Thursday, February 26, 2009

America e distrusa. Financiar este moarta

În casa de bani a statului lipsesc atâţia dolari, cât ar fi necesari pentru a plăti benzina tuturor americanilor pentru următorii cinci ani.
Doar în anul 2008 am plătit dobânzi de peste 250 de miliarde de dolari pentru datoriile noastre, a spus Barak Obama.
Foarte mulţi oameni se întreabă însă de unde vor veni banii pentru platii deficitul bugetar al Statelor Unite. Analiştii consideră că măsurile preconizate de preşedintele Obama de a retrage trupele din Irak, pe de o parte şi majorarea impozitelor pentru angajaţii cu salarii foarte mari, pe de altă parte, nu vor fi suficiente.



Citeste si :
Globalizarea este imposibila. Ne indreptam catre haos mondial

Wednesday, February 25, 2009

U.E. o "afacere" nerentabila si necinstita

Romania a contribuit cu o suma mult mai mare de bani la bugetul Comunitatii Europene decat a reusit sa incaseze din fondurile de postaderare. Practic in 2007 Romania a dat 1,17 miliarde de EUR si a primit inapoi doar 810 milioane.

In acelasi timp parlamentarii europeni cheltuiesc banii colectati din taxele populatiei cu o nesimtire crasa. Astfel, un raport intern al Parlamentului European, obtinut de organizatia neguvernamentala TaxPayers'Alliance (Alianta Contribuabililor), a relevat fraude sistematice din partea europarlamentarilor cu banii pe care ii pot incasa in aceasta calitate.

Potrivit caclulelor realizate TaxPayers'Alliance , valoarea totala a profitului unui europarlamentar in timpul celor cinci ani de mandat sa ajunga la nu mai putin de 1.324.573 de euro. Restul articolului aici

Citeste si :
Lista Impozitelor din Tarile U.E.
Ce ne "coc" bancile ?

Wednesday, February 18, 2009

Globalizarea este imposibila. Ne indreptam catre haos mondial

Datoria externa SUA depaseste PIB-ul mondial 65 de mii de miliarde de dolari
Administratia Obama a reusit sa treaca prin Congres planul de salvare a economiei americane, in valoare de 800 miliarde dolari, dar cei mai multi cetateni americani nu sunt constienti de faptul ca deficitul guvernului federal se masoara deja in mii de miliarde de dolari - de fapt, obligatiile de plata in valoare de 65,5 trilioane dolari depasesc produsul intern brut al intregii lumi, sustine John Williams, de la Shadow Government Statistics, citat de WorldNetDaily. link

Alte 50 de miliarde de dolari "disparute"
  • Din cei 125 miliarde de dollari pentru reconstructia Irak-ului 50 de miliarde au "disparut" link Oricum reconstructia aia era facuta de niste "baieti destepti" care au zis ca nici nu mai are rost sa mimeze, au luat banii direct.
Al doilea Madov
  • ceva mai mic asta a reusit sa evapore 8 miliarde de dolari link Daca nu stii cine este Madov afla aici - aparent este prezentat ca un mosulet de 70 de ani care a reusit el de unul singur sa puna cap la cap o mare schema de vreo 50 de miliarde... mai sa fie... niciun alt vinovat.
Chrysler solicita un nou sprijin financiar de 5 miliarde dolari
  • dupa ce in urma cu doua luni a mai primit 17 miliarde din partea guvernului, bani din taxele populatiei direct in buzunarele corporatiei. link
General Motors mai vrea 16,6 miliarde de dolari de la guvernul american
  • dupa ce a primit un ajutor de 16,6 miliarde de dolari din partea guvernului, bani din taxele populatiei direct in buzunarele corporatiei. link
Statul Californian este in imposibilitate de plata. Nesolvabil
Statul american California are o datorie de peste 46 de miliarde de dollari la banci, astfel nu îsi permite să mai tină detinutii în penitenciare. Astfel, judecătorii federali si-au propus să elibereze 55.000 de prizonieri, condamnati pentru infractiuni minore. link Si alte state americane sunt cu bugedele la pamant link. In Los Angeles s-a rationalizat apa potabila link.

Obama : inca 17.000 de soldati in Afganistan
  • Iar in timp ce America este in criza pe demagogul de Obama il fute grija sa suplimenteze cu 17 mii de soldati trupele de mentinere a pacii din Afganistan. Prioritate domne pacea talibana versus economia mondiala. link

Sunday, February 1, 2009

Ce ne "coc" bancile ?

"Circula zvonul ca statele nu pot da faliment. Acest zvon nu este adevarat" Angela Merkel

Islanda si Ucraina au dat falimentat, Grecia e pe marginea prapastiei, Italia e indatorata pana peste cap si au scos armata in strada, Irlanda ameninta sa afecteze cel mai puternic pactul de stabilitate al UE, moneda nationala a Marii Britanii e in cadere libera ajungand la paritate cu Euro.
"Platitorii de impozite nu trebuie sa fie impovarati cu costurile unor produse rele, in timp ce bancile, cu produsele lor bune, pot face din nou, rapid, profituri", a spus cancelarul Angela Merkel sambata, la Berlin, citata de Reuters Deutschland.
Pentru a preveni indatorarea peste limite acceptabile a statului german, cancelarul a spus sambata 'Nein' constituirii cu sprijin de stat a unei Banci Rele, care sa preia activele toxice ale bancilor germane, indatorand insa peste masura statul si platitorul de impozite - cetateanul de rand.

Cu biciul pe contribuabil
In acest context, o parte a bancherilor germani, dar si internationali, fac presiuni pentru infiintarea unei 'banci de rebuturi', general denumita Bad Bank, adica Banca Rea. Si in SUA, si in Romania, acest tip de structura financiara a existat, unii finantisti si experti o considera buna si singura solutie salvatoare pentru o noua fluidizare a pietelor de capital. Sa fie asa?
Capitalul propriu este salvat, datoriile se arunca in spatele statului si contribuabililor sai la buget, in cazul in care statul este convins sa intervina.
Restul articolului aici

Practic o datorie privata a unor bancheri este trasata populatiei prin nationalizarea bancilor ; asta inseamna ca orice nou nascut va primii cu prima sa respiratie o datorie din partea statului. Oamenii liberi, chiar si cei fara credite devin proprietatea bancilor. Taxele personale nu mai merg catre bunastarea sociala ci catre pagublele nationalizate ale bancilor.

Profitul bancilor este privat, dar paguba acestora este nationalizata.