Monday, April 9, 2007

Gloata

Da, gloata - exista inca din Evul Mediu si antichitate. Acum mai mult ca oricand asistam la un regres al generatiilor tinere refugiate in consum si superficialitate.

Gloata se scalda in ignoranta, distractie, superficialitate, consum, consum, consum si munca.... sa munciti si sa va multumiti cu putin in ignoranta voastra - cu junk-ul de informatie triviala, nspee miiprofiluri HI5 - se multumeste cu nivelul de umor al glotei medievale dar, o gloata medievala hightech care isi da SMS-uri, trimite poze si asculta mp3-uri... gloata care crede ca traieste in era informatiei, cand idiotul anonim este pus in pe prima pagina din Times.

Fricile gloatei medievale (dogma, religia si inchizitia) au fost inlocuite cu noile armele de distragere a atentiei - terorismul, ratele, consumul si recunoasterea. Munciti si asta va ocupa tot timpul...

Elita va joaca pe degete ca pe niste viermi de matase... zic viermi de matase intrucat voi visati sa deveniti candva fluturi (visul american) - dar fals ! imediat ce sunteti in cocon va fierb prin taxe si dobanzi va fura toata matasea coconului, profitul... iluzie HA !

PS am intalnit manageri atat de idioti incat nu stiau ca matasea se face din coconul viermilor de matase... asta ca si confirmare la gloata de care va vorbeam

2 comments:

Anonymous said...

Trebuie sa stim ca exista o lege universala suprema. Traim intr-un univers compensatoriu.
Ce inseamna asta? Inseamna ca daca eu castig 5 lei nemeritati, atunci altcineva ii pierde (bineinteles, nemeritat).
Daca cineva fura, altul/altii pierd.

Unde nu exista constiinta, nimic nu e. Uite in ce lume traim.

Te felicit pentru blog.

Anonymous said...

asta este motivul pentru care angajatorii prefera tineri cu "aspiratii" pentru ca matasea se face din coconul viermilor de matase? pe care apoi ii baga in credite sa le sfaraie calcaiele si sa se pise pe ei de frica?
nu stiam de ce se prefera tinerii.
uff in ce lume traiesc. frica mea:))