in la ei...dar si astea cine stie pentru cit timp... Ramane o chestiune de timp pana cand "slugile" (Asia, India, Rusia) isi vor da seama ca stapanii sunt fara putere (nu-si mai pot produce singuri bunurile), stapanii sunt dependeti, stapanii pot fi inlocuiti, nu au nevoie de stapani.

Nu-mi spune ca e o simbioza intre vest si est... unii produc si ceilalati au bani sa cumpere - asta temporal, intre timp vesticii au ajuns sa cumpere din credit, cand joburuile se vor imputina, cand salariile in Asia vor creste - atunci va apare inversarea de care va vorbeam.

De fapt corporatiile migreaza, elita migreaza - o casa de 10 milioane arata la fel si in Miami cat si in Malayesia - pe ei aceasta migratie nu-i afecteaza, ei oricum zboara 360 de grade in jurul pamantui saptamanal. Cei care vor fi afectati - clasa medie din occident - intrucat isi vor pierde slujbele sau cei vor supravietuii vor avea si mai multe atributii pe bani din ce in ce mai putini. Nu ai cum sa sustii doua continente numai din servicii (banci, marketing, advertising, restaurante, fitness, televiziune, etc).

mai multe informatii pe net


Citeste si :

6 comments:

Anonymous said...

Aceasta este una dintre cele mai bine argumentate puncte de vedere pe care le-am citit pana in prezent. Tin sa va felicit pentru spiritul scrutator si profesional de care dati dovada in analiza acestui fenomen economic mondial. Constat cu incantare si cu bucurie ca nu sunt singura persoana care are "curajul" sa posede un asemenea punct de vedere... Va urez toate cele bune!

Dan said...

SOROS??? Hmm... o s amai citesc blogul dar daca mai apare SOROS intr-o lumina favorabila stiu pe cine sustii de fapt

Juggernaut said...

pe Soros nu-l sustin, dimpotriva, dar pana si unul ca el afirma inceputul sfarsitului pentru societatea occidentala prin globalizare.

Dan said...

aaa deci... citatul "accentuat de directia de globalizare in care ne indreptam manati fortat din umbra de catre corporatii" iti apartine? Pentru ca altfel imi pare ca Soros isi demasca propriile actiuni :D...
Numai bine,
Dan

Juggernaut said...

iti sugereaz sa cauti pe google "george soros prezice" iar apoi sa citesti primele articole listate... success !

Anonymous said...

nu inteleg aceasta inversare a polilor. de ce au facut-o? vor si asia?
daca noi vom ajunge saraci atunci cum va putea tine asia 2 continente? america si europa?
eu nu vreau sa fac perte din ue. sincer.
nu pot vedea o perspectiva faina chiar daca ma pun in locul producatorilor decat pe termen scurt. perioada in care occidentalul cheltuie rezerve si pe credit si cat platesc putin asiaticilor. dar si asta cat sa-mi amortizez cheltuielile de investitie. apoi unde isi vor vinde marfa daca 2 continente saracesc?