Tuesday, June 12, 2007

Advarul despre Imobiliare

Din 2008 in Romania se va introduce o taxa de succesiune/donatie de 30% din valoarea proprietatii. Astfel oamenii vor reipoteca la banca o proprietatea care era platita integral, iar asta doar pentru a intra in posesia casei parintesti, sau a bunicilor. Am devenit vacile de muls ale bancherilor care au subjugat guvernele !

Asa se intampla in toata Europa, Anglia si America de ceva ani - spre exemplu in Spania daca o persoana moare si doneaza copiilor sai o proprietate, acestia trebuie sa plateasca un impozit de 35% din diferenta dintre valoarea de achizitie si pretul de piata, iar cum asta nu ar fi suficient se mai adauga o taxa de succesiune sau de donatie de 34% din valoarea de piata. Aceasta taxa trebuie platita de catre copii.

Al treilea jucator european pe piata imobiliara isi anunta intrarea in Romania
Pirelli Re - companie din grupul italian Pirelli - si-a anuntat intentia ca pana in august 2007 sa intre pe pietele imobiliare din Romania si Bulgaria. Anuntul a fost facut la Milano de directorul executiv al companiei, Puri Negri, citat de cotidianul turc Turkish Daily. Pirelli Re este a treia companie de pe piata imobiliara europeana, pachetul sau majoritar de actiuni fiind detinut de grupul Pirelli. Potrivit declaratiilor lui Puri Negri, intrarea pe piata din Romania va consta - cel mai probabil - in crearea unor instrumente investitionale impreuna cu banca UniCredit. „Vrem sa intram pe noi piete in fiecare an”, a spus Negri, referindu-se la economiile emergente din Estul Europei.

In acest moment, Pirelli Re domina piata imobiliara italiana, compania fiind prezenta si in Germania, Polonia si Marea Britanie. Potrivit Reuters, Pirelli Re detine proprietati in valoare de 14,5 miliarde de euro.
Hotnews

Adevarul despre piata imobiliara
Acesti jucatori imobiliari traiesc din comisioane - vor vrea ca pretul ca fie cat mai mare ca sa isi mareasca profitul (comisionul) - fortand in permanenta pretul pietii. Daca Remax (vorbesc de state) detine 70% din piata de real-estate - daca isi pun in minte la o conferinta pot ridica pretul caselor pentru o zona cu 10% super lejer. Tu cand vinzi o casa, ei te sfatuiesc asupra pretului cu care sa o vinzi - prin asta controleaza pretul pietii - ei sunt piata.

Mastodontii imobiliari sunt vasalii bancilor si creditelor imobiliare - o mana spala pe alta.

Acesti mastodonti din Real Estate nu fac altceva decat sa fie niste catalizatori pentru ridicarea nejustificata a pretului locuintelor vis a vis de cresterile real economice si salariale din tara... urmeaza un plan mondial strict secret pentru inrobirea populatiei in credite imobiliare. In fine, oamenii au fost "dresati" sa se bucure cand creste pretul caselor, "semn" ca merge bine economia... Noile generatii nu sunt dispuse sa-si vanda munca si intreaga existenta pentru cavouri pe timp de viata. Din pacate pretul caselor nu creste proportional cu ritmul lent al cresterii economice - fapt datorat sistemul bancar mondial ticalosit care arunca bani pe piata (prin acordarea de credite) fara acoperire in materie. Din aceasta cauza acum numai 1 Dollar din 50 are acoperire in lume in produse sau in bunuri... practic daca toti banii s-ar investi in lucruri, terenuri, numai 1 dollar din 50 ar avea corespondent in materie.

Numai 5% din bani sunt tipariti fizic - restul de 95% existasi apar ca si credite, cecuri, bani digitali. Cum am mai spus bancile au dreptul sa dea bani pe datorie cu pana la 10 ori mai mult decat au ele fizic in cont... hotie pe fata - procedeul se numeste *fractional reserve banking. Dacă toţi banii ar avea corespondent în aur, atunci nu ar mai fi inflaţie, deoarece aurul are o valoare destul de constantă, doar cu mici fluctuaţii. Spre exemplu Banca Federala a SUA - controleaza Dollarii si numarul lor atat in SUA cat si in lume este - stupoare o banca privata !!! Nu are buget, de 70 de ani emite dollari pe piata fara acoperire in aur, NU este subiectul unui audit si nici un comitet nu poate stii sau face ceva pentru a superviza si controla operatiunile acesteia.

*fractional reserve banking - adica o banca are voie legal sa imprumute oamenilor de 10 ori cat are detine in seif uneori se ajunge pana la 30 de ori (SUA). Au dreptul sa creeze din nimic 90% din banii pe care ti-i dau tie pe credit si la care tu platesti dobanda - hotie pe fata. Cand te imprumuti si nu iei cash, atunci 90% din bani apar din nimic.

trezirea, trezirea...

1 comment:

Cata Eremia said...

Daca tot "stii" aceste lucruri, cum profiti de ele? Sau nu o faci? Cel putin asa deduc eu din tonul acid ...

Aceste cunostinte plus un minim alfabet financiar te pot duce sigur pe val.

Succes!

PS: Cauta-ma daca vrei sa afli cum sa scapi de datorii foarte rapid ... (si eu sunt impotriva lor)

http://tp2t.blogspot.com