Thursday, April 5, 2007

Era Pinguinului








Oamenii sunt manipulati sa aiba teluri si dorinte false in viata - himere pentru a muncii ca niste fanatici - himere, haine de firma, celulare pentru apartenta si recunoastere... visuri si fitze - oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti care gandesc cum sa-ti faca munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani putini care mai tarziu iti sunt IMPOZITATI...

Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?
Una dintre arme este chiar ego-ul "pinguinului" (cum este denumit noul om fabricat de corporatii in argoul dresorilor de minti). Pinguinul munceste pe bani foarte putini, in raport cu efortul depus si valoarea produsa de el, dar primeste in compensatie tot felul de titulaturi pompoase, am vazut in Romania oameni cu "marketing manager" sau mai stiu eu ce expresie pretioasa pe cartea de vizita, si cu un salariu sub 400 euro. Am vazut pinguini refuzand joburi mai bine platite pe motiv ca daca s-ar fi dus la noul loc de munca ar fi retrogradat ca functie!

Alta arma ar fi manipularea mentalului colectiv prin crearea de curente privind stilul de viata (vezi viralul de aici legat de workoholism). Exista pinguini care cumpara un tricou "de firma" la pret de 3-4 ori mai scump decat unul obisnuit, desi materialul, design-ul si calitatea sunt identice.

Cum arata noul om fabricat de corporatii ?
Preocupat, important, cand il intrebi de sanatate zice ca se grabeste, nu poate intarzia la discutii, este permanent prins in tot felul de "proiecte" de nu are timp nici sa doarma, ca te intrebi la ce mai munceste si la ce-i mai folosesc banii daca oricum nu gaseste nici 5 minute pe saptamana sa se bucure de ei, iar cand totusi apuci sa vorbesti cu el, o tzine numai in clisee, majoritatea auzite la radioTV ori citite prin cartuliile gen "cum sa reusesti in afaceri".

Ce aspiratii are el ?
Sa fie bagat in seama, si pentru asta ii trebuie o functie, telefon ultimul tip desi functioneaza bine si unul fabricat acum 5 ani, idem pentru masina, televizor, etc, si pentru asta e in stare sa se indatoreze pana peste cap, sporind, in acelasi timp, avutiile bancilor de la care se imprumuta si ale companiilor multinationale de la care cumpara.

Ce-si doreste de la viata ?

Recunoastere, sa fie "cineva", sa il respecte lumea, sa i se ceara parerea, iar dresorii care il fac sa se simta atat de important obtin orice de la el.

Ce intelege din politica ?
Absolut nimic, priveste certurile intre partide si politicieni ca pe un fel de meciuri, de parca ar fi suporterul uneia dintre echipe, nu-si pune niciodata intrebarea cati dolari a castigat el de pe urma a ceea ce a facut cutare ministru sau ce profit poate scoate din discursul unui deputat in Parlament ori la pupitrul unui talk-show. de altfel, politicienii vorbesc extrem de rar despre ce ar avea pinguinii de castigat in plan financiar de pe urma unor evenimente, evolutii sau situatii, si totusi pinguinul asculta aceste noianuri de palavre care nu-i folosesc la nimic.


CONCLUZIE !!!
Realitatea este ca pinguinii nu fac bani, ei doar muncesc si numai ego-ul si iluzia ii face sa continue... viata lor e jalnica, inglodati in credite si datorii, fara timp sa respire, traiesc in viitor sacrificand prezentul.

Nu vreau sa fiu acuzat de comunism...si-a demonstrat puterile, a esuat lamentabil... cat despre asemanarea dintre comunism si globalizare vezi Aspectele Intunecate ale Globalizarii

Citeste si

14 comments:

Anonymous said...

muritorii de rand sint tinuti in lant prin droguri si amenzi usturatoare, saracii consuma droguri ieftine iar cei din clasa medie iau droguri scumpe, iale drogurile de la nas si sa vezi tu ce mare revolutie o sa faca baietii ;-)

Info SCNet said...

Cam asa e sa stii!

Da o sa se schimbe toate astea... o sa vezi tu!

Anonymous said...

La 20 de zile dupa publicarea postului tau, realitatea spune ca pinguinii nu fac bani, doar muncesc. Si apoi, brusc, mor. La 32 de ani, unii.

Anonymous said...

Man doar tu nu ai telefon mobil Bosch cu afisaj pe 1 linie. In societate fiecare om profita de celalalt, unii mai mult decat altii.

Cata Eremia said...

Sa inteleg ca nu esti un pinguin? Am inteles ce fac pinguinii si e usor de sesizat acest lucru ... dar nu crezi ca e interesant de vazut ce fac ceilalti (non-pinguinii)?

Anonymous said...

IN MOMENTUL IN CARE M-AM DUS SA IAU UN CREDIT LA BANCA PTR INVESTITII SI AM CERUT SA DETALIEZE CONDITIILE EXACT SI PE LARG, AM PRIMIT RASPUNSURI EVAZIVE, IAR CAND AM SPUS CA MAI BINE VAND CE AM SI FAC DIN RESURSE PROPRII...!!!SURPRIZE,SURPRIZE!!!... PE ACELEIASI GARANTII AU DUBLAT SUMA DE CREDITARE DAR SI DOBANZILE SI PERIOADA DE CREDITARE. LOGIC AR SPUNE UNII... !!!OARE???

Anonymous said...

Minunat articol.

Anonymous said...

articolul spune adevarul despre ce traim...INTREBAREA DUREROASA E : CUM SCAPAM DIN ASTA? Dupa cum se observa EI au cam toate mijloacele EXTERIOARE la dispozitie.NOI ne putem TRANSFORMA LAUNTRIC.Adica sa nu muscam tot ce zboara, sa nu platim impozitele cand le cer, sa nu cumparam MIZERIILE lor..Succes!

Anonymous said...

Cred ca situatia a ajuns atat de complicata incat nu e usor de gasit raspunsuri referitor la ce e de facut...Oprirea consumului exagerat pare o solutie dar este oare? Companiile nu vor sa renunte la castiguri grase drept urmare vor concedia "pinguinii" de prisos...la scara mare asta inseamna o multime de oameni disperati si infometati, nevoiti sa lucreze pe nimic la cei dispusi sa-i angajeze....pana cand nu se va mai gasi nimeni sa-i angajeze. Masele infometate si disperate bineinteles ca nu vor fi o solutie si vor fi capabile cam de orice in lupta pentru a supravietui cumva....Elita le va da firimituri si-si va continua drumul, asta in cazul in care nu va lasa problema sa devina cronica si sa porneasca revolta celor multi....
Pana acum insa, se poate observa ca nici revoltele nu sunt constructive, ele doar schimba o mana de oameni avuti cu alta mana de oameni care se vor imbogati, si in scurt timp revine vechea problema....e ca o reactie in lantz.
Solutia ar putea veni, cred, din cultivarea spiritului, educarea partii bune din noi si anihilarea celei lacome, dornice de avutii si mariri...dar pare o utopie.
Daca ne uitam in jur la distrugerile pe care le facem naturii, e usor de vazut cum ne taiem craca de sub picioare distrugand exact ceea ce ne tine in viatza, apa, copacii, aerul, animalele, si asta doar ca sa putem consuma mereu chiar si ce nu ne este necesar...ce sanse avem sa supravietuim ca specie in ritmul asta??!

Anonymous said...

Dati "paine si circ" pinguinilor si vor fi pe veci ai vostri!
E o zicala mai veche si exact asta se intampla: indestulare si mass-media care sa prosteasca fiinta umana

Anonymous said...

nu este ceva nou ... de cand se stie omul a fost tot invatat cu manipularea .. unii sa controleze pe altii, persoane care sa controleze si sa dea anumite iluzii in schimbul unei oarecare sigurante de turme sau card.... tindem sa devenim roboti si doar atat. Doar niste pietre care nu vedem decat ce ni se arata in fata si atat. Niste pinguini veritabili.

Anonymous said...

Eu nu eram prea familiarizat ci bloggul asta dar de ceva timp am inceput sa aflu chesti noi din ce in ce mai interesante.Am o intrebare,toate aceste lucruri mi se par ca un avertisment(sa nu ajungem ca ei,sa nu ne lasam manipulati),dar,va intreb ce ar trebui sa facem sa nu fim ca ei ?cum sa traim intr-o societate unde majoritatea oamenilor sunt pinguini ?Ca pana la urma am citit despre cum ne dreseaza profesorii mintiile dar tot ma duc la scoala si invat tot felul de prosti pentru ca nu am cum sa ma impotrivesc ,chestia cu pinguinii este reala dar pana la urma cum sa nu devin si eu cand toata lumea spune sa devin "cineva" cu o functie cat mai pompoasa.Daca aveti ceva de spus... Go ahead.

Juggernaut said...

Fa ceea ce iti place tie, nu ceea ce ti se spune sa iti placa sau esti momit(a) sa iti placa.

Citeste neaparat :

Unicitatea Mintii Tale, oare ?
http://schimbarea.blogspot.com/2007/04/unicitatea-mintii-tale.html

Cum sa iesi din sistem :
http://schimbarea.blogspot.com/2008/07/adevaratele-pacate-al-umaninatii-ale.html

Porecla said...

Ori esti platit se deviezi atentia ori habar n-ai ce scrii "Nu vreau sa fiu acuzat de comunism...si-a demonstrat puterile, a esuat lamentabil... " Adica vrei sa spui ca in dec89 a fost Revolutie?!!! Cum a esuat? Sau a fost Lovitura de Stat si n-a esuat nimic: A FOST DETURNAT! Heeeheeei, mai ai multe de aflat pina a te erija in formator de opinie!