Monday, May 4, 2009

Libertate si descentralizare

Mai multa descentralizare inseamna mai multa democratie, flexibilitate si mai multa eficienta pentru ca decizia este mai aproape de zona si de cetatenii careia i se adreseaza. Cu alte cuvinte nu poti da o lege globala netinand cont de zonele geografice, culturale, economice si politice unde aceasta va fi aplicata.

Globalizarea colapseaza pe limba ei, datorita neadaptabilitatii la mediu, datorita utopiei "universalitatii"... Oamenii sunt diferiti si niciun sistem nu va putea sa-i uniformizeze asa cum vor elitele diletante pe ultima lor suta de metrii.


Arhitectura cladirii parlamentului european este o copie a Turnului din Babel. Metafora povestii Turnului din Babel este defapt visul globalizarii.

Globalizarea este contrara legilor Universului. Creatorul ne-a facut diferiti si nu ne vrea omogenizati - nu pentru a ne tine dezbinati, ci pentru a ne mentine individualitatea si libertatea. Uniformizarea de orice fel aduce prin excelenta monotonie, control, abuz de putere si sclavie. Globalizarea este imposibila, chiar infaptuita nu va rezista mult.

Orice lucru nenatural, artificial este sortit esecului, este Legea Universului, globalizarea nu face exceptie.

6 comments:

Anonymous said...

Adevarat.
Insa ca multe alte lucruri adevarate, va trebui sa ne (re)convingem de aceste lucruri.

Din pacate cei care trebuie sa se convinga nu isi pun propria piele la bataie, ci pielea altora, care in ochii lor sunt carne de tun.

Giovanni il romeno said...

Ce parere ai de The Venus Project si Zeitgeist Movement ?

Juggernaut said...

Eu de Zeigeist scriu de cand cativa ani, de cand a aparut.

Documentarul ofera o solutie, zic eu viabila, solutie pe care trebuie sa o pretuim sa nu o compromitem asa cum s-a intamplat cu alte solutii de vis America, comunismul, Uniunea Europeana.

Dorinta trebuie sa vina din partea societatii civile si nu din partea unor lideri obscuri.

The Venus Project si Zeigesti Movement au tot sprijinul meu atat vreme cat nu vor fi hijacked de alte agende si interese...

Juggernaut said...

Adaug ca se poate o globalizare descentralizata, prin free-trade s

Anonymous said...

Asa este.Orice dizarmonie cu universul viu si inteligent este sortita esecului(valabil pentru orice civilizatie,inclusiv pentru civilizatia umana).

De amintit totusi si ideea:"Law of Attraction says it is so:Whatever I am looking at,I am including in my vibration."- Abraham

Poate ca in Romania,mai mult ca in alte tari...focalizarea atentiei ar trebui sa inceapa a fi si pe "evenimente pozitive"...altfel...toate blogurile romanesti "sociale"(imensa si respectabila munca de aducere la cunostinta ,traducere a documentarelor despre globalizare,prezentarea logica a tabloului general,etc plus probleme locale specifice) se vor transforma incet-incet in "jurnale de la ora 5".
Echilibrul trebuie pastrat pentru ca am inteles ce inseamna dezechilibrul.Practic asta avem de invatat atat la nivel personal cit si colectiv.



numai Bine.

Anonymous said...

cum adica metafora turnului babel este visul globalizarii?? turnul babel s-a facut cand oamenii au vrut sa-si faca un nume. ce inseamna sa-ti faci un nume? sa te individualizezi. dumnezeu s-a suparat pentru ca el zice: :ei sunt un singur popor si toti au aceeasi limba" au aceeasi limba adica ne intelegem toti. nu ne intelegem attunci cand intervine orgoliul si individualismul. credem ca suntem mai deopsebiti daca suntem ortodocsi sau evrei sau americani sau romani. dumnezeu nu ne-a pedepsit cand ne-a incurcat limbile ci ne-a lasat sa ne punem nume. dar consecintele numelui sunt neintelegerile. oamenii au vrut sa-si zideasca o cetate. ce inseamna a-ti zidi o cetate? a te fixa undeva. dar tocmai aceasta dorinta si nevoie te face dependent si iti ia din libertate. dumnezeu defapt, nu ne-a alungat ci ne-a lasat sa ne facem cetate. consecinta cetatii sunt razboaiele de cucerire teritoriala care au avut loc de-a lungul istoriei. in acel;asi timp a-ti face cetate inseamna si a stapani. in concluzie, tocmai ceea ce oamenii au vrut in geneza 11 aceea s-a si intamplat. dumnezeu in geneza 11 nu a destramat lucrarea oamenilor: zidirea cetatii si punerea unui nume. dar, ceea ce oamenii au facut atunci este nenatural. nu o spun eu. o spune dumnezeu in geneza 11. ca daca ar fi sa spun eu, eu as zice ca natural este cetatea si numele. si tinand cont de asta, tind sa spun desi nu sunt convinsa de afirmatia mea, ca, nenaturala este nevoia si dorinta de stapanire si control pentru putere a elitelor nu globalizarea in sine care inseamna si destramarea granitelor teritoriale, care inseamna si uniformizare. sigur, este frumos si colorat pamantul cum este acum dar vedeti bine cate lupte sangeroase au avut loc din cauza religiilor si acestei individualizari. pe mine nu ma sperie atat de tare uniformizarea cat ma sperie si ma nemultumeste statutul si rolul de sclav. globalizarea asa cum se face acum este un proces artificial care cu exceptia uniformizarii nu iti schimba cu nimic statutul de sclav. dintr-un sclav al religiei si statului din propria tara ajungi un sclav al guvernului unic. dar tot sclav esti. si atunci unde este libertatea? asta ma nemultumeste si imi creaza frustrare. uniformizarea nu este nenaturala. sclavagismul este nenatural.