Tuesday, February 26, 2008

Manipularea prin Omisiune din scoala

  • Ministerul Educatiei a scos Teoria lui Darwin din programa scolara liceala printr-un ordin din 2006.
  • Un ONG ameninta cu proteste de strada daca nu va fi reintrodusa de urgenta si nu va fi inclusa si in programele pentru invatamantul primar si gimnazial.

  • Organizatia vrea si reintroducerea temei "Dumnezeu" in materia Filosofie.
Mai mult aici
In concluzie actualmente elevilor nu li se ofera nicio teorie cat de cat cu privire la aparitia vietii si a omului... astfel in lipsa intrebarii existentiale si a unui raspuns, a unei dovezi clare si irefutabile cu privire la scopul lor pe pamant si la existenta creatorului, orizontul noilor oameni se va reduce la control si manipulare prin devierea atentiei lor spre alte probleme si prioritati ! Apoi ne miram ca apar clipuri erotice filmate prin clase de liceu cu telefonul mobil...

Cand unui copil i se spune clar: asta stim si asta nu, oare inconstient curiozitatea lui -asta nu-i da tema de lucru?

Citeste si :

6 comments:

Anonymous said...

Scopul omului pe pamant s-ar putea sa fie totusi o tema prea complicata pentru elevii de liceu, care studiaza un an de filosofie. Totusi, ar fi corect sa se predea si teoria lui Darwin, daca se preda religie. Si, poate, sa se introduca niste cursuri optionale de filosofie.
Pentru a-i aduce la realitate pe adolescenti, ar trebui modificata intreaga societate din care fac parte, caci o materie de liceu cu siguranta ca nu le va rezolva problemele, nu le va deschide ochii. Pentru ei este mult mai usor sa uite de intrebari, ascunzandu-se de intrebarile apasatoare in spatele unui paravan de "imagine" si "lfestyle".

Anonymous said...

cica cea mai mare smecherie a diavolului ar fi sa te faca sa crezi ca nu exista...asta l-ar exclude si pe D-zeu...eu unul nu cred in teoria evolutionista,in plus, am auzit ca e incompleta...oamenii au reusit clonarea,provoaca fenomene naturale in conditii de laborator...tsunami,tornade,cutremure..D-zeu n-ar fi putut creea omu'?!Adevarat...paravanele de ,,imagine'' si ,,lifestyle'' sunt mari desertaciuni..mari amagiri..totusi asta se promoveaza ,asta se vrea...Info,Info

Juggernaut said...

Imaginea oferita de biserica asupra lui Dumnezeu, asupra binelui si raului este extrem de trunchiata... cat despre teoria lui Darwin stiu ca are hibe - DAR ideea este ca ii face pe oameni sa-si puna intrebari nu sa accepte axiome... Cand unui copil i se spune clar: asta stim si asta nu, oare inconstient curiozitatea lui nu-i da tema de lucru?

Poate ar fi mai bine sa recunoastem ca nu avem idee cum si de unde a aparut omul inteligent pe pamant si ca avem cateva teorii cu diverse grade de probabilitate.

Evident, omul si toate cate sunt sunt opera Atotputernicului, dar de aici si pana la joaca in namol si ruperi de coaste e distanta foarte mare. Ceea ce in intunericul mintal din mileniile trecute era un raspuns satisfacator, azi tinde spre blasfemie. Eternul Univers e necreat si indestructibil. La un moment dat, aici sau in alta parte au aparut umanoizii cu sange cald, ratiune si sentiment. E treaba stiintei de azi si viitoare sa stabileasca "detaliile".

Intre omul de neandethal si omul de cromagnon e pauza iar aparitia ultimului este oarecum evolutionist ilogica (apare inteligenta scade forta, soliditatea). Primul era mai bine adaptat la mediul salbatic. Al doilea apare ca o grefa. Cercetam, cercetam. Cand unui copil i se spune clar: asta stim si asta nu, oare inconstient curiozitatea lui nu-i da tema de lucru? Sa delimitam.

Trebuie sa ne dezvoltam gandirea critica, nu sa fim niste robotei programati de unii sau de altii.

Anonymous said...

vb ca un mason :)))info,info...

Juggernaut said...

lasa-mi parola si userul de la blogul tau (nu am sa le public) si am sa-l repaginez...

Anonymous said...

Referitor la darwinism va recomand "Himera credintei in D-zeu" de Richard Dawkins!
Merita citita atat de credinciosi cat si de agnostici - atei.