Wednesday, April 4, 2007

Aspectele Intunecate ale Globalizarii


Fuzionarea mega-corporatiilor va face ca firmele mici si mijlocii sa dispara, "patronul" o sa fie pe cale de disparitie, oamenii de rand vor sfarsii in a lucra pentru un singur mega-super-concern The Company.

Partea nasoala va fi ca toti vom face parte dintr-un sir infinit de subangajat/sef - deci nimeni nu va fi pe sef plin si oarecum independent. Ganditi-va numai la faptul ca in comunism eram toti proprietari egali pe fabrici si uzine, fabrici fara stapan practic, detineam totul si nimic. Pai prin globalizare si fuzionarea concernelor nu nastem acelasi monstru fara stapan ?

Asta va aduce la nasterea unui sistem global cu tente de comunism, fascism in care nu vor mai exista diferente, va fi o lume omogena. Fascismul ca si principiu nu trebuie sa poarte zvastica neaparat... Dupa 3 generatii intr-o Lume Globalizata, omogena, fara diferente economice, politice si culturale intre regiuni, deci in lipsa comparatiilor, credeti ca lumea isi va da seama de nivelul de sclavagism la care va ajunge ? (daca mai adaugam si presiunea conditionarilor, a dresurii din mass-media, programelor scolare, ideologiile noi si directiile trasate in academiile si institutiile pline de formatori de viitoare minti).

Oamenii sunt deja redusi la un singur scop in viatza - anume de a fi platiti. Avem senzatia ca asta este ceva existential, ceva de care depinde supravietuirea noastra ca specie. Suntem adormiti in ignoranta si toleranta.

Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate !


When we blindly adopt a religion, a political system, a literary dogma, we become automatons. We cease to grow. (Anais Nin)

Citeste si :

9 comments:

Anonymous said...

Foarte bun comentariul tau!
Ai uitat insa sa amintesti ca, pt. a ajunge intr-un asemenea stadiu, crestinismul va trebui eliminat, procesul de epurare incepind deja...
Pe de-o parte va fi o societate godless, pe de alta niste hoarde islamice traind ca-n epoca de piatra: noi vom fi intre Scyla si Caribda, adica intre ahriman si lucifer, si ghici cine va trece drept eliberator al lumii?...
Citeste daca poti "Lord of The World" de Robert Hugh Benson, care a scris aceasta carte profetica prin 1907...

Erdélyi ökoközösség said...

Draga Joe. Numele tau este deja globalizat, dar nu despre asta am vrut sa-ti vorbesc ci despre crestinismul atat de drag tie. Fenomenul glabalizarii a avut ca predecesor crestinismul. Aceeasi niformizare, spalare de creier (sa ierti indiferent ce ti-au facut, sa-ti intorci si cealalta fata, etc.) TRoate gandite sa creeze omul Nou Medieval sau cum il cunosti IOBAGUL, ROBUL. A urmat asa zisa revolutie franceza care a creat noul iobag numit proletar. Globalizare se diferentiaza doar prin faptul (cum ii arata si numele) ca poate crea omul de tip nou la nivel global datorita progreselor technologice

Unknown said...

De fapt, Crestinismul e un pic mai complex decat il vezi. Globalizarea in sine mie imi pare un efect normal bazat pe instinctul de supravietuire al afaceristului care a reusit. El nu vrea sa dea ce a reusit sa obtina si atunci incearca prin diverse metode sa indeparteze lumea de la ce s-ar numi o economie cu concurenta perfecta. Se formeaza deci, prin alierea cu alti afaceristi asemenea lui, cu aceleasi interese de conservare a puterii(perfect naturale) si formeaza un oligopol mascat de cuvinte mari gen corporatie, concern sau joint-venture. Si tu daca ai fi in acea situatie probabil ca la fel ai proceda. Important e ca omul sa nu se opreasca din judecata, sa analizeze in permananenta ce se intampla in jurul sau si reactioneze. Acei oameni care formeaza proverbiala "The Company" se bazeaza exact pe slabiciunea si tinderea omului de a se resemna si de a accepta ce i se da. Adauga educarea in masa cu diferite mijloace, printre care si parinti, profesori, actori, vedete si obtii omul nou, pinguinul despre care vorbesti. De-abia am dat peste acest blog, pe care cu siguranta o sa il devorez cat de curand pentru ca imi plac discutiile pe aceasta tema, lupta in spirit necomunist cu noul inamic asemanator "Globalizarea". Vorbim mai tarziu si de Crestinism...

Dan said...

Crestinismul? Hmm... consider ca a fi crestin e un lucru bun, chiar daca eu cred in Dumnezeu, asta nu inseamna ca biserica imi dicteaza ce fac, daca ai fi avut curiozitatea sa vezi biserica ortodoxa asa cum e, ti-ai fi dat seama ca nu e una care sa impuna restrictii nefundamentate ;) De aceea si e cea mai "libera" forma de crestinism...
Cu respec,
Dan

Juggernaut said...

crestinismul naste martiri, oameni cu mentalitate de sclav care isi sacrifica prezentul pentru viata de apoi...

Dan said...

Nu zic de cei habotnici, dar consider ca e totusi corect sa ajuti un om care nu are, mai ales daca tu ai mai mult decat iti trebuie :) Eu nu o fac pentru viata de apoi, la fel cum a lupta pentru tara mea nu reprezinta un lucru neaparat bun in viziunea multora, e o convingere si o fac cum pot mai bine, la fel e si cu faptele bune, nu astept o rasplata pentru ceea ce fac, sincer daca imi zice cineva multumesc e de ajuns pentru mine, desi sunt crestin, nu sunt genul care sa intoarca celalalt obraz :D, stiu ca dpdv al bisericii e gresit, dar asa sunt eu si nu ma voi schimba. Crestinismul nu inseamna supunere fata de oameni(preoti), ci constiinta de a face bine...
Tot ce am zis aici mai sus sunt opiniile mele personale nu reprezinta punctul de vedere al nimanui...
Cu respect,
Dan

Juggernaut said...

Unui om nu-i dai de pomana doar ca tu ai mai mult, il inveti cum sa aiba si el - daca ii dai unui om un peste gratis astazi va fii satul, invata-l sa pescuiasca si va fi toata viata satul. Pomana nu duce nicaieri, pomana estre un instrument pentru demagogi si totodata pomana creaza dependenta, care in timp se vatransforma in compromisuri.

"O tara de oi va cere un guvern plin de lupi"

Crestinismul intr-o lume ideala fara exploatatori si rechini ar fi ok. Dar acesti oameni blanzi sunt devorati fara stirea lor de "imblanzitorii" lor - vezi de cate ori se face referire in Biblie la turma de oi si pastorul.

E o linie foarte fina intre inocenta, prostie si ignoranta, linie dupa care profita foarte multi. Nu militez pentru ochi pentru ochi ca o sa ajungem cu totii orbi dar nici sa intoarcem obrajii fericiti cand ne tragem palme in transa colectiva unii altora.

In Biblie al doilea cuvant ca frecventa dupa Dumnezeu este "sange"... Cat sange nu a curs in numele acestei religii care venereaza exact intrumentul de crima si tortura - crucea.

Hai sa ne amintim cand si cum si mai ales de ce la Consiliul de la Nicea, imparatul Constantin a "legalizat" crestinismul ca religie principala in Imperiul Roman dupa cateva "ajustari" (a se citi cenzurari si modificari fundamentale). Cerceteaza care au fost amendamentele.

Imperiul Roman era pe panta descendenta, datorita imensitatii sale pentru aceea vreme era greu de controlat doar prin forta armata si teroare. Pentru a controla populatia aveau nevoie de un nou tip de om, un om docilizat fara bici si aramata, un om care sa sacrifice prezentul pentru beneficiul exploatatorilor de buna voie sperand la un posibil Rai si la un posibil Iad pentru agresori.

Iata deci sclavul ideal care ia bice cu zambetul pe buze visand la viata de apoi.

Tu esti genul de om care are nevoie de un punct fix exterior intrucat nu ti-ai gasit sau nu ti-a spus nimeni cum sa gasesti un punct de sprijin in interior - prin tine insusti.

Din aceasta cauza tu vei cauta sprijin in tot felul de religii si societati care in fond si la urma urmei tot piramidal sunt organizate, respectiv schimbi un stapan cu un altul.

Cred in Dumnezeu, nu cred in biserica si crestinism. Bunatatea, etica si bunul simt pot exista bine mersi si in afara religiilor.

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Vezi documentarul de la Manipularea prin Religie :
http://schimbarea.blogspot.com/2007/07/religiile-mijloc-de-manipulare-al.html

Dan said...

Normal ca au imperiul Roman a adoptat religia care ii era cea mai avantajoasa... eu nu am zis ca intorc obrazul, din contra :D, si eu personal stiu sa ma sprijin in fortele mele proprii, nu am nevoie de alt ajutor, dar vor fi situatii in care nu vezi nici o iesire... nu e bine atunci sa crezi in ceva mai mare si mai puternic decat tine? :D asa macar pentru a-ti usura soarta? :) asta e asa o filozofie ieftina, pe care nici macar nu stiu de ce o mai scriu, dar mi-e lene sa o sterg... :P:P:P, pentru ca nu e cazul meu, caz la care ma refer cu precadere :)
Numai bine,
Dan

Juggernaut said...

Pacone, uitandu-te in urma nu vezi ca oamenii au fost fortati artificial de catre elita sa creada in ceva, sa refugieze catre ceva... populatia sare din bratele unui agresor in bratele altui agresor ; artificialitatea asta au intretinut-o de mii de ani.

Spre exemplu in Evul Mediu baronii, feudalii, regii si imparatii exploatau taranii si robii in asa hal incact viata acestora era un iad. Atunci intervenea celalat brat al compasului - religia, biserica unde oamenii de rand indobitociti sperau sa gaseasca un refugiu donandu-si si ultimii bani ramasi in casa.

Si iata deci status qou-ul exploatarii cum mentinut minutios.

Pacone, omenirea nu are nevoie de "ei". "Ei" lucreaza 24/24 de ore ca noi sa credem in ei, sa credem ca avem neaparata nevoie sa fim organizati ierarhic, sa ne temem de natura si de incalzirea globala, sa ne temem de boli (vaccinuri, bani), sa ne temem de teroristi ca sa acceptam cele mai draconice monitorizari.

Totul este un teatru pentru controlul nostru, un teatru care iti fura liberul arbitru si propria dorinta, inlocuindu-le cu vise si aspiratii prefabricate care nu te reprezinta, sunt doar motive care sa te faca sa alergi pe banda rulanta sociala ca un descreierat.

Te nasti si societatea iti imprima un ego, o personalitate dupa chipul si asemanarea celorlalti robi. Oamenii nu mai au viata au un "stil de viata", life style si nu sunt foarte fericiti.

Oamenii sunt forati sa aleaga meserii si stiluri de viata care nu-i reprezinta si asta doar pentru a fi acceptati in ceea ce ne-au facut "ei" sa numim normalitate.

Oamenii ajung sa fie manechine de plastic, oameni roboti programati neuro-lingvistic pe toate planurile sa-si jertfeasca prezentul pentru eternul maine.