Wednesday, April 4, 2007

Dresorii de Minti Umane








Totdeauna cursul societatii a fost dat de cei care au avut puterea indiferent de forma de guvernare - capitalism, comunism, socialism, fascism, monarhie sau democratie. Pentru a-si mentine puterea, elita (politica si economica) are nevoie de indivizi formati pe un anumit tipar care sa le serveasca interesele, cu viziuni si aspiratii evident - impuse si limitate.

Indivizii se nasc, sunt formati iar apoi intra in societate. In evul mediu descoperisem armele dresorilor de minti umane - religia si regalitatea, unsii domnului. In comunism descoperisem armele dresorilor de minti umane. Cum arata noul om fabricat de corporatii ? Ce aspiratii are el ? Ce-si doreste de la viata ? Ce intelege din politica ?
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?

Justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.
Teama, teroarea, frica de boli si razboaie e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, incalzirea globala, infectii cu HPV, este tot ceea ce mint politicienii pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor "solutia", iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.

Orice razboi aduce saracie, oamenii vor trebui sa fie creditati, de catre banci - normal :
Te platim, te creditam, te indatoram ca sa fii guvernabil, sa fii ocupat, sa fii obedient.

Apoi un om care NU este deja in sistem trebuie stimulat sa munceasca, aici apare EGO-ul :
Reducerea constiintei si a perceptiei individului in jurul EGO-ului. Inocularea dorintei de recunoastere prin exces de munca si consum.

Un om care traieste la nivelul EGO-ului este extrem de superficial, adica ignorant.
Ignoranta ca stil de viata.

Un om ignorant este automat un om iresponsabil.
Cultul iresponsabilitatii

Un om iresposabil, ignorant are nevoie sa fie condus, greseste (e creditat) deci cercul vicios se inchide...

Radem de oi ca urmeaze turma, hahaha ce oi proaste spunem, dar noi oamenii am depasit oile de zece ori ca prostie si docilitate : macar oile sunt tinute in linie de un caine, noi oamenii ne tinem in linie unii pe altii si o facem ridiculizand sau condamnand pe toti cei care sunt diferiti - Am ajuns sa ne dresam unii pe altii sa respectam niste legi impuse de niste degenrati fara stirea noastra. Dresandu-ne unii pe altii si tinandu-ne in linie nu facem decat sa perpetuam sistemul in care noi suntem cei exploatati.

Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate

Citeste si :

9 comments:

Anonymous said...

Foarte interesant blog-ul! Sunt fff multe lucruri despre care gandim la fel...Majoritatea par luate dintr-o carte cu principiile comunismului, sau manifestul comunist...dar am o indoiala...cineva care scrie asemenea lucruri, cum poate sustine un presedinte ce sprijina razboiul din Irak? ceva ce e capitalism pur...
Exista vreun text in care pot citi mai mult sau mai putin orientarea politica a blog-ului? Pentru ca mi se pare interesant in multe puncte de vedere...asa ma ajuta la decizia de a vizita blogul cat mai des, sau nu.

Anonymous said...

ce crezi despre freud?

Anonymous said...

Interesant! Opinii similare si informatii am gasit la www.octogonul.myforum.ro. Este vreo legatura?

Anonymous said...

eu am o problema cu comunistul ala de Adrian Paunescu si cu porcaria aia de cenaclu flacara cu care au manipulat Romania si acum iar vor sa prinda tinerii in plasa sentimentalismelor ieftine si sa-i manipuleze, sa uite de ei.astia sunt comunistii care au distrus vieti si vor sa ne omoare si pe noi.la gunoi cu ei!

Anonymous said...

dar nu inteleg de ce trebuie sa fie aprobate comentariile daca nu ascundeti nimic????????????
sau sunteti si voi comunisti sub acoperire si ne dati mancare cu portia ca sa ne induceti in eroare????:)))))))

originar said...

inca cineva care s-a trezit si vede adevarul deci ma bucur :)
com'on, wake up, folks!

Dan said...

Hmm... manualul comunismului? :)) Cred ca am lipsit enorm de mult de pe la scoala (vreo 4 ani) pentru ca eu nu am vazut asa ceva, nici la marx nici la altii :)) In schimb am vazut oameni care ataca NWO in BOR care acum ar trebui sa taca, si o va face (datorita masonului daniel), oameni din fostele organizatii ale Miscarii Legionare, dar nu am intalnit un singur comunist care sa imi spuna ceea ce e pe blogul asta.
Toate cele bun,
Dan

Anonymous said...

aia cu painea am "trait-o" pe pielea mea...si pe cei din jur...interesanta chestie...dupa ce ca este alimentul "principal" in alimentatia romanilor se tot scumpeste pe zi ce trece...si pana la urma nu aduce nimic bun in organism...

hai ca parca incep sa-mi recapat puterea...

apropo de Soare...sa cada frate...am vazut undeva manipulari de genul asta...

nici nu avem nevoie de el...
oricum eu consider ca suntem fiecare din noi, astia treziti, "Suns of Jupiter"...si sincer, habar nu am de unde mi-a venit "mesajul"...

fiecare dimensiune are adevarurile ei...

inspiratie divina pt cei din dimensiunea a 5-a si self-delusion pt cei din a 3-a si a 4-a...

ma intreb cum ne "vad" cei din dimensiunea a 6-a :))

nebuni? pamantul tot e un balamuc...

Anonymous said...

ZEITGEIST!!!!