Sunday, February 1, 2009

Ce ne "coc" bancile ?

"Circula zvonul ca statele nu pot da faliment. Acest zvon nu este adevarat" Angela Merkel

Islanda si Ucraina au dat falimentat, Grecia e pe marginea prapastiei, Italia e indatorata pana peste cap si au scos armata in strada, Irlanda ameninta sa afecteze cel mai puternic pactul de stabilitate al UE, moneda nationala a Marii Britanii e in cadere libera ajungand la paritate cu Euro.
"Platitorii de impozite nu trebuie sa fie impovarati cu costurile unor produse rele, in timp ce bancile, cu produsele lor bune, pot face din nou, rapid, profituri", a spus cancelarul Angela Merkel sambata, la Berlin, citata de Reuters Deutschland.
Pentru a preveni indatorarea peste limite acceptabile a statului german, cancelarul a spus sambata 'Nein' constituirii cu sprijin de stat a unei Banci Rele, care sa preia activele toxice ale bancilor germane, indatorand insa peste masura statul si platitorul de impozite - cetateanul de rand.

Cu biciul pe contribuabil
In acest context, o parte a bancherilor germani, dar si internationali, fac presiuni pentru infiintarea unei 'banci de rebuturi', general denumita Bad Bank, adica Banca Rea. Si in SUA, si in Romania, acest tip de structura financiara a existat, unii finantisti si experti o considera buna si singura solutie salvatoare pentru o noua fluidizare a pietelor de capital. Sa fie asa?
Capitalul propriu este salvat, datoriile se arunca in spatele statului si contribuabililor sai la buget, in cazul in care statul este convins sa intervina.
Restul articolului aici

Practic o datorie privata a unor bancheri este trasata populatiei prin nationalizarea bancilor ; asta inseamna ca orice nou nascut va primii cu prima sa respiratie o datorie din partea statului. Oamenii liberi, chiar si cei fara credite devin proprietatea bancilor. Taxele personale nu mai merg catre bunastarea sociala ci catre pagublele nationalizate ale bancilor.

Profitul bancilor este privat, dar paguba acestora este nationalizata.

6 comments:

Unknown said...

Urmatorul pas pe care il vor face marile guverne transnationale va fi acela de a scoate incet incet moneda de pe piata. In curand nu voi mai avea nici EURO si nici USD, vom trece la un sistem de bani electronici, ii putem numi si credite sau puncte sau cum s-o dori. Este ceea ce ni se tot arata prin jocurile de pe internet si in filmele pe care pana mai acum vreo cativa ani le consideram SF. Nu era nimic SF in acele filme, ni se explica doar cum va arata viitorul. De ce? Ca sa ne obisnuiasca cu el, sa nu mai parem asa de surprinsi si deci sa infranga impotrivirea noastra la aceste lucruri.

Anonymous said...

Asta da afacere!
Total de acord cu articolul.

Flavian said...

Postul asta e bun, altele mai lasa de dorit.

Per total cam sumbru blogul asta dar poate unii au nevoie de un prim soc inainte sa se trezeasca.

Poate cu timpul o sa ajungi sa recomanzi pe langa chestii gen Zeitgeist, Aaron Russo si carti de genul Suzanne Ward:

Matei, vorbeste-mi despre rai

Tot despre schimbare e vorba, tot despre demascarea situatiei actuale se pune problema, dar intr-o maniera mult mai pozitiva ;)

Bafta.

Anonymous said...

PAI STATI PUTIN
SA DEA NAIBII BANCILE SI BANCHERII FALIMENT SI SA NE MAI LASE IN PACE,
SA SUPORTE EI DATORIILE CA AU DE UNDE, LA ATATEA DOBANZI PESTE DOBANZI UNDE SE DUC BANII?
SA INTERVINA TOATE STATELE SI SA SPUN A STOP MAFIEI BANCHERILOR, SA VEDEM DACA LE MAI CONVINE SA PUNA BICIUL PE CONTRIBUABILI.

DAR...DIN PACATE NIMENI NU IA ATITUDINE...

Anonymous said...

daca si bancherii sunt masoni.. toti care sunt pe posturi mari in lumea asta, cel putin de la directori de banci in sus - sunt masoni. asa k ia ti gandul de la orice lucru bun din partea lor.
indiferent ce va urma, toate sunt niste teste. avem de lucru putin cu noi:)
tot ce avem noi de facut e sa ne centram asupra sufletului nostru, asupra interiorului.
gen yoga:

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2169

take care

Anonymous said...

Am ajuns in stadiul in care sa ne fie blocate si comentariile la articolele publicate pe internet singura sursa libera de informatie care a mai ramas necontrolata de papusarii care controleaza si sistemul financiar-bancar acestia fiind bineinteles din randul "poporului ales" si care au generat si aceasta criza economica contrafacuta tot de ei.Sper ca pe viitor sa putem face fata acestei natii de criminali care se cred stapanii acestei lumi dar care in final vor lua peste bot cand se vor astepta mai putin.