Wednesday, July 30, 2008

Creditul ca instrument de inrobire a omenirii

In cazul inflatiei bancile maresc dobanzile, guvernele maresc taxele, corporatiile maresc preturile produselor si serviciilor, in schim noi, consumatorii, neavand decat solutia de a accepta noul pret sau de a renunta la ceea ce doream sa achizitionam. In fapt consumatorul este singurul care plateste pentru o inflatie pe care nu el a creat-o, un fel de impozit suplimentar. Acest sistem economic impreuna cu creditarea sunt cele care duc la o sclavie permanenta a oamenilor nevoiti sa plateasca astfel uneori zeci de ani sume totalizand de peste 3-4 ori pretul produsului achizitionat. Acelasi lucru se intampla cu guverne, tari sau popoare care imprumuta bani de la bancile mondiale sau regionale, producatoare de bani din nimic.

  • Filmuletul animat de mai jos face cat 5 ani de ASE (defapt aia termina o facultate si tot nu stiu cum functioneaza defapt sistemul bancar) - filmul acesta iti va schimba viata :

4 comments:

Anonymous said...

As spune:
formarea unei mentalitati fata de "bani" decat schimbarea celei vechi.

Dupa ce vezi si The Money Masters, lucrurile devin si mai clare.

Transformarea se produce de jos in sus si dinauntru spre inafara... scalpului.

Anonymous said...

Nu mai merge filmul...

Juggernaut said...

acum merge... l-au sters ca deh spune adevaruri (il tot sterg la cateva luni)...dar a fost uplodat din nou

Anonymous said...

Salut Juggernaut, am urmarit filmul si as vrea sa discutam un pic despre solutia pe care o propune, anume: eliminarea datoriei iar statul distribuie banii si resursele catre populatie si infrastructura. Gasesc nostim faptul ca Romania a reusit lucrul acesta iar noi "l-am" ipuscat pe cel care l-a realizat.