Saturday, December 8, 2007

Conspiratia Craciunului


Vin sarbatorile, incep cumparaturile, mare atentie la cartile de credit. Cartile de credit au un termen de 17 pana la 21 de zile in care trebuiesc achitate pentru a nu platii dobanda usturatoare de circa 20%.
Fii atent la o mare teapa :

  • ai balanta zero pe intai ale lunii si cheltuiesti in prima zi 1000 EUR
  • pe 2 platesti bancii inapoi 999 EUR, ramai dator cu 1 EUR bancii
  • daca nu platesti si acest rest 1 EUR in cele 17 sau 21 de zile de gratie banca iti va aplica dobanda pe toata suma vehiculata, respectiv pe toti 1000 EUR pe toata perioada si nu doar pe 1 EUR cum ai fi tentat sa crezi si cum ar fi fost normal



Ce au in comun Saturnaliile, orgiile din Eyes Wide Shut, sacrificiile din Mesopotamia si bradul de Craciun ? Vizioneaza acest documentar.







Stiai ca actuala imagine a lui Mos Craciun a fost "inventata" de Coca~Cola ? Citeste aici.




Pe 22 Decembrie 1913 - de solstitiu - cand toti americanii dormeau intre orele 1:30 si 4:30 AM s-a votat ca Federal Reserve Bank (o banca particulara) sa devina principala banca a Americii. Practic guvernul american deficare data cand porneste un razboi se imprumuta la acesta banca particulara fondata de clanurile Rokeffeler, Rothschild si Morgan. Mai mult, aceasta banca in timpul crahului din 1926 a confiscat aurul cetatenilor americani fara nici o compensatie - altfel acestia ar fi intrat in puscarie. Aceasta banca emite dolari pe piata mondiala fara a avea o acoperire in aur ; ba mai mult 90% din banii imprumutati nici macar nu-i au fizic in cont atunci cand ii ceri. Citeste aici sau vizioneaza acest documentar partea 1, partea 2, partea 3, partea 4 si partea 5. Banca este fondata de Rokeffeler - acelasi om care a donat pamantul pe care s-a riticat cartierul general al ONU, acelasi om din spatele grupului Bilderbeg, omul carea a infiintat Comisia Trilaterla si are un mare aport asupra G8.

De ce Vaticanul este plin de obeliscuri egiptene si simboluri solare ?
Ce legatura exista intre zodiac, cele 12 zodii, cei 12 apostoli, cele 12 luni, Soare, Isus, solstitiu de iarna 22~25 dec, constelatia crucii, Nimrod, Horus si Craciun - partea 1, partea 2, partea 3


Pariez ca nu stii de ce anul are 12 luni si de ce aceste luni nu sunt egale... pariez ca nu stii de cate ori se invarte luna in jurul pamantului in decursul unui an. De ce in Mexic exista Piramida Soarelui vis a vis de Piramida Lunii ?

Luna : Luna se roteste in jurul pamantului de 13 ori in decursul unui an.13 rotatii x 28 de zile = 364. Demult in Anglia si in America de Sus - popoarele foloseau acest calendar si aveau 1 zi de petrecere (ziua 365).

Soarele : Soarele se suprapune pe 12 constelatii, numite si semne zodiacale cand noi ne rotim in jurul lui. De aici 12 luni.

Revenind la cartile de credit numarul de 17 sau 21 de zile de gratie nu este divizibil cu 31 sau 30 (numarul de zile dintr-o luna) - astfel ziua de plata pentru cartea de credit variaza extrem de mult de la o luna la alta. Ai mari sanse sa o ratezi.

Concluzie
Nici macar timpul dupa care ne orientam nu este unul natural si 100% precis, traim intr-un sistem pe care nici macar nu il intelegem, doar il respectam fara sa stim cine si cu ce scop l-a implementat. Traim intr-un sistem artificial care are ca scop principal controlul nostru.

Controlul se realizeaza prin cel mai comun element al indivizilor - egoul.
Egoul este o conditionare, un algoritm implantat sub care mintea este dresata sa functioneze (stramb, evident) dupa cum vor unii (regii, comunistii, capitalistii, preotii, corporatistii etc).

Egoul ne este implantat de catre scoala, parinti si societate si ca efect ne mentine intr-o transa colectiva de valori impuse artificial. Daca vrei sa citesti mai mult despre ego incearca aici.

Acum cred ca ai ce discuta la masa de Craciun. Discuta si :

5 comments:

Anonymous said...

Nu stiu cum e cu VISA in Ro, dar cele 17 zile se aplica din momentul cind apare statementul.
Deci sint posesor si utilizator de VISA de peste 7 ani si data de plata este cam aceeasi adica in cazul meu in fiecare 24 ale lunii apare statementul.
Nu stiu de chestia cu "platesti 200 si ramii dator cu $1" ca evident daca e asa ar fi o mare teapa dar exista o ordine de plata (adica suma care o dai unde merge intii) asta pt ca de ex daca scoti bani de la ATM (cash advance) atunci nu ai erioada de gratie. Ca urmare daca tu ai 500 de la produse si scoti 200 ca a 2 zi sa depui 210 atunci 200 vor merge intii la cash advance si nu la produse. cel putin asa e in Canada la Royal Bank.

Juggernaut said...

JB, asa este cum spun - am vorbit cu banca ; 1$ daca nu-l platesti iti aplica dobanda pe toata suma pe toata perioada.

Cat despre exemplul tau cand incepi sa-ti platesti o carte de credit banii merg la creditul cu cea mai mica dobanda, iar deabea apoi la dobanda cea mai mare.

1. Spre exemplu primesti cecuri VISA cu 3.9%, si platesti cu ele ceva in valoare de $1000

2. Cumperi ceva cu VISA de $100 (asta te baga la 19%)...

Cum se face achitarea ?
Tot ceea ce vei platii va intra mai intai la plata alora cu dobanda mica ; timp in care pana nu termini de achitat creditul pe dobanda mica baietii iti percep dobanda mare pe suma resptiv $100, suma care nu era in nici o promotie.

Intelegi ? E si mai crunt.

Anonymous said...

Ati observat ca video-urile de la ARTICOLUL "De ce Vaticanul este plin de obeliscuri egiptene si simboluri solare ?" nu mai exista??
Asta da cruzime! Hahaa.

sandman said...

Asa e. Eu am luat un credit de la BCR de 25 000 ron /10 ani si trebuie sa dau inapoi 50.000 ron. Am platit in avans timp de 2 ani, dar inca mai am de dat 37.000 ron, asta pt ca dobinda e constanta la valoarea totala a imprumutului, cu toate ca dobinda trebuia sa scada pe masura ce returnam din imprumut.

Anonymous said...

foarte interesant si eu sunt cumva sunt impotriva manipularii globale si mai ales a biserii care mi se pare sursa principla