Thursday, April 19, 2007

Rutina


Rutina
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Rutina este malefica, este arma de manipulare numarul 1 in lume - habar nu ai cum te schimba, cum iti schimba personalitate si idealurile - o face incet, pe nesimtite, subtil... blestemati cei care propovaduiesc rutina, afla adevarul despre Societatea Fabiana. Rutina face din frumos obisnuit, din neobisnuit banal, iar din oribil cotidian.

Ce este nevroza ?
O repetarea a aceleasi actiuni cu speranta ca finalitatea va fi alta - practic
o rutina...

Imaginea, ilustratie luata de un blog tare : Marea Evadare

Citeste si:
Despre Schimbare si Imitatie
Schimbarea

7 comments:

Gina said...

Ai mare dreptate in ceea ce scrii, la multe din ele, dar ma intreb cat de multi s-ar desprinde de rutina si ignoranta din vointa de a face ceva...

duty and the beast said...

comandante che,

citeaza sursa fotografiei te rog pt ca toate imaginile de pe marea evadare sunt facute cu sprijinul unui art director. n-as vrea sa-l supar umpland netul cu munca lui. daca citezi sursa, nu e nicio suparare sa le iei pe toate.

senil dion

Juggernaut said...

sure ! punem linku' imediat

duty and the beast said...

multumesc. vad ca preocuparile noastre sunt similare (din cate am rasfoit in blogul tau). ma gandesc ca am putea face o actiune comuna la un moment dat (iar daca mai gasim si altii la fel, cu atat mai bine). am putea totusi sa punem in practica unele lucruri despre teoretizam aici. de pilda, despre tratamentul angajatilor in marile companii, despre birocratia infernala a unor institutii de stat si asa mai departe. chiar si despre parlamentarii corupti (un astfel de blog ar rupe piata - cazuri reale, nume etc).

Juggernaut said...

sure... am sa te sustin cu ce pot - eu incerc sa prezint un algoritm sub care oamenii sa inceapa sa intelega ce se intampla in tara, lume si sistem, nu vreau sa ma opresc asupra cazuri particulare si exemple ;)

Cine intelege algoritmul va putea sa intelaga perfec prezentul si sa prevada viitorul.

Din pacate oamenii sunt conditionati (ego) si sunt indoctrinati - multi oameni nu au idei au convingeri si cel mai greu este sa dizolvi o convingere osificata.

Anonymous said...

Rutina...rugina...ruina!!!

Anonymous said...

Politica biroului curat si delicventa sentimentala

http://www.liefas.com/images/chanpin/daban.jpg

Este un lucru banal pentru cei ce lucreaza in corporatii sa respecte manualele, dar putin sunt cei care inteleg scopul acestor politici, reguli si proceduri.

In multe transnationale, exista asa-zisa politica a “biroului curat”. Pe scurt, esti educat sa nu aglomerezi spatiul de lucru cu vaze, cani sau fotografii pentru a mari spatiul de lucru si a nu dauna echipamentelor electronice de pe birou. Ce au in comun cele trei lucruri enumerate aici ? O vaza este umpluta cu flori, care au o mireasma, o energie, sunt naturale si va pot trezi sentimente. O poza cu nevasta, prietenii sau copilul va poate trezi sentimente, va face sa va aduca aminte de familie. O cana poate fi un cadou de la prieteni si nu de la echipa pentru a sarbatori un eveniment, o ocazie, poate avea un mesaj sau forma care sa va binedispuna si sa va scoata din rutina acelui birou. Toate aceste trei obiecte va pot scoate din rutina iar cei care au creeat conceptul de birou sunt niste psihologi excelenti. Ei inteleg cum vei pleca de la birou intr-o stare de plictiseala, de rutina, unde vei fi inghesuit fie in autobuz sau metrou, sau in masina personala si imediat vei simti nevoia sa te distrezi (sa ti se distraga atentia), sa consumi din salariul care este calculat cu grija de Rotschild, Bilderberg, Banca Mondiala sau alte organizatii malefice.
Indiferent daca stai la birou, daca conduci o masina, daca calatoresti cu avionul sau vezi un film in Mall, adopti aproximativ aceeasi pozitie si nimeni nu vede nimic rau in asta.

Ai vazut filmul Equilibrum ? O societate totalitarista, din care eliminasera sentimentele, cartile, opera de arta, animalele de casa ? Cand prezinta biroul, spun: “inlocuind sentimentele cu uniformitatea, cu unitatea”. Cand clericul isi aranjeaza biroul, atrage atentia celor din jur. Suna cunoscut ? SF-ul de ieri este realitatea de azi. Azi nu avem voie sa ne trezim sentimente si sa evadam din rutina la locul de munca iar Departamentul de Audit este platit ca sa stea cu ochii pe angajati si pe birourile lor.

Considera articolul asta niste palme care ti le da cineva ca sa te scoata din rutina si sistemul lor fascist. Si sa nu uiti niciodata, nicicand, raul POATE si VA FI DISTRUS daca il privim in ochi si ii spunem NU. Este datoria noastra ca oameni sa o facem.

Daca vrei sa-l pui ca articol nu aproba comentariul.