Monday, April 9, 2007

Suprimarea Opiniilor - partea 2

La ora actuala in sondaje observam o crestere a numarului celor care nu stiu sau se abtin… o crestere comparabila in procente (in jur de 20~24%) comparabila cu a unui candidat…
Daca acum cativa ani oamenii aveau o parere personala asupra societatii, politicii in general, acum nu o mai au (lucru voit de altfel). Noul om este redus de catre societatea la un singur scop in viata si anume de a fi platit cat mai bine. Platesti credite si rate, muncesti si asta iti ocupa tot timpul.

Practic prin acest absenteism in crestere in a avea opinii personale, se vrea un lucru - Suprimarea Opiniilor Personale - lucru care in Occident este litera de lege pentru clasa medie. Oamenii din clasa medie nu au opinii personale, au numai small-talk si politically correctness. Acest fenomen apare si in Romania, cu precadere in mediul corporate (ciocul mic, sabia nu-l taie).

vezi si : Suprimarea Opiniilor Personale si Era Pinguinului

---
PS 10 Aprilie - primesc din presa o confirmare - fapte reale - procentul indecisilor din Franta in crestere cu 10% fata de 2002 (click)


1 comment:

Anonymous said...

mie mi s-a si spus: capul plecat sabia nu il taie. adica trebuia sa tac si sa inghit cacatu bagat cu forta in gura mea. daca ai curaj sa spuui ceva imediat ti se baga un cacat in gura sau esti pus la zid.