Monday, May 25, 2009

Riscurile Hipersocializarii

Mai demult discutam despre un text "Hipersocializarea si disparitia constiintei critice" scris de Ovidiu Hurezeanu. Iata un film in care un profesorul Clay Shirky de la New York University (social networking expert) afirma aproape acelasi lucru.



Pe de alta parte pun pariu ca nu stiai cine sunt fondatorii Facebook si unde au lucrat ei inainte.



Citeste si :


7 comments:

Damian said...

Ce-a mai ras lumea de mine acum cativa ani cand de-abia aparea hi5-ul si am zis ca sigur e o baza de date a cuiva,in afara de socializare virtuala si goala.Azi cred ca ar avea mult mai multe descrieri negative.

Anonymous said...

Vezi ca link-ul catre articolul lui Hurezeanu nu merge.

Juggernaut said...

thanks nano2k, acum merge

Anonymous said...

Mersi, Juggernaut, acum merge :)

Anonymous said...

Imi permit sa citez ceva care mi se pare foarte important din articolul indicat de tine:

"Tineretul hipersocializat ar vrea implementat în România modelul societătii multiculturale de sorginte neomatriarhală, la modă în Uniunea Europeeană. Un astfel de model privilegiază “protectia” si supunerea nicidecum autonomia si responsabilitatea personală. În România, bătălia tinerelor feministe stipendiate contra familiei patriahale nu va duce decât la distrugerea autoritătii parentale si întărirea celei etatiste sau a “grupului”. Autoritatea “tatălui” avea un caracter educativ. Nu urmărea să-l mentină pe tânăr într-o stare de infantilizare permanentă. Era mai mult o ucenicie a libertătii, o practică a exercitării autonomiei fată de puterile care ar fi încercat să-i submineze tânărului alteritatea sa personală. Distrugând autoritatea “tatălui”, noul matriarhat distruge ecranul protector al familiei, cel care se interpunea între individ si instantele anonime ale puterii institutionale sau de “grup”."

Juggernaut said...

Feminismul a fost o miscare care sub masca egalitatii dintre sexe de fapt a dublat numarul de sclavi platitori de taxe... practic daca acum 100 de ani un barbat din munca bratelor sale putea intretine o familie, acum un cuplu de abia se pot intretine pe ei - acest lucru in ciuda progresului tehnologic...

Anonymous said...

Ne-au studiat bine.Psihicul individul si colectiv.
Vorbim de doar 100-200 de ani in urma?Hm...
De ce crezi ca "a prins" miscarea(a luat forma)?
De ce "egalitatea intre sexe(brusc suntem redusi la asta)"?Sa fi fost o "in-egalitate" flagranta,vizibila de secole?De cine intretinuta,de ce si cum?
Cum spuneam:ne-au studiat bine.Si pe ei si pe ele.
Oricum termenul de egalitate este caduc.Nu se poate vorbi despre noi in acesti termeni.Este simplist...si da,inca tine.