Thursday, May 14, 2009

Pandemia Panicii

Nu se mai aude nimic de gripa. Anual in SUA mor 30000 de persoane de la complicatii pe baza gripei normale. O socoteala mica ne-ar zice ca sunt peste 80 de persoane care mor zilnic si nu o numim epidemie, pandemie, sau cum vreti sa-i ziceti! In SUA au murit 3 persoane, in 3 saptamani si toate au avut complicatii pe baza altor boli, iar gripa porcina le-a rupt capu' de tot. De unde vine sensul agitatiei si nevoia senzationalismului in situatia aceasta?

Cite sute de mii de cazurii mor zilnic in urma accidentelor rutiere? cite? Astea nu sunt panici? Terminati cu panicile acestea care vor sa distraga atentia de alte probleme economice si politice care se desfasoara in intreaga lume. Astea sunt panici si diversiuni ca lumea sa stea in casa si sa nu iasa pe strada la manifestatii si sa nu se gandeasca la stiri si realitati precum la Acordul secret cu FMI.

Bilderberg

Oricum exact acum Grupul Bilderberg s-a reunit la Atena (la hotelul Astir Palace) pentru a pune in ascuns soarta lumii. Cativa participanti (lista este tinuta secreta):
- Robert Zoellick, president World Bank
- Tim Geithner’s, U.S. Traesury Secretary
- Jo Ackermann, head of Deutsche Bank
- Jean-Claude Trichet, head of the European Central Bank

iar MassMedia nu este invitata la aceasta intalnire megaintalnire unde nave militare si barci cu scafandri din trupele de elita se afla in apropiere de coasta, pregatiti sa intervina. Presa din capitala Greciei a relatat, de asemenea, ca grupul a cerut protectia a doua avioane de lupta F-16 si a unui elicopter al politiei locale.

Si acum ce se aude in lume despre Bilderberg :

28 comments:

Anonymous said...

Sper ca Internetul sa reuseasca sa le deschida mintea cator mai multi dintre noi inainte sa puna laba jegoasa pe el.

Mad Mike said...

Juggernaut, inca mai exista speranta, cum ziceai si tu. Dupa mult timp a scapat ceva pe Tv-ul romanesc. Au facut niste baieti un scurt-metraj si au reusit sa il scoata la lumina cu ajutorul lui CTP. De apreciat. Uite aici (in caz ca nu ai vazut deja)

http://www.realitatea.net/emisiuni/cap-si-pajura_23822_77587.html

Clipul incepe pe la minutul '32 din emisiune.

Anonymous said...

Mad Mike,

E super in regula ca apar astfel de discutii.

Dar multumirea de vedea un astfel de filmulet s-a transformat repede in pesimism.

Cei 2 - CTP si EH - stiu doar sa comenteze evenimentele, asa cum o fac si referitor la evenimentele politice.

Ei, si din pacate, multi altii sunt doar niste simpli spectatori care ne relateaza una sau alta din ceea ce vad ei cu ochii fizici sau ai mintii.

Suntem prea lasi sa facem ceva. Oamenii de actiune sunt de cealalta parte a baricadei si asta se vede in fiecare zi.

Pana la urma, incep sa cred ca intr-adevar, ne meritam soarta si ca de fapt nimic nu se va schimba radical. Mereu vor fi oameni de actiune care se vor afilia diverselor grupuri de interese, si oameni pasivi, care vor ramane cu "cracii-n pisat" - vorba celor de la Vama Veche.

Singura sansa a individului este sa treaca dincolo de baricada.

Anonymous said...

...si ma mai intreb eu retoric...
la ce bun ca STIM, daca nu FACEM nimic?

Vom ramane si noi in postura de spectatori, iar cand copiii nostri ne vor intreba din ochi ce am facut sa evitam sclavia lor o sa ridicam din sprancene si o sa ne ascundem in spatele televizorului (ca asa ne-au mintit ei, cu televizorul).

Dar vietile lor sunt REALE si vandute dinainte chiar de a se fi nascut. Vandute de catre cine? Inclusiv de catre noi, parintii lor. Sa nu mai dam vina pe generatiile anterioare, ci sa devenim noi insine responsabili pentru bucata noastra de vina. Sa spunem cum au mai spus-o si altii inaintea noastra: Pe aici nu se trece!

Mike and the Mechanics isi incep piesa "The Living Years" cu urmatoarele versuri:

"Every generation
Blames the one before
And all of their frustrations
Come beating on your door."

Piesa este geniala, va recomand sa o (re)ascultati si, poate, mai cu atentie versurile. Se refera la relatia tata-fiu, iar forta pe care o degaja cred ca ne poate schimba fiecaruia perspectiva asupra vietilor noastre.

http://www.youtube.com/watch?v=z8mPS0-2Xq8

Versurile aici: http://www.lyricsfreak.com/m/mike+&+the+mechanics/the+living+years_20093565.html

Anonymous said...

Cu riscul de a "flooda" topicul postez urmatoarele versuri din piesa amintita:

I know that I'm a prisoner
To all my father held so dear
I know that I'm a hostage
To all his hopes and fears
I just wish I could have told him in the living years...

Ganditi-va la ce dam mai departe copiilor nostri.

Mad Mike said...

Tare sunt curios de ce este asa liniste la Atena. Unde sunt faimoasele grupari anarhiste ateniene?

Mad Mike said...

nano2k,

Nu stiu cum simti tu, dar eu cu fiecare zi care trece pe langa mine ma simt mai obosit, cu toate astea traiesc cu speranta ca adevarul nu ma va coplesii niciodata. Eu sunt de acord cu tine si cu cei care spun ca "TREBUIE SA FACEM CEVA" , la naiba, cred ca nu e zi sa nu impartasesc cuiva ideea de a pune lucrurile in miscare, dar cu toate astea lumea merge intr-o singura directie, si eu merg cu ei, cu totii facem asta. Cu timpul am realizat ca o educatie buna in copilarie iti impune anumite limite umane la maturitate.
Imi este greu sa descriu sentimentul, dar sunt sigur ca atunci cand vei citi parerea mea vei intelege ce vreau sa zic.

Noi singuri am ales calea asta, trebuia sa fim constienti ca o sa suferim. Dedicandu-ti intreaga viata unei lupte impotriva sistemului nu este o solutie. Ne alimentam cu ura zilnic pentru ca traim intr-o lume pe care putini din jurul nostru o vad/inteleg asa cum o facem noi, si de cele mai multe ori ne straduim in van sa schimbam niste oameni care functioneaza dupa niste programe construite in zeci si chiar sute de ani.

Numai cine cunoaste sistemul,ideologia si programul dupa care se ghideaza lumea va putea cel putin incerca sa lupte contra acelora care ne dicteaza viata. Faptul ca stim adevarul mai mult decat ceilalti trebuie sa ne faca sa ne simtim responsabili sa il dam mai departe.

Noi poate nu ne dam seama dar cea mai grea lupta se duce chiar in interiorul mintii noastre, zi de zi, ora de ora. Cand o sa castigam lupta cu noi insine o sa putem duce o lupta si in numele celorlalti, dar pana atunci vom continua sa ne intrebam de ce nu se intampla revolutia mult asteptata.

"Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi." Goethe

"Cine cauta odihna, CREDE ; Cine vrea ADEVARUL, cauta si sufera" Epicur

Baldovin said...

Probabil ca din accidentele de circulatie mor chiar si mai multi. Nu asta e teama cea mare ci ideea de epidemie. Europa a fost zguduita secole intregi de marile epidemii care au decimat pur si simplu locuitorii marilor orase. Teama asta exista in sufletul ficaruia. De asta se teme lumea ci nu de cativa morti de pana acum. Am avut un coleg care terminase medicina si care era fascinat de virusologie. Spunea ca epidemiile sunt singurele amenintari la adresa umanitatii in afara cataclismelor cosmice. O epidemie poate scapa realmente de sub control. nu ai ce sa-i faci pur si simplu. Nu avem o medicina atat de dezvoltata incat sa o poata opri.
E ciudat dar daca ar exista niste fricosi panicati d-astia care ar fugi repede intr-o pestera astia ar avea sanse de supravietuire. Poate chiar asa s-a si intamplat in trecut si d-asta suntem si o specie atat de paranoida!

Anonymous said...

Mad Mike,

In primul rand vreau sa-ti spun ca am inteles tot ce zici tu.

O sa-ti spun insa ceva despre mine.
Daca ma implic, atunci ma implic.
Daca nu, atunci nici nu ma mai stradui sa ma gandesc pentru ca pierd de 2 ori: o data ca nu voi schimba nimic, oricat as sti, iar in al doilea rand ma necajesc / enervez / descurajez in loc sa imi vad strict de viata mea.

Si totusi, nu pot sa nu ma gandesc la viitorul copiilor mei (viitori, ca inca nu am)...

farastress said...

Ca o noutate, a fost invitat sa se alatura grupului Bilderberg si executive officer de la Google. Prin urmare, probabil ca se vor schimba unele chestii cu internetul:)

Anonymous said...

pentru baldovin:avem medicina dezvoltata.AVEM!
Deocamdata se merge in paralel.
Repet:avem medicina dezoltata.

Anonymous said...

Nano2k,
Atat timp cat eu sunt constienta ca sunt sclav, ca societatea in care traiesc este primitiva si sclavagista, consider ca este un egoism monstruos si ocrima, sa dau nastere unui copil, pentru ca il condamn pe viata la sclavie .
Si pentru asta, merit sa fiu blamata si injurata toata viata mea, de acel copil pe care l-am condamnat pe viata la sclavie : nimeni nu merita sa-i fac asta, cu atat mai putin propriului meu copil ....

Juggernaut said...

ai foarte mare dreapte ! Totalmente de acord cu tine.

Anonymous said...

Deci oricum ai lua-o, sistemul si-a creat un win-win situation.

1. Nu faci copii => scaderea populatiei
2. Faci copii => mai multi sclavi.

Oare de atat suntem in stare?

Juggernaut said...

nan2k - sitemul fara sclavi suge pula

Damian said...

Cu copiii am si eu o dilema.E corect ca-l arunci in acelasi sistem pe care-l displaci dar metafizic vorbind negi o alta viata si iti negi o sarbatoare a vietii de care ar trebui sa ai parte si sa te bucuri.Partea buna e ca inca ai optiunea practica de a face un copil,daca mai esti destul de sanatos si aware alimentar si ca stil de viata sa zic asa,ceea ce deja e ceva rar si va fi aproape inexistent cu codexul.Cert e ca sistemul pe toate planurile posibile e impotriva procreerii(peste medie cred ca au o viata foarte fragmentata,de colo-colo in special in tarile f dezvoltate si astfel intra mai tare statul in cresterea lor,sa nu mai zic in tarile sarace)si ne face si pe noi sa fim si sa fiu un pic mai dur trebuie sa fii putin tampit sau egoist sa-i mai faci in ziua de azi daca stii putin cum functioneaza lucrurile,chiar daca mi se pare ceva minunat.

Damian said...

E absolut irelevant cat de dezvoltata e medicina,n-are nici o legatura.Medicina mi se pare o unealta incredibila,de o chimie non-umana si medicii si bancherii i-as arunca in aceeasi oala.E doar parerea mea...

Anonymous said...

Nano2k,

Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa ma nasc sclav. Si m-am nascut pt ca lu' mama i-a placut p... si a fost proasta.
Pana una alta,ne place sau nu, procreand, ne condamnam plozii la sclavie pe viata. asta e jocul ...
Chiar ai sufletul sa ii faci asta copilului tau ? Si dupa asta, mai poti sa-i pretinzi copilului sa te iubeasca si sa te respecte ? entru ce, pentru ca esti celmai mare dusman al sau, cel care l-a condamnat la o viata de scavie ? Nu, nu conteaza ca va avea sansa sa faca parte din clasa sclavilor de mijloc ...
Si daca scade populatia, ce ? Mori de grija sistemului ? E mai important sistemul decat copilul tau ?

Anonymous said...

Juggernaut,no ofense:nici pula nu mai este ce a fost;a devenit "ica".
Parole d'honeur!
Uneori,rareori, rad in hohote.
Acum ,de exemplu.

Juggernaut said...

@Anonymus-ul de la 10:31 AM

ai pus punctul pe "i"...

Anonymous said...

Juggernaut, multumesc ...treaba cu facutul copiilor ma irita la maximum !
Insa atata timp cat instinctul de procreere va fi mai tare decat ratiunea, oamenii vor continua sa se impuieze cu egoism maxim, fara sa le pese decat de pielea lor ( ca vor sa traiasca sentimentul meternitatii, si alte siropuri cu care i-a dresat societatea ).
Si ma infurie la maxim cand aud/ vad cate un parinte care isi etaleaza "dragostea" fata de plodul luisi afirma ca ar face orice sacrificiu pentru ca plodului sa-i fie bine : din cauza unor idioti ca astia, sunt condamnata sa traiesc o viata in sclavie, m-am nascut sclav !
Si nu ma pot abtine sa nu ma intreb : daca isi iubesc plozii atat de mult precum pretind,cum de au acceptat sa-i aduca pe lumea asta ? Nu de alta, insa daca intreb un oarecare , daca e incantat de societatea in care traieste, sau de faptul ca munceste ca bou' de n-are timp de el, imi raspunde ca "NU " . Dar continua sa se impuieze, si astfel sa-si bata joc de proprii copii, care nu se pot apara de cretinitatea acestor parinti.
Sunt ofticata la maximum si nu ma pot abtine sa nu bombanesc impotriva lor, de cate ori am ocazia....

Damian said...

Pana la urma mi se pare o lupta intre ratiune si instinct.

Anonymous said...

Domnilor, doamnelor, usurel cu pianul pe scari :)

Haideti sa punem putin lucrurile la punct.

Nu noi, indivizii suntem problema in aceasta ecuatie.
Din contra, noi, cei care ne dorim si ne iubim copiii (si nu la nivel delclarativ), suntem foarte normali. Insctictele noastre sunt foarte normale. Ce s-ar intampla daca toti ne-am opri din a face copii? Raspunsul este extinctia speciei.

Ca o paranteza, am incercat aici:
http://trezitiva.blogspot.com/2009/05/o-definitie-normalitatii.html
sa dau o definitie a normalitatii.

Daca vom renunta la aceste instincte, ce farmec mai are viata? Probabil iubirea cu care ii copesim pe copii izvoraste si din "vina", pe care cel putin tacit o luam asupra-ne, de a-i fi procreat.

Haideti sa gasim solutii, nu sa dam cu bata-n balta. Furia sa o canalizam spre lucruri sa zicem "productive", in loc sa o tinem in noi si sa o manifestam impotriva noastra.

Sigur, nu e simplu. Nici pentru ei nu a fost simplu sa ajunga unde au ajuns si sa implementeze fel si fel de politici. Dar au reusit. Strict pe aceasta problema, ii admir pentru ce au realizat, fiind "baieti destepti". Dar atat.

Anonymous said...

Nano2k,

Daca oamenii s-ar opri sa faca plozi, nu ar fi nici o extinctie a speciei : cand natalitatea ar scadea alarmant, sistemul va intra in pana de sclavi, si va fi fortat sa caute solutii ( eventual sa slabeasca lesa ? ). Pana atunci, n-are nici un interes, ca are balta peste.
Daca tot tii neaparat sa cresti un plod, poti sa iei unu facut de-a gata, de catre un inconstient care l-a abandonat : macar ii faci un bine plodului ...
Ideea nu e sa dezbat aici cat de normal sau ok este sa faci un plod, pt ca fiecare isi organizeaza viata dupa cum doreste.
Da, omule, viata poate avea farmec si fara plozi ... Nu toata lumea are nevoie sa-si inventeze o motivatie ( plozii ) pentru a putea trai si a avea un scop in viata. Dar asta deja nu mai are legatura cu sistemul ...

Anonymous said...

Pentru cei ce inca mai au timp,un documentar care pe mine ma face putin mai optimist :

http://www.youtube.com/watch?v=MGBnAPKN9Oo

Damian said...

Interesant documentarul,totusi se pare ca nici un sistem n-a rezistat vreodata.

Anonymous said...

A face dragoste.
Am uitat pana si acest simplu fapt.
Iubirea nu poate fi "facuta" caci ea ESTE ca si aerul pe care il respiri.Este insasi esenta a ceea ce esti.
Daca faci dragoste...constient(adica "nu ti-o tragi")...atunci "pe lume" vin si copiii(nu-i musai) si nu plozii(copiile).
"Cresteti si va inmultiti" se refera la calitatea actului facut(constient) si nu la cantitate("ce dracu'ai facut fa,...nu esti in stare sa numeri pina la 30?").

Sarut maina,cu respect, mamelor voastre!

Nu ati fi fost ceea ce sunteti fara constientul sau inconstientul mamelor voastre.

Anonymous said...

Probabil ca niciun sistem nu va rezista vreodata la infinit.
Probabil ca e in natura lucrurilor sa existe schimbare.

Singura problema care se pune este cu cate costuri se va face schimbarea.