Monday, April 9, 2007

Noul om in Noua Societate
















Actualmente societatea noastra se bazeaza pe exploatare prin manipulare (exploatarea dorintei de recunoastere, a orgoliului, egoului si vanitatii) ! Poate ca este ceva in fiinta umana care o cere, dar nimeni nu face nimic pentru a stopa acest viol colectiv !

Practic se incearca pe toate planurile creearea noului om - realist, cinic, workoholic si consumerist prin excelenta, nespiritualizat, de preferat homosexual, fara indentitate (omul pe care si comunistii au incercat sa-l produca dar au esuat lamentabil).
Un astfel de om nu sesizeaza rutina si manipularea atat vreme cat este platit bine. Un astfel de om calca pe cadavre in furia competitie, in escaladarea continua a piramidei. Noul om nu are scrupule are doar ambitie. Tu esti produsul.

Cine castiga ? - evident cei care sunt deja in elita - pentru ceilalati va fi un carnagiu al constiintei, o viata plina de chin intre hiene dresate sa sfasie in numele firmei. Totul este permis atata vreme cat este repectata Mascarada Corectitudinii Politice.

Din pacate cursa capitalista este o "cursa". Asa cum am mai spus-o si intr-un alt post regurile si pedepsele au fost inlocuite de bani si timp... Practic esti liber functie de cati bani si timp ai - acestea sunt lanturile invizibile. Datorita actualei societati oamenii au renuntat de mult la viata, la decenta, la moralitate ; se complac unii in compania celorlati - iar acest cerc vicios este menit sa iti hraneasca doar egoul. Aceasta aberatie se numeste lifestyle, o alta fata a excaladarii excesului prin munca, cu gandul la alte excese legate de recunoastere, consum, sex, putere si control asupra celorlalti !

Sa crezi ca numai asa se poate traii, ca numai astfel de societati pot exista pe pamant trebuie sa fii absolut limitat si conditionat.

SCHIMBAREA

Consumerismul in ultimii 50 de ani a reusit sa distruga Europa si a facut-o in modul cel mai "frumos" cu putinta. A distrus baza, adica familia. Ne-a impus noua religie, banul. Mascarada Corectitudinii Politice este noua morala. Depravarea si calcarea in picioare a oricui care iti sta in cale pentru a ajunge mai sus este luat ca un lucru onorabil mai nou. Am fost prinsi de mitul carierei si a reusitei in viata. Dependenta fata de sistem prin intermediul ratelor la banci este firul care ne tine in lesa. Idealul suna cam asa: o munca bine platita si iluzia ca o vom duce mai bine, salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.

Am devenit sclavii unor iluzii si mai grav, este ca si atunci cand le vedem ne facem ca nu observarm. Frumoasa viata pe care o ducem: tragem ca hamalii sa platin niste impozite si taxe puse de niste degenerati, facem si 2-3 copii pentru diversificare si la batranete asteptam sa murim cu gandul ca ce rahat mare am realizat.


Oamenii, burghezia (clasa medie cum se cheama mai nou) acum 30 de ani traiau mult mai elegant, de ce? Pentru ca nu erau atat de presati sa consume, sa fie creditati, sa fie impozitati, momiti, manipulati sa muceasca peste program.
Ma refer atat in Romania cat si la Occident - nu va mai auto-exceptionalizati (romanii caz particular) - se intampla peste tot in lume. Ne indreptam dirijati din umbra catre o societate globalista, corporatista cu tente fasciste. Fascismul nu trebuie sa poarte zvastica (cauta definitia fascismului) si vei gasii o gramada de similitudini cu prezentul.

Dar de la generatie, la generatie, Dresorii dreseaza noi tinere talente, vlastare care se vor zbate ca niste fluturi prinsi intre geamnuri transparente (sky is the limit), zbatere a careie energie va fi supta de sistem pana ce fluturul va murii si un altul ii va lua locul, mai determinat, mai ambitios si mai corect din punct de vedere politic.

Spun fluture intrucat fluturii sunt gingasi si frumosi cand ii vezi de la distanta, dar cand pui lupa pe ei - vezi ca sunt tot niste insecte hidoase, intocmai ca noul om, echipat cu EGO de insecta soldat - piramida, compania, stupul - matca. FASCISMUL deghizat de care va tot vorbesc.

Citeste si :
Condamnati la Gradinita !

20 comments:

Anonymous said...

zi-le domnu geo!

Juggernaut said...

poti sa razi, dar daca te-ai oprii din fuga dupa telefoane mobile si alte tampanii care iti ocupa toata atentia si timpul, vei observa semnele care vor conduce catre societatea fascisto-corporatista de care zic...

Cand tu iti bati capul cu trecutul ca sa intelei prezentul, noi deja stim viitorul - stiu suna pompos... razi in continuare - grabeste-te sa nu intarzii la job ;)

Sa munciti bine !

Anonymous said...

excelent comentariu!

tentele fasciste ale globalizarii se vad deja! chiar si in cadrul U.E. !

deci oamenii sunt vazuti doar ca "forta de munca" cei din vest li se micsoreaza salariile pe motiv ca vin cei din est, cei din est li se lasa salariile mici pentru ca sunt din est! si apoi se iau doar cei tineri si cat mai 'disponibili' pentru munca! cei care sunt trecuti de 45 de ani ... la gunoi, nu ii mai angajeaza nimeni! si apoi din cauza ca foarte mult din economia UE este in domeniul serviciilor se pune mare pret pe aspect fizic !

deci concluzia esti tanar, frumos si sanatos mai muncesti ... si pe bani mai putini decat inainte de UE ! in UE prospera doar afacerile transfrontaliere... pentru ca banii trebuie sa curga la cei cu bani! in schimb oamenii simpli NU pot munci unde vor ! si chiar si cand ajung sa o faca sunt platiti mai prost pentru ca stiu de unde vin!...

lumea peste 30 de ani o sa arate si mai dezbinata decat acum, iar diferenta intre bogati si saraci o sa fie din ce in ce mai mare!

Deja stirile si reclamele chiar si filmele, aproape toata media video si scrisa urmeaza reguli pur comerciale.

Adevarul va putea fi spus si auzit doar intre oameni, dar peste tot sunt numai minciuni (exemple sunt enorm de multe.. toate dobanzile "de numai" si toate ofertele de "pana la" toate stirile care apoi sunt dezmintite, toata abureala politicienilor si partidelor, vom trai o mare minciuna!) si colac peste pupaza deja societatea umana a suferit o transformare radicala : a 2a revolutie industriala, (dezradacinarea umanitatii - mutarea e la tara la oras sa zicem mai explicit) in care oamenii traiesc numai in zone artificiale toata viata si nu au mai avut contact cu natura de ff mult timp: adica sunt oameni care traiesc ani de zile in aglomerari urbane fara nici o sansa de a vedea un copac de a calca iarba, etc. si pierd orice "naturalete" a vietii lor!

Si un alt aspect grav al comercialului in viata noastra il prezinta SEXUALIZAREA EXCESIVA SI COMPLETA a media din lume! De exemplu crima acelui tanar de 17 ani asupra fetitei , copilului de 7 ani, precedat de viol.. oare cat de vinovat este el!? sau cat de vinovata este si media CARE POMPEAZA STIRI SI IMAGINI ... ZI DE ZI .. cu tipe sexoase si numai mesaje libidinoase?!

cat de scarbos este sa ajungem sa traim sa vedem desene animate pentru copii, in care se arata copii mici cum se bat mai aprig decat Bruce Lee si cum fetitele din desenele animate (si nu vorbesc de cele pt oameni maturi! ci cele date ziua pe diverse canale tv!) au sanii mai mari decat majoritatea femeilor adulte!!

Anonymous said...

Imi parea rau, dar...ai dreptate.De fapt, imi pare bine ca putem gandi si realiza chestia asta, ca sa o modificam, n-avem cum.
Cu completarea ca asupra banilor poti lucra nu facand suficienti ca sa ai ce vrei , ci si nedorind ce nu iti poti lua cu banii ce ii ai.Asupra timpului e mai dificil de lucrat; ar trebui triate prioritaile.

Anonymous said...

Interesante toate cele 3 post-uri pe care mi le-ai recomandat, dar nu gasesc legatura intre ele si ce am postat eu...

Juggernaut said...

Hello,
Imi pare bine ca ti-au placut insemnarile mele...

Acum legat de ce ma intrebi tu aici - daca mergi pe firul cauza efect al problemelor mentionate de tine, adica daca nu te opresti la primul nivel si incepi sa vezi lucrurile mai amplu - there you go... ajungi la concluziile din posturile mentionate de mine.

Nimic nu este intamplator, nu a fost si nu va fi... iar cand ceva este intamplator, "cineva" va gestiona criza sau va implementa o "solutie" - cel putin dubioasa petermen lung...

Anonymous said...

Vezi si Pelevin for more:

http://www.citypaper.net/articles/021402/ae.bk.homo.shtml

Anonymous said...

Vezi si Pelevin for more:

http://www.citypaper.net/articles/021402/ae.bk.homo.shtml

Anonymous said...

MII DE ASIATICE AU CUMPĂRAT MIEI PE POST DE CÂINI


Mii de femei bogate din Japonia au căzut în plasa unor escroci care le-au făcut să creadă că mieii sunt câini de statură mică, extrem de rari şi valoroşi. Mieii au fost importaţi din Marea Britanie şi Australia, fiind apoi vânduţi pe Internet, unde au fost prezentaţi drept câini rari, ce nu trebuie să lipsească din casa înstăriţilor care se respectă. Escrocheria a fost scoasă la iveală după ce vedeta cinematografiei japoneze, Maiko Kawakami, s-a plâns, în cadrul unui talk-show, că noul ei căţeluş refuză să latre sau să mănânce mâncare pentru câini. Ea a prezentat câteva fotografii cu animalul şi a fost devastată atunci când i s-a spus că patrupedul e de fapt un miel.

După emisiune, sute de femei au contactat poliţia, plângându-se că au fost păcălite în acelaşi fel ca şi actriţa. O femeie a aflat adevărul după ce la salonul de înfrumuseţare unde şi-a dus "câinele", i s-a spus că acestuia nu i se pot tăia ghearele, întrucât sunt copite. Compania online care a stat în spatele acestei afaceri a fost închisă. Iniţiatorii ei au mizat pe faptul că oile sunt foarte rare în Japonia şi că puţină lume ştie cum arată acestea. Poliţia a anunţat că va demara o investigaţie amănunţită în acest caz.

Devorattor said...

Vezi lucruri pe care multi altii nu le vad. Iti urez succes dar va veni timpul cand va trebui sa-ti protejezi propria persoana. Daca ai ales sa te lupti cu ei pana la capat, inca o data succes!

Actor_grabit (roportal.ro)

originar said...

foarte bun blogul, bune comentariile; am gasit aici subiecte de care sunt preocupat de mai multa vreme; inca o data, felicitari, si ma bucur ca suntem tot mai multi :)

Anonymous said...

mda foarte interesant ... nu dau un scuipat pe voi , nici pe ei dar nici pe voi ... jeguri penale sunteti toti la un loc ... dak chiar va pasa cat de cat de oameni si de tara erati afara incercand sa schimbati ceva nu sa va etalati "marea" "filozofie" pe internet in fata unor cretini mai mari ca voi ... si nu cumva sa imi spuneti ca nu aveti cum ... nimeni nu este nemuritor si posibilitati sunt destule ...trebuie doar sa vrei si evident nimeni nu vrea nici o schimbare ...aveti ce meritati ..taceti draku din gura

Anonymous said...

Lumea asta se duce de rapa...pacat.
Cam fatalista exprimarea dar oricum nu traim vesnic...cine ar vrea in stilul asta.

Rascal said...

derzelas_derzis si eu gandesc la fel, si ce vrei acum? Sa ne ciopartzim intre noi cei adunati aici care vag ne legam si asa unul de altl, in viata asta afurisita facem compromisuri , iar daca se face intr-un un ideal intr-o oarecare masura tangibil da eu sunt un jeg penal, dar stiu ca sunt unul, spre deosebire de altii care nu se cunosc nicidecat...

Anonymous said...

cum sa traiesc eu sau cei ca mine? exact asa este. dar ma simt ca o handicapata. si nici prieteni nu am. toti sunt in goana dupa cariera si bani.

Anonymous said...

wow. mai sunt oameni ca mine.mai exista oameni liberi.slava cerului!i am not alone.

Adrian Campean said...

Imi place stilul dur,transant,si chiar realist in care puneti problemele.Dar referitor la noi si ei,cine o mai fi si astia,deja traim in realitati diferite,in lumi paralele,unii numiti sistem,cu turme,mase, spirit grup,pareri,impresii,instincte,senzatii,mimetism, concepte colective,mai simplu,o lume primitiva,iar pe de alta parte cei constienti de EU SUNT,de faptul ca adevarta credinta inseamna cunoastere,ca spiritualitate inseamna tot cunoastere,de orice fel,ca savantii,si ma refer la cei implicati in momentul 0,respectiv fizica cuantica si genetica,exobiologie si pshihologie,realizeaza cea ce filozofia si spiritualitatea o spune din totdeauna,deci parte plina si parte goala a paharului,vedem cum iluzia insasi se transforma in altceva,cum lumea interioara nu are limite si treptat se manifesta direct,cu particularitati individuale asa cum a fost dintotdeauna.Un prieten mi a trimis acest blog,si desi in prima faza mi sa parut cam dur,este si asta o fata a realitatii universale,dar eu propun sa nu mai luati chiar totul in serios,acesti corporasti primitivi pot controla iluzia pe care ei insisi au creat-o,dar si ei sunt supusi proprie iluzii,si nu pot controla natura, viata,omul ca Entiate ,deasemenea exista o lege universala care ei cred ca se aplica numai in fizica,eu spun ca se aplica peste tot,se numeste cauza si efect,si asa cum chiar ei spun,nimeni si nimic nu este mai presus de lege.Va disparea inutilul,falsul,ginditiva la armatele de stampilari si caratori de hirtoage,industria publicitara si multe alte domenii,asa,de umplutura,nu pentru ca o cere cineva,ci pentru ca intra in necesitate si in vibratia momentului.

Ahile said...

Pacat ca suntem prea putini si din astia asa putini niciunul nu merge mai departe de teorie .. Nu sunt de acord cu injuriile cuiva de mai sus ,dar pe undeva are dreptate ... Internetul ne poate aduna si diviza in acelasi timp .. Inca mai avem cate ceva de pierdut ,asa ca mai putem astepta .

Anonymous said...

Ma bucur ca mai exista oameni care inca percep ceea ce se intampla.
www.myband.ro/eyekon ascultati a doua si a 3-a piesa de sus in jos....

Anonymous said...

De acord cu informatia postata de tine, insa cu gramatica limbii romane ce ai, stimabile? Sau faci parte din generatia pro?
Verbele terminate in "i" la infinitiv se conjuga cu un singur "i" la viitor, nu cu 2!