Monday, April 30, 2007

Incidentul Raluca

O tanara de 29 de ani, manager de audit la filiala romana a multinationalei Ernst & Young, a fost gasita moarta in casa, la sfarsitul saptamanii trecute, colegii sustinand ca aceasta a decedat din cauza epuizarii dupa mai multe saptamani de munca fara pauza (restul articolului click). Ajunsese la 40 de kg si vomita sange, nu avea timp sa mearga la doctor datorita proiectelor la care se inhamase.
Din cauza celor ca Raluca care se lasa manipulati si exploatati de corporatii am ajuns la acest nivel global de carne de tun ! Uitam ca mai avem si o viata de trait , ca avem prieteni sau familie si ne axam ca tampitii ca sa facem ce ? O cariera ? Frumosul mit important din Amerikaka. Carieraaa... ce frumos suna, un statut "aparte" (de robot, sclav de lux) bani, casa, masina si un cont cat mai gras in banca...ca sa ce? Nu intelegeti gresit, nu sunt impotriva muncii, din contra chiar, numai ca ar trebui facuta din placere, program flexibil, oameni in loc de sefi nu animale, fara promovari pe motiv de supt si pile etc. Munca ucide cel mai usor parte psihica a unui om, creeaza deprinderi si o rutina care in timp anihilieaza vointa si puterea de lupta a unui om.

Munca ucide cel mai usor parte psihica a unui om, creeaza deprinderi si o rutina care in timp anihilieaza vointa si puterea de lupta a unui om.

---DarkBringer user de pe Roportal


Concluzionand care va mai angajati la Ernst & Young, sau alte multinationale, big four ?

Cat despre americanizarea pamantului ce poate fi mai la obiect decât videoclipul lui Rammstein - Amerika


Deosebit de important si ACTUAL ! - citeste si :
Sistemul - rapirea libertatii tale
Clasa de mijloc
Era Pinguinului
Noul om in Noua Societate
Aspectele Intunecate ale Globalizarii
Inversarea Polilor Economici
Unde vor sa ne aduca ?

5 comments:

Anonymous said...

parca avea 29 nu 32

Juggernaut said...

mai conteaza... e si mai trist daca avea 29

Anonymous said...

Capcane peste tot, si dak rotim capul, precum bufnitele, ne dam seama ca totul se rezuma la bani. Sper sa -i alerteze pe multi moartea tinerei Raluca.

Anonymous said...

Atata am de spus : http://ro.wikipedia.org/wiki/1984_%28carte%29

Anonymous said...

salut, bine te regasesc.
cu toate ca aveam idee cam cum stau lucrurile prin subteranele marilor firme, sint socata pana unde se poate ajunge. E de necrezut si cum vorbeam acum vreo nici doua saptamani pe aici cam de aceleasi subiecte, ca sa ajungem iata sa avem chiar exemplu concret!!! Si timingul tau bate recorduri, as zice ca ai avut viziuni.....
Eram o mare fana a Americii, am aplicat ani de zile la Loterie, limba engleza ajunsese sa fie a doua mea limba.... NU MAI VREAU. CE E PREA MULT, E PREA MULT. ROMANIA SE INSPIRA DIN CEL MAI RAU EXEMPLU POSIBIL DE PE FATA PAMANTULUI!! Haideti sa ne uitam unde i-a adus pragmatismul asta descreierat pe americani, lipsa oricarei urme de spirit ce zic eu in educatia si cultura lor, iata chiar in civilizatia lor pe care au impus-o in lumea intreaga, prin
manualele lor sacre de "afaceri", "management'"marketing" si "advertising" difuzate la nivel global cu litera de religie!!! Americanii sint in marea majoritate opusul a ceea ce vedem in filme: obezi, ignoranti, dezinteresati de orice depaseste propriul neigbourhood, inculti, doamne!!!! Romanii de azi le copiaza stilul de viata in cele mai mici amanunte, CHIAR VREM SA AJUNGEM CA EI??? De ce nu ne puteam orienta spre culturi infinit mai apropiate de a noastra, Italia, Franta, nu zic tarile scandinave laudate de majoritatea europenilor, pt sistemul lor social inteligent si orientat spre om? CE E CU MODA ASTA DE A ENGLEZI LIMBA ROMANA?? In Europa nu se sinchiseste nimeni de engleza, totul e tradus in limba locala, si BINE FAC!! La inceput mi se parea ignoranta din partea lor, si sofisticarie din partea noastra, sa invartim oriunde si oricand termeni englezesti, vezi-doamne cei originali, netraductibili!! RAHAT!! NE BATEM JOC DE NOI!! Am ras de Pruteanu la vremea lui, dar..... cred ca nu s-a inselat prea mult.
Iar in privinta stilului de munca...... fratilor, ce fac SINDICATELE??? EXISTA?? CUM ADICA SA TE OBLIGE SA STAI PESTE PROGRAM???? Am exemplul Italiei, unde am vazut cu ochii mei cum la 9 fara 5 min seara vanzatoarele pun geanta pe umar, sting lumina in magazin si roaga clientii sa iasa ca a sosit ora inchiderii! Valabil peste tot, pentru ca ..... exista LEGEA, care amendeaza patronii care obliga angajatii sa stea peste! Acolo ora siestei e sfanta, la ora 13 se inchide totul si dispare toata lumea la masa!!! Pranzul e sacru! Si eu eram deranjata de asta,pt ca nu aveam obisnuita lui, ci practica senvisului sau a pachetului de patiserie luat pe fuga, langa tastatura, pe birou! Pai aia e civilizatie, oameni buni!! Si nu vezi la ei oameni isterici in trafic, sint toti draguti si serviabili la ghisee sau oriunde apelezi, barmanii CANTA in timp ce iti fac cafeaua! Asta e mod de viata care te ajuta sa ajungi la pensie sprinten si cu chef de viata inca, uitati-va la pensionarii europei cum calatoresc si ce frumosi sint, ca nu le dai varsta!!! Sint curioasa workaholicii (na, ca tot am bagat una) Americii daca mai sint in stare de ceva la 75 de ani, daca ii apuca!!

Nu nu, nu pentru asta am iesit in strada la tampenia aia de revolutie. Sau da?!
.........................
tigressdy