Alimentele Iradiate
De ce arata fructele importate mereu atat de proaspete ?
Ei bine, raspunsul ni-l ofera un specialist in alimentatie, care ne avertizeaza ca fructele si legumele din import sunt iradiate cu raze gamma (mai puternice decat razele X) si ne pot declansa boli mortale - cancer. Iradierea alimentelor cu raze gamma modifica structura chimica si genereaza radicali liberi responsabili de aparitia cancerului.
Foarte multe produse de acest gen din Europa se iradiaza, pentru a li se prelungi perioada de garantie. Dupa iradierea alimentelor cu raze gamma se distrug microbii, dar si enzimele benefice din produs - generand radicali liberi. Fructa sau leguma este practic omorata si de aceea rezista foarte mult ca aspect exterior pe raft si la transport. Pe de-o parte, mancam legume si fructe care nu mai au proprietatile initiale, iar pe de alta, ceea ce este si mai dureros, ne putem imbolnavi foarte grav din cauza lor.
Cele mai raspandite boli din cauza acestor iradiatii sunt cancerul, diabetul si afectiunile cardiace', - Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Va recomand blogurile:
Ei bine, raspunsul ni-l ofera un specialist in alimentatie, care ne avertizeaza ca fructele si legumele din import sunt iradiate cu raze gamma (mai puternice decat razele X) si ne pot declansa boli mortale - cancer. Iradierea alimentelor cu raze gamma modifica structura chimica si genereaza radicali liberi responsabili de aparitia cancerului.
Foarte multe produse de acest gen din Europa se iradiaza, pentru a li se prelungi perioada de garantie. Dupa iradierea alimentelor cu raze gamma se distrug microbii, dar si enzimele benefice din produs - generand radicali liberi. Fructa sau leguma este practic omorata si de aceea rezista foarte mult ca aspect exterior pe raft si la transport. Pe de-o parte, mancam legume si fructe care nu mai au proprietatile initiale, iar pe de alta, ceea ce este si mai dureros, ne putem imbolnavi foarte grav din cauza lor.
Cele mai raspandite boli din cauza acestor iradiatii sunt cancerul, diabetul si afectiunile cardiace', - Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Va recomand blogurile:
TRIMITE PE MAIL ACEST ARTICOL !
4 comments:
aoleu
eu stiam ca de fapt toate fructele si legumele sunt facute pe calculator in serele lor, li se baga parametrii in adn [inginerie genetica] pentru a rezista in timp foarte mult sa nu se altereze si sa aiba elasticitate . de ce? ca sa reziste in tiruri si cutii si alte lazi de transport din brazilia pana in romania saptamani intregi...
ca daca rosia e coapta , se storcoseste si se strica in maxim 5 zile.
dar asa, prelucrare o poti pune bibelou pe televizor pe mileu.
http://youtube.com/watch?v=8WgP-hz7h9U
http://www.clujeanul.ro/cluj/atac-la-firefox-skype-si-dc-guvernele-vor-putea-controla-sau-interzice-utilizarea-celor-mai-populare-aplicatii-pe-internet-2768114
ce anuntai mai devreme ...
multumim pt ce faci pentru ceilalti
clip-ul de la adresa data de kery nu mai exista. aveti pe undeva o copie?...
Post a Comment