Tuesday, February 26, 2008

Cica mancarea organica nu este mai sanatoasa

Un studiu din Anglia, probabil comandat de corporatiile producatoare de mancare plina de chimicale, ingrasaminte si pesticide a concluzionat ca mancarea organică nu are calităţi nutritive superioare faţă de alimentele obişnuite. Acesta nu este însă primul studiu care pune la îndoială beneficiile hranei organice. Dacă, de exemplu, iniţial s-a susţinut că laptele organic conţine mai mulţi antioxidanţi, specialiştii de la Universitatea din Glasgow avertizează că laptele organic este mai sărac în vitaminele A şi E. sursa

Acum alimentele organice nu "au mai multe" vitamine ci au " mult mai putine" ingrediente toxice pentru organismul uman. Nu este tot una ca o vaca sa manance,iarba,iar alta sa manance concentrate din peste. La fel se poate spune si despre fructe si legume,sau zarzavaturi;cele care cresc natural,fara sa li se adauge ingrasaminte chimice,sunt mai sanatoase,decat cele carora li se adauga chimicale.

Dupa cum vedeti studiile poti fi comandate si intoarse cum vor marile corporatii. Problema acelor ingrediente toxice este ca organismul uman inca nu stie cum sa le trateze si efectele sunt imprevizibile, un fel de ruleta ruseasca. Unii vor sa o joace altii nu.
In America de Nord unul din 3 cetateni face un cancer in timpul vietii, se pare ca statistica se indreapta catre unul din doi. Bucuria medicilor !

Citeste si :

No comments: