Saturday, July 7, 2007

Live Earth - o mare tzeapa

Live Earth este o serie de concerte care vrea cu banii obtinuti sa scape planeta de poluare si global warming and shit - ce frumos, utopic chiar - proverbiala pace mondiala. Acum ce-am aflat (via Zoso) ca :
  • numai 0.2% din pretul biletelor la Live Earth vor fi donati pentru a se planta copaci - restul 99.98% profitul organizatorilor.
Uite cum au ajuns corporatiile sa isi faca reclama prefacandu-se ca dau un scuipat pe planeta asta, chiar daca nu dau. Ce rasa de cacat am ajuns. Mai are rost sa va spun ca baiatul conului Rotschild » (grupul Bilderberg » va spune ceva) - numitul David Mayer de Rothschild isi face o super mare reclama cu o carticica The Live Earth Global Warming Survival Handbook: 77 Essential Skills To Stop Climate Change pe care o da la pachet cu biletul la concert...

Corporatiile polueaza linistit, aceleasi nume de "onesti" filantropi, manipulatori profesionisti, care prin pamflete si concerte vor sa ne faca sa consumam si mai putin, daca ar putea ar vrea muncim voluntar doar pentru pasiune si experienta - si nici lumina sa nu mai consumam -"turn off lights and equipment" (imaginea via Piticu).


Repet numai 0.2% din pretul biletelor la Live Earth vor fi donati pentru a se planta copaci - restul un super mare profit pentru ei. Au cumparat carbon credits pentru cat CO2 au produs cu mega concertul asta.
Trezeste-te esti manipulat!

Asta zice cel mai bine :


6 comments:

Anonymous said...

am descoperit blogul tau intamplator..mi-a placut, dar acum aberezi..

wtf, cine e zoso? parintele tutoror surselor?daca zice el 0.2% inseamna ca asa e? eu zic 20%! ma crezi?
da si tu niste surse mai "credule"..

Juggernaut said...

Problema e ca poluarea mare e facuta de corporatii si nu de oameni simpli care - culmea - tot ei sa doneze bani pentru salvarea naturii...

OK si daca un politician este corupt la anul de un grup de lobisti pentru nu stiu ce corporatie - aia va polua in continuare...

Astfel de manifestari sunt creeate ca un debuseu - sa-ti dea tie senzatia ca poti sa te implici, ca vezi doamne - puterea e la tine.

Sistemul si societatea actuala trebuiesc schimbate. Traim intr-o societate unidimensionala in care profitul imediat este legea de atractie si de desfasurare a evenimentelor.

Anonymous said...

Astfel de manifestari de tip "bal caritabil" prin modul cum sunt organizate nu sunt altceva decat niste trambuline de imagine pentru participanti... se adreseaza publicului cu mentalitate de "puradel" :

- Uite katzash cum se vede Madona pe vodaphone - ce buna e frate... ce rezolutie ! Oare ce bandwith au astia?

"Distractia", etimologic vorbind vine de la distragere - distragerea atentiei - pe asta se bazeaza toate trucurile iluzionistilor - pe distragerea atentiei.

Concertele arata impresionant - "puradelului" ii sunt luati ochii exact ca sclavului antic in fata templelor zeilor - si CREDE ! da crede orice gogoasa i se va spune intrucat - ambalajul este atat de impresionant, atat de real !

Anonymous said...

In Bucuresti sunt cam un milion de masini ale oamenilor simpli, cum le zici tu. Ai idee cat de linistiti am respira fara ele? Si daca fiecare om simplu d-asta pe care il aperi ar recicla lunar macar un kil de hartie din reclamele inghesuite in cutia de scrisori?
Cu corporatiile sa spunem ca n-ai cum sa te lupti. Dar gunoiul pe care il produci zilnic te priveste, oricat de nevinovat/simplu te-ai simti.

Juggernaut said...

Bun, de acord cu tine - dar stii ce bani se fac din reciclare- stii ca uneori doar sa transporti si sa transformi deseurile in materiale noi se emana mai multe noxe decat daca le-ai obtine de noi ?

Problema e mai simpla - doar un exemplu - interzicearea pixruilor de plastica a caror mina nu se poate schimba. Ridicare pretului pentru ca oamenii sa prefere sa schimbe mina nu sa cumpere alt pix.

Analog - si pentru alte domenii...

Juggernaut said...

In Japonia s-au interzis de vreo 7 ani pixruile a caror mina nu se poate inlocui.